| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 1998

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 172  [Dalších 122 >>]
Jana+3M 14205
14.4.2004 20:58:44
Ireno,

to já taky obecně moc na hadry nejsem, mám ráda univerzální a praktický věci. A to i u dětí. Jen se snažím Míše vštěpovat to, že je holka a měla by být upravená, čistá, neroztrhaná :o)) a voňavá. Jenže mi přijde, že tím je starší, tím je to větší čuně. Když pro ni jdu občas do školky, tak jsem na mrtvici, mastný fleky na triku, který jí napůl čouhá z tepláků, ve kterých je díra, prostě hrůza.
Tak Hvězdný války, jo? U nás je momentálně v kurzu Arabela, ale hlavně ten kouzelnej prsten, pořád vykládá, co by všechno vyčarovala, kdyby ho měla.
Míša se teda moc organizovat nenechá, spíš je sama ten vůdčí typ. Dokáže srovnat i úplně cizí děti třeba na hřišti a pak jim "poroučí" co mají dělat atd. A jen velice nerada se podvoluje, ostatně i mě :o)))
Ovšem jak by mi vysvětlila moje máti (bývalá uč. z mateřské školy) to jsou jen věkové zvláštnosti, to odezní samo. Haha, věkové zvláštnosti má zatím od narození a ještě nebylo ani jedno období bez nich :o)))
Irena+2 10927
14.4.2004 20:16:04
Jano,
tak me se zatim ty dva nepodarilo zahnat do postele ani nahodou.. maji nahore Hvezdne valky.. ano spravne tusis, ma v tom prsty Misa.
Ona je takova vdecna opicka, on si s ni muze delat skoro vsechno :(((
O bordelu v pokoji a naproste ignoraci me malickosti mi povidej.... totalni hluchota, slepota, 100% debilita..
Vcera jsem myslela ze ji s tim oblecenim prerazim vejpul - bundu drbla na rukavu po celem obvodu :((( ted se jen modlim, aby se neochladilo, protoze by nemela v cem chodit a nic ji ted ani koupit nechci a vetsi velikost na podzim (uz mam nakoupeno z burzy do foroty) se mi ji davat take nechde.
No a svetloucce fialove kalhoty dokazala promenit v cerno-sedive - ta barva na strisce mirne poustela.... jo, jo, kdyz ona musi chodit za damu :((( Me hadry nikdy nebraly a proto v tomhle ohledu nemam absolutne zadne pochopeni.. pro me je dulezite, aby to bylo ciste, cele a prakticke...
Ja uz se take tesim na jahody - za dva mesice a kousicek budou :))) - u nas je to tradice, ze na slunovrat jsou jahody (mistni) a nove brambory... a na slunovrat jsme uz z Prahy zpatky :))
Jana+3M 14205
14.4.2004 20:08:37
Ireno,

tak koukám, že je to všude stejný, s tím lezením na nervy :o))) I když Píďa je teda expert :o))) Na roztrhaný oblečení jsem úplně alergická, teda něco jinýho je, když jsme třeba na chatě a má vyloženě "lítací" věci, ale jinak mě to strašně vytáčí. Konkrétně dnešní den byl naprosto děsnej, Míša se ve školce zase překřikla (pořád ječí, děs a hrůza), takže tu skřehotala, venku sebou švihla v oblečení "do města" a samozřejmě do toho největšího prachu. Prcka tahá jako kotě, dvakrát s ním tak mrskla, že se binknul do hlavy o stůl. Binec v pokojíku a naprostou ignoraci mojí osoby už ani nepočítám :o((
Takže mám nervy na pochodu, zahnala jsem jí do postele.
Ale jahůdky bych si dala, teda ty "sluníčkový" jak jsi správně napsala :o))
Zítra bych chtěla upéct nějakou mňamku, ale nic mě nenapadá, chci vláčnou dobrotu, musím projít pár receptů, mám poslední dobou dost žravou.
Irena+2 10927
14.4.2004 15:59:55
Jano,
ani ty nase jahody nebyly uplne "perfektni", proste jim to slunicko chybelo. Ale i tak to byla prijemna zmena.
Pida mi posledni dobou priserne leze na nervy... pocmaranym prosteradlem to nekoncilo :(((, v nestrezenem okamziku pocmarala i velkou nastennou mapu... vcera pro zmenu lezla po nejake strisce a pri tom zcela zlikvidovala bundu a kalhoty.... dneska prisla se znicenymi brylemi ze skolky....a ted odpoledne s Misou venku hrali Star Wars... dostala poradnou ranu do nosu, takze to u nas vypadalo jak na jatkach :(((
Jezis marja, jak ja se tesim, az z ni bude zase normalni clovek...
Pro nas jsou narozeniny jeste daleko, navic se Pida ani moc zatim nevyjadrovala, co by chtela. U Misi to mame jednoduche, Lego, Lego a zase Lego... uz ted ho ma plny velky skorepinovy kufr...
Jana+3M 14205
14.4.2004 9:15:52
Ireno,

