Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
25.1.2006 20:41:10
Ahojky holky,
tak doufám, že tentokrát to vyjde a článeček se vloží. Byla jsem tu před týdnem a nějak to nešlo, zkoušela jsem to několikrát a furt nic, tak mě to odradilo. Kája měla před týdnem píchané ouško. Byla naprosto výborná, vůbec neplakala, jen když to píchli, tak vypískla a zase konec. U nás div naprosto nevídanej, protože ještě chvilku před tím byl problém jen ukázat krk a poslechnout srdíčko. Tak uvidíme, co bude dál, v pátek jdem na kardiologii (pravidelná kontrola po roce), tak to prubnem. Kája dostala dvoje antibiotika a jiných léků nepočítaně. Fakt jsme furt jen něco dávali, kapali, mazali. Měla chycený všechny dutiny v hlavě. Zánět ucha, zánět spojivek (tekl jí bílý hnis z obou očí), šílená rýma, zduřený uzliny. Píchali pravé ouško, s tím, že levé máme zatím vykapávat a za 2 dny se uvidí. Vidělo se, naštěstí, že je to v pořádku a dál jsme ho jen kapali. Dneska jsme byly opět na kontrole a je vše v pořádku. Tedy částečně. V pondělí už může do školky, jsem trochu ráda, protože už nějak v bytě zavřený tři holky (já, Kája, Eli) si nevystačíme. Je nám to tu těsný a jsme na sebe protivný :o( Částečně píšu proto, že nemá v pořádku sluchovou trubici. Nedělá jí tu správnou odezvu. Tak dostala zas jiné léky, aby se asi zánět nevrátil a trubice se mohla zhojit, prý by to neměl být problém a 7.2. jdem zas na kontrolu a přeměření. Se sluchem se mi ale nezdá být problém. Před píchnutím byl. No budu pak zase informovat. Nějak jsem se moc rozepsala, tak už to zkrátím. Eli je, ťuky ťuk, v pořádku, jen malá rýma. Ťape okolo stolu, někdy za ruce, ale moc se jí nechce, tak to necháváme na ní. Jen jak byla furt ohromně klidná, tak se začíná vztekat, když není po jejím. Tak už pomalu začínáme s výchovou ;o) Jitko, co se týká volného času, chodily jsme dřív, před školkou, do MC Frydolínek v Hostivaři, i teď tam někdy zajdem. Je to dopolední program (9-12h.), je tam velká herna tělocvična, hraje se loutkový divadýlko (cca 15min. takže zvládnou i maličký děti), kdo chce tak může tancovat, zpívat organizovaně, nebo prostě jen tak lítat a hrát si, nebo "výtvarně tvořit" Káje se tam moc líbí a i Eliška už tam asi v 7M byla a zdála se být spokojená. Celé dopoledne je za 50Kč a není nutno pravidelná docházka ani objednání. Mějte se a doufám, že jste během těchto mých výlevů neusnuly. VSTÁVAT!!! Pa, pa a přežijte ve zdraví mrazy! Do pátku hlásí oteplení a od neděle prý zase přituhne :o( Anooooj! |
lydushe + 3 háďata | 3538 |
23.1.2006 15:00:27
Ahoj Gabčo!
Já teda nějak nevím, kam dřív skočit, tak se zábavou problém nemám. Šimon si docela vyhraje, stačí mu občas, když si s ním na chvíli pohraju, stejně dostanu vynadáno, že tohle dělám špatně, tamto dělám špatně a nakonec jsem "propuštěna".. Do školky chodí taky jen na dopo, akorát tam začal chodit až v prosinci, tak za 5 dní lehnul, teď jsme se vrátili z hor, tak jsem ho tam dala zas, dnes ráno pláč a hysterie. Ale když jsem pro něj přišla, tak byl veselý a chlubil se, co dělali, měli, jedli a že paní učitelce slíbil, že zítra nebude ani trošku plakat. Tak uvidíme.. Obávám se, že tam dlouho nevydrží, vrátili jsme se z hor s kašlem a rýmou.. :o( Žofče zatím neleze, jen se tak otáčí kolem své osy. Až začne, bude asi hodně veselo.. Taky miluje ruch kolem sebe, když tu Šimon není, tak je protivná a je vidět, že jí chybí. Na horách si ten cvrkot 10 děti docela užívala. Doufám, že už je Amálka v pořádku, že už se hezky zahojila.. Myška malá, takhle v nemocnici.. ale zase bych řekla, že ty malý to snášejí líp a navíc se dají líp "oblbnout" než ty větší. U Šimona jsem to pociťovala docela hodně, ten už se jen tak ošidit nedá.. Jinak Jitko, jestli nevíš, co a jak, tak se zkus inspirovat na www.materstvi.cz . Já to A-centra docházela s oběma dětma a tam se vždycky dá na něco natrefit.. Tvůrčí dílny, cvičení, tancování, přednášky. Můžeš tam být s oběma dětma najednou, vždycky někdo pohlídá, nebo není problém mít s sebou obě.. Se Šimonem jsme chodili na Montesorku a na Světýlka, s malou ŽOfinkou do klubu M+M. Musíš se tam jen objednat, pravidelná docházka není nutná... |
