| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 1999

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 153  [Dalších 123 >>]
AlenaD 9051
17.8.2004 18:24:03
Moc zdravím!!
Vrátili jsme se po delší době z cest, byla jsem u mamky za Luckou, odtamtud pro Péťu na táboře a pak jsme zůstavaly u mamky a užívaly si výletů a léta.

a co u vás nového, jste ještě celí?:-)))

No pekárna, peču, všechny zatímní pokusy byly jedlé, ale zatím žádný zázrak, tedy chuťově ano, ale vzhled ještě musíme dopilovat!

Já jsem teď s Luckou v Praze, tak chci jí udělat nějaký program tady, půjdeme na výstavu, do zoo a ještě další tipy musíme vymyslet, no přece nás to vedro neporazí:-)))

Tak zatím, teď se zas budu snad ozývat pravidelněji.

Alena
máša 3157
29.7.2004 15:44:50
ahoj!!!

tak z tebe je už " paní pekařka "!!!A ajké jsou ty chlebíky z domácí pekárničky ??? a kolik ti zabere času jeden bochníček???

Doufám že se Lucince to padání vlásku už zpravilo. Kája má pro změnu vši - je to hrůůůůůza. Asi jsme si je přinesli ze supermarketu - parádnice si totiž nejraději zkouší klobouky!!!
Ale doufám že jsme je už vyhubily.

Užívejte si prázdnin ahojky Martina
AlenaD 9051
21.7.2004 19:29:07
Moc gratuluji k tetičkovství:-)))) Doufám, že trénujete a vlastního broučka zatím hýčkáte a dopíkáte:-))) I když v těhle vedrech je to fakt asi za trest, ale co se dá dělat. To budete mít fajn, že dětičky budou jen takovýhle kousek od sebe. A porodem se nenech strašit, určitě to bude v pohodě a ta odměna stojí za to!!

Jinak u nás je Péťa od neděle na táboře, tak jsme tu s taťkou zbyli sami, ale nějak jsem si to ani nestihla vychutnat. Zítra razím za Lucinkou, ta už se těší, tak jsem na ní zvědavá na princezničku. Máme s ní teď malinko problém, hrozně jí začaly padat vlasy, tak jsem zakoupila nějaký spešl přípravek v lékárně, no jsem opravdu zvědavá, zda to pomůže.

Koupili jsme domácí pekárnu, tak jsem včera pekla dva chlebíky (bílý a celozrnný) a teď se zrovna dělá bezlepkový. Ty normální se docela povedly, tak jsem moc napjatá, jaký bude ten bezlepkáč.

Tak to je asi od nás vše, na pár dní se loučím, vy se mějte krásně a hýčkejte to vaše překvapeníčko:-)))

Ahoj Alena
máša 3157
17.7.2004 22:33:51
tak už jsem teta a Karolína má sestřenici " malou " Anežku ( 3,70 kg 51 cm ufffff ). A dneska jsme se na ni byli kouknouta je mooooc hezká :-))

Jo a porod byl prý strašný :-(( ( tak už mám teď husí kůži )

Ahoj Martina
máša 3157
14.7.2004 20:09:05
Nazdárek,

tak jak si užíváte bez dětí ??? je to romantika :-)
jako zamlada???

Kam jede Peťka na tábor??? doufám že jí bude přát počasí. U nás zatím všechno v pohodě.
Dneska sestra psala SMSku, že ji už" ubytovali" a zítra budou vyvolávat porod :-(( a k obědu byla flaksa masa knedlík a svíčková. Takže myslím že mimuško už bude za chvíli na světě,jo a bude to holka. Dneska jsme jikoupili takové krásné míšánkové capáčky :-)

Takže akce " chameleon " stále pokračuje. Už máte nastudováno co ta potvůrka žere apod.??? A kdo se o něj bude starat, Lucinka s tatínkem nebo ty???

Tak hezké prázdninky a doufám že se ještě ozveš než odjedeš si užívat prázdninová dobroudružství k babičce.
Zdravím M.
AlenaD 9051
13.7.2004 0:22:18
Ahoj,
tak na zítřek, tedy jak koukám tak už vlastně na dnešek držím moc palce, ať je všechno v pořádku a mímo se ještě v klídku "dopeče" u maminky v bříšku:-)))). A ty se zatím budeš trénovat na neteřince nebo synovci. Dej určitě vědět, jak jste dopadli.

Se zvířátkem se to má tak, že tatínek ještě stále buduje "byteček":-))) Ne, je pravda, že jsme to záměrně oddálili až po dovolené, aby nebyla starost, co se zvířátkem, ale teď už to snad spěje k nějakému konci. Doufám, že chameleon ještě bude někde k mání:-))) Jinak budeme mít perfektní miniskleník na kytky:-).

Lucka je ted u babičky, Péťu vypravím v neděli na tábor, pak si budem s Honzou užívat chvilku bezdětnosti než se vydám za Luckou, abychom podnikli nějaké výlety a prázdninová dobrodružství.

Tak to je zatím od nás vše,
pa pa dobré pořízení.