teda s těma jahodama jsi mě namlsala. Jenže si musím počkat. To, co tady teď prodávají jako jahody nemá vůbec žádnou chuť. Voní to sice jahodově, ale chutná úplně nijak.
To jsou teda opravdu jiné velikonoce než tady.
Píďa je opravdu nadaná :o))) Asi jí připadalo prostěradlo moc fádní, tak ho prostě oživila :o)))
A co brebery? Doufám, že už vás opustily. U nás se bohužel docela zabydlely. Míša je naštěstí dobrá a chodí do školky, ale malej má rýmu jako trám. Já jsem odolná, epidemie atd. se mě netýkají, ale zase s železnou pravidelností onemocním v době, kdy jsou všichni naprosto zdraví. Má to výhodu, že čekárny u doktorů jsou prázdný :o))))
Míša bude mít za pár dní narozky, tak pomalu dumám, co jí koupit. Chce barvy na okna, takže ty dostane a ještě nějaké překvápko. Musím něco vymyslet.
Irena+2 10927
10.4.2004 19:16:22
Jano,
nase velikonoce jsou ve znameni obzerstvi a konzumace gigantickeho mnozstvi bombonu, cokolad a podobnych blbinek. Teda v nasi rodine tohle neplati, my jime stejne jidlo jako mimo velikonoce a deti dostaly malicke vajicko naplnene bombony (dohadem tak 10-15 bombonu). Tady pomlazku neznaji, velikonoce jsou ve znameni odletu carodejnic - nejdrive si ve ctvrtek vyzebraji dostatek proviantu na cestu (jo, spravne odhadujes, sladkosti, sladkosti a jeste jednou sladkosti) a ty carodejnice co neodleti, tak hledaji v sobotu vejce (opet sladka) od zajicka. Tradice s berankem (at zivym ci pecenym) ci mazancem tady neznaji.
Jinak lide davaji na zaprazi vetvicky ozdobene barevnymi pericky, sazeji - lepe receno kupuji narcisky v kvetniku, meni zavesy...

Pida je opravdu expert, dneska jsem zjistila, ze mela v pokoji opet propisku a vyzdobila dokonale prosteradlo :((( Ja ji jednou pretrhnu vejpul...
U nas se dari brebery decimovat, i kdyz Pide tece z nosu docela slusne, v Misovi to take hrci no a ja k idealu mam hooodne daleko...