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
15.1.2006 22:59:57
Ahoj holky,
nejak jsem na vas zapomnela :( Jitko, hmm hmm ... ja uz se taky moc tesim na jaro, az budem chodit ven na piskoviste nebo na kolo nebo in-line brusle :-) Hmmm hmm ... co delat ? My si ted treba s kamoskama-matkama co mame stejne stary deti pronajimame Materske centrum a chceme tam nechat deti "vylitat" a at si spolu vsechny pohrajou ... bude nas tam asi 6mamin+kazda ma po dvou detech. Jinak tak tu zimu pres tyden "přežíváme" ... Lydushe, Jo, uz je lip ... Amalce zacatkem ledna odstranili v Motole ohynek co mela na zadech a praskl ji pred vanoci, tak uz chodime jen na převazy do Motola :o) Delali ji to v plne narkoze. Zofka nebyla mesic ve skolce a zacla ted minuly tyden zas chodit ... tak to trosku obulela, PROC TAM MUSI, ZE TAM NECHCE atd. ... ale kdyz jsem si pro ni v poledne po obede chodila, tak byla vzdycky uplne rozzářená a skákala a byla štastna. Nemocna byla ZOfka jen jednou - 14dni pred vanoci mela rymu a kasel, jinak ji nic nebylo. Od zari nestonala. Amalka mi ted zacla lezt jako partyzan po byte, takze je to hlidani, aby nekde nenasla nejakou drobnost, kterou pohodila Zofka ... aby to Amalka nesnedla nebo neožužlala. Zofka chodi jen na dopo do skolky, myslim, ze si to AMalka se mnou uziva, ze se ji venuji ... a samozrejme sotva rano vstanem, tak hned Amalka hleda očima ZOfku ... a proste Amča má ráda "živo" okolo sebe :-) Co Žofka ve školce spokojená? Není pořád nemocná, jak to zvládá Amálka ty choroby? Naše Žofka byla docela vedle, když najednou byl Šimon ve školce. Asi jí tu chyběl... |
Jitka, Tomík 8/02 a Zuzanka 9/04 |
• |
14.1.2006 21:40:45
Ahojky, nemáte prosím někdo tip co dělat s dvěma dětma, když je takovéhle počasí? Na hřiště se nedá, sníh v Praze není, všichni kamarádi jsou nemocní a brouzdat jen tak po ulicích nás opravdu nebaví!!! Už jsme byli třebe na výstavišti na Mořském světě a v Národním muzeu na zvířátkách. Díky za nápady.
|
2.1.2006 16:24:37
Gabčo taky přejeme jen to nejlepší a to zdravíčko taky vyzdvihuju.
Šimon lehnul 8. prosince a ačkoliv se to tvářilo jako běžná viróza, tak já jsem lehla na atb a doteď ještě bojuju s krkem, manžel ten to rozdejchává i po 14ti dnech doma, Žofka má zánět průdušek a i když Šíma už byl relativně zdráv, tak mu vylezly hnusný uzliny na krku a oteklé oko... Strávil toliko 5 dopolední ve školce.. :o( Co vy, už je líp?? Co Žofka ve školce spokojená? Není pořád nemocná, jak to zvládá Amálka ty choroby? Naše Žofka byla docela vedle, když najednou byl Šimon ve školce. Asi jí tu chyběl... |
25.12.2005 7:55:20
Ahoj holky,
i vam preji klidne svatky, vse dobre do noveho roku a hlavne ZDRAVICKO (po te, co jsem stravila 23. i 24.12. po dvou hodinach v Motole na dětskym s Amalkou - mi to zdraví prijde fakt důlezitý). At vam deti rostou a delaji jen radost. Chvalim PFka a taky se pridam |
25.12.2005 7:54:39
Ahoj holky,
i vam preji klidne svatky, vse dobre do noveho roku a hlavne ZDRAVICKO (po te, co jsem stravila 23. i 24.12. po dvou hodinach v Motole na dětskym s Amalkou - mi to zdraví prijde fakt důlezitý). At vam deti rostou a delaji jen radost. Chvalim PFka a taky se pridam |
23.12.2005 21:37:05
Ohó dmu se pýchou.. klidně se ptej.. Co vím, povím.
Jdu ještě pobalit nějaký dárky. Letos mám podivný pocit, protože nespěcháme, nehoníme se, neřešíme, kolik je či není cukroví a prachu, takže docela pohodička. Taky si to užijte v klidu a ve zdraví! |
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
23.12.2005 20:34:20
Lydu,
měla jsem skvělého učitele na vkládání obrázků. Tebe :o)) Až na to, že to bylo na potřetí (nedala jsem správně závorky :o( Příště se Tě ale budu určitě ptát zase. Zítra si to všichni užijte hlavě v klidu a s úsměvem :o)) Pa, pa |
22.12.2005 21:31:38
Jindro super!
Krásný PF... ;-) Bezva, že se ti to povedlo, jsi šikula. Ono se to nedá popsat, poněvač to pak bere jako ten obrázek.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.