Alena
máša 3157
8.7.2004 20:59:47
ahojky,
děkuji za delší příspěveček- KONEČNĚ pořádné a hezké počteníčko :-))
No tu dovču vám móóóc závidím, hlavně to koupání i když po dnešním parném dni bych už dala opět přednost chladnějšímu počasí.

A jaké máte další plány na prázdninky??? určitě k babičkám viď???

Teď všichni očekáváme že se sestře narodí mimčo - ta už netrpělivě sedí na kufru a čeká a ono pořád nic:-) ale v neděli odjíždí švagr pryč na celý den ( Horymír má tím pádem pohotovost) tak myslím že by to mohlo být:-)

A jak to vypadá se zvířátkem pro Lucinku??? už Honza buduje domeček pro leguána, nebo to měla být nějaká ještěrka?

Mějte se hezky ať máte v Praze hodně sluníčka ( na severu moravy CHLADNO) a těším se že se brzy ozveš.
Ahoj M
AlenaD 9051
8.7.2004 8:45:51
Nazdárek:-)))

Tak budu moc držet palce, aby vyšetření dopadlo dobře a mimísek i ty ať jste v úplném pořádku a vydržíte až do konečného finiše:-)) I když je mi jasné, že ten konec a zvlášť v létě nic moc. S epidurálem zkušenosti nemám, ale je fakt, že kdybych dopředu věděla, jak bude Lucka velká (4,37 kg)a že budu ta výjimka, co potvrzuje pravidlo druhý porod je brnkačka proti prvnímu (u mně to bylo opravdu přesně naopak) tak bych o ní hodně uvažovala. Je fakt, že mně dopředu (vlastně den před porodem) podle utz taky určili, že bude větší, ale zadávali to v určitém rozmezí, tak jsem doufala v tu spodní hranici, správná trefa byla to horní, vlastně skoro na gram přesně:-)))) Ale nechci tě strašit, zas tak hrozné to nebylo:-)))
No a jméno, to jsme se dohodli s Honzou vlastně večer před porodem:-))))
Lucka má zoubky zatím všechny v pohodě, ale my asi nejsme ten správný porovnatelný příklad, ona díky té celiakii má trošku opožděný kostní vývoj, takže nás to čeká asi maličko později.
No a dovolená byla naprosto supr, byli jsme v Chorvatsku malej kousek na jih od Splitu, ubytování se nám podařilo najít úplně úžasné, k moři na pláž to bylo cca 20 m přes zahradu, domácí byli moc milí a skvěle se o nás starali, snad kromě dlouhé cesty (ale s tím člověk nic moc nenadělá) bylo všechno úplně v pohodě. Dokonce máme rekord, Lucka za celou cestu tam i zpět ani jednou nezvracela:-))))) a nikdo z nás se tentokrát nespálil:-))) a to přesto, že jsme toho sluníčka dopředu moc nepochytali. V moři Lucka plavala s rukávkama s takovou jistotou, až mi to bylo spíš nemilé, věčně byla v hloubce a nijak jí nevadilo, že tam s ní nikdo není. Zkoušeli jsme trénovat plavání bez rukávků, ale to by chtělo delší trénink. Tak asi na podzim jí strčím do nějakého kurzu, ať jí to naučí odborně.
Přijeli jsme 30tého ráno, Péťa si šla pro vízo, Lucka do školky se rozloučit a od té doby prázdninujem zatím doma. Byli jsme v zoo, dnes jedeme na kratší výlet za Prahu a tak:-)))
To je od nás asi vše, držím moc palce bříšku, ať je vše v klidu a pořádku a můžete se jen těšit:-)))

Ahoj Alena:-)))
máša 3157
7.7.2004 19:55:28
huráááá!!! konečně se někdo opět ozval:-)

mám radost- přípravy na příchod mimča jsou v plném proudu. Boj o jména stále trvá ( momnetální situace je Šimon a Natálie- i když Kája trvá na Viktorii a když přemluví taťku budu jen ráda :-))

Ale problémky už jsou doktorce se zdá že mám málo plodové vody tak jdu 13tého na vyšetření - a doufám že se jí to jen zdálo a že se mimísek vyvíjí dobře. A další " jobovka " byla že ve 32 týdnu mělo už 2,70 kg - a to ještě 2 měsíce poroste no a tak mám panickou hrůzu z porodu ( úplně vážně přemýšlím o epidurální anestezii ) nemáš s tím náhodou zkušenosti???

A doufám že napíšeš něco víc o vaši dovolené - kde jste byli a jak jste se měli ??? co děti ???

Prosím tě má Lucinka už venku nějaký mléčný zoubek ? Karolíně se viklá jednička vpravo dole.

Ááále koukám že se mi rodina vrátila a nese mísu višní , tak to asi budou chtít bublaninu. Ale myslím že se do toho dám až zítra.

Mějte se ahojky Máša
AlenaD 9051
5.7.2004 9:53:14
My jsme byli na dovče a těsně před tím a po tom to bylo opravdu nedostatek času:-)))) Nějak mně to balení a vybalování a následné praní nekonečných hromad prádla zmohlo:-)))

A co u vás Mášo, vše v pořádku? Už se chystáte na mimíška?

Alena
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 153  [Dalších 123 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.