No a kdyz jsme u toho obzerstvi, tak u nas vladnou jahodove hody.... to je tak, kdyz se objevi jahody jen o malicko drazsi nez jablka....
Jana+3M 14205
9.4.2004 20:27:25
Ireno,
tak nám dorazila další brebera, děti mají obě rýmu jako trám, tak doufám, že to bude jen ta rýma a žádná chřipka či tak něco. Koukám, že jaro zapracovalo, ráj pro bacily.
Teda Píďa je malá kouzelnice, kreslit si rtěnkou po zádech, to by mě docela zajímalo, jak to dokázala :o))) Když ty děti jsou tak vynalézaví, kolikrát bych brala jejich fantazii.
To mě překvapilo, tolik učitelů na jednu třídu, ale to si myslím, že je docela fajn. A s tím psaním holt jiný kraj, jiný mrav.
My se chystáme o víkendu na barvení vajíček, mazanec a beránka koupím, na to jsem levá, takže beru zavděk jistotou z obchodu :o)) Navíc nám zítra přijedou známí, takže bude o zábavu postaráno :o))
Jak je to ve Švédsku s velikonocema?
Irena+2 10927
5.4.2004 20:48:45
Jano,
brebera se k tobe neprestehovala... ledaze by byla naklonovana. Ta moje se me drzi jak pijavice ci kliste :(((, akorat krapet zmutovala a ted mi zpusobuje priserne drazdivy suchy kasel + ocni infekci...
No, tak, ze si Pida poridila monokl (pry spadla na schodech, ja u toho ale nebyla..), ale ted o vikendu si pro zmenu kreslila rtenkou po zadech... jak to dokazala nevim, ale ruzovy obrazek na pateri mela...
U nas ve skole neni ani na prvnim stupni jen jedna ucitelka na tridu. Loni u Misi ve tride bylo celkem asi 6 dospelych (32 deti), letos jsou snad 4...
Ja ani nemam strach z vyucujicich ( i kdyz me take jedna ucitelka pekne na..., rikam ji, ze Misa umi psat psacim docela obstojne.. a ona mi na to rekla, ze to je na nic a nepodstatne. Myslela jsem, ze ji v te tride necim prastim po hlave. On Misa ze skoly nebyl moc nadseny a tak jsem se ji snazila aspon krapet navest na neco, v cem muze vynikat... Nakonec zacal dochazet ke specialni pedagozce a tam mel moznost debatovat i o starovekem Recku :)), u nas je to spis prinutit MIsu na neco se soustredit (teda na to, o co nema zajem). Blbej neni, ale v hlave ma uplne jine myslenky nez ktere odpovidaji skolnim osnovam pro 1. ci 2. tridu...
Jana+3M 14205
4.4.2004 19:46:14
Tak co brebera, Ireno? Vypadá to, že se přestěhovala ke mně :o))) I když jen do žaludku a do střev :o))) Už druhej den je mi zle, berou mě takový křeče do břicha, že porodní bolesti jsou proti tomu procházka růžovým sadem. Sice mě to chytá jen poránu, ale zbytek dne zase žaludek na vodě a "vařící se" střeva. Fuj, fuj, není nad to, když je člověk zdravej.
Tak to vypadá, že Pídě už nestačí malovat po pokoji, už si vyrábí i "tělové" barvy. No aspoň že to skončilo jen monoklem. Co dělala? Míša už teda měla kdeco, otřesy mozku, naraženiny atd. ale monokl ještě ne a taky naštěstí nikdy netrpěla na boule.
S tím školstvím je to fakt zvláštní, porovnávat systém v různých zemích. Ono je všude asi něco pro a proti. Mně se na tom švédském systému líbí ta možnost jít do vyučování s dítětem. Mám totiž docela strach z přístupu učitelky, kterou vyfasuje ve škole Míša. Třeba to tady taky jednou zavedou :o))
Tak a dneska se jdu kurýrovat já :o)))
Irena+2 10927
2.4.2004 12:34:46
Jano,
at uz me skolilo cokoliv, tak to bylo a stale je dost agresivni :(((, predevcirem me bolela hlava, usi, zuby, a k tomu jeste cely clovek :(((, no a dneska se mi ta brebera nastehovala dokonce i do oci.. Ale verim, ze to v dohledne dobe zkonci.
I u nas je hezky, teda ted uz jen do zitrka a pak dva dny osklivo... a dal nevim, neb nasi rosnickari delaji jen kratkodobe predpovedi.
Hrozne ti zavidim, ze se Misi muzes "zbavit". Jezis, jak ja bych se rada tech dvou zbavila.. ale to bych je musela asi zapomenout u jezera nebo v pristavu.... No ale za dva mesice se jich take na par dni zbavim :)))
To mistni skolstvi je vubec dost zvlastni.. na jednu stranu rikaji, ze je dobre deti nestresovat, ale na druhou stranu, jak je dokopat k tomu, aby se snazily vic (obzvlast, kdyz vim, ze na to kapacitu ma). Deti jsou soutezive a dle meho nazoru se to da dost vyuzit, akorat se pri tom musi myslet.
Ja se stejne jako tvoje sefova nervuji nad seminarkama, zkouskama a podobnym.... akorat diky tomu, ze studuji na dvou skolach, tak mam dva ruzne systemy zkousek. A tudiz se zda, ze toho tolik neni...
Pide se stale kyvaji dva dolni zuby, do pusy si pro jistotu sahnout neda... kdyby bylo po mem, tak uz jsem ji je davno vytrhla. Vcera si poridila pekny monokl.... jesteze nemela pri padu na nose bryle...uz takhle tu mam jedny do opravy :((
Tak a jdu se kuryrovat...
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 172  [Dalších 122 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.