Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Alena,Anička9/02,Honzík9/04 |
• |
29.10.2006 11:47:44
Ahojte všichni,
občas na vás nakouknu - mám doma stejně starou princeznu, ale je mi hloupé se k vám už hlásit, když vy už spoku prožíváte tolik let. Jen jsem se teď dočetla, že jste nějak vyléčili - či alespoň zklidnili eszém? Moc bych prosila o radu - malý ma každou chvíli něco a nechce se mi ho pořád mazat mastma s kortikoidama, ale když není zbytí tak se podvolím. Kdyby šlo vyzkoušet cokoli šetrnějšího tak budu moc ráda. Díky |
kaMyš | 6886 |
29.10.2006 9:15:54
Hanko, to je teda síla s tou alergií! Já jsem myslela taky že Vojta bude alergický, ale když ve 3 letech na alergologii byl, tak mu nic nenašli...
Jakou měl Tomík tu rýmu, zelenou, nebo čirou? My máme s rýmou problém s mladším Vaškem, měl ji loni od podzimu do jara prakticky furt, teď už zase jede další kolo... Teď teda mají oba, přikládám to trochu školce, ze které Vojta nosí bacily.... Vašíka teď léčíme homeopaticky, na trhání mandlí je ještě malej (a ráda bych se tomu stejně vyhnula). Vám teda trhání nepomohlo? Jakej ta alergie bude mít u Tomíka průběh, to ti neřeknu, to nevím... Ale myslím, že nějakou léčbou se to dá držet v mezích... Mojí ségře alergoložka vyrábí nějaké vakcíny a je teď v dospělosti celkem v pohodě. Taky se dělá nějaká autovakcína či co z té mandle, to vám asi nedělali? Ale ta je spíš imunitní než protialergická, myslím... Já ti pak dám vědět, jak dopadneme po homeopatické léčbě... Vojta byl ekzematik (ale nic hroznýho, měl to jen v loketních a koleních jamkách) a po homeopatii (a taky po narození Vašíka) mu to úplně zmizelo. A alergie jsou taky takovej ten typ nemoci, kde normální medicína moc nezabírá, tak když byste zkusili homeopatii, tak nic nezkazíte, myslím... |
Hanka+T+H+M | 13604 |
24.10.2006 12:00:51
Tak se hlásím po delší době.Manžel je pořád pryč,kluci už 2 týdny nemocní a včera dostali oba antibiotika,dusí se kašlem,mají horečky,Tomášek zvrací a menší Honzík má tak bolavé očičko,že ho ráno nemůže ani otevřít.S Tomáškem jsme byli na konci prázdnin trhat mandle a před měsícem jsme byli s neustálou rýmou a těžkým dýcháním na alergologii.
Dneska jsme si byli pro výsledky a zhrozila jsem se.Tomášek je alergický na: arašidy mléko soja vajíčko ryby mouka roztoči kočka plísně plevely stromy trávy To je síla,co?Takže u nás nastanou velké změny.Musíme zrušit koberce,závěsy,trošku změnit jídelníček...Ach jo!Nemáte s tím náhodou některá zkušenosti,jak dlouho to může trvat a jestli aspoň v dospělosti to může být v pořádku?Dneska jsem mluvila jen se sestrou a na kontrolu máme přijít až 20.12.,pokud nebudou žádné větší problémy. |
Ire+Mikeš(9/02)+Dominik(8/05) | 6844 |
16.10.2006 13:13:22
U nas budou krouzky ve skolce az od ledna, tak uvidime. Take planuju, ze tam zacne zustavat i po obede - ctou pohadky a pak deti, ktere neusnou si jdou kreslit. Ale kdyz ma od 16h sokol, tak to by pak asi jezdil rovnou, tak nevim, jak by se mu to libilo.
Jinak v Jukliku ted budou nejake prednasky od psycholozky - prihlasila jsem se na sourozenecke konstelace a deti a emoce. Tak uvidime, jestli mi tam neco poradi ;-) |
Janča ,Kubík 9/02, Anetka 7/06 | 37799 |
6.10.2006 10:48:36
Ahojky děvčátka...
jdu vás taky pozdravit... Kubíka jsem od října začala nechávat ve školce až do 15h...zatím je to v klidu, ale jak příjde s tím že tam nechce spát tak to zase zruším jen do 12h , ale je to pro mě docela pohoda být doma jen s AŃulkou...Když spinká udělám spoustu práce jsem stále tak trochu pracující :-) Kuba ve školce začal chodit do tanečků :-)))) Učili se "čaču" a davkrát týdně jezdíme na bazén (od 1 roku) A s Anetkou jdu dneska poprvé na cvičeníčko...Byla jsem na zkoušku i na vanách - nadchlo mě to to jo, ale dvakrát týdně s ní jezdit a narušovat jí její režim se mi fakt nechce...I teď mi spinká a musím ji jít vzbudit a to já tak nerada chjo :-( Kuba říká r už dlouho nějak kolem 3 roku a teď se pokouší o ř :-) S tím zadrháváním je to pořád stejné, logopedka to svedla na Anetku, ale Kuba v žádném případě není přesunutý na vedlejší kolej...tak mě to fakt mrzí :-((( Nás sourozenecké hádky teprve čekají :-) |
kaMyš | 6886 |
5.10.2006 15:33:01
...sem to chtěla dopsat, ale zazvonil mi mobil...
Vztekání mi vadí míň, to aspoň vím, co mám s tím dělat - prostě na něj peču a nepovolím. Ale to kňourání, to máme 5x denně a já vůbec nevím, jak na to reagovat, jak to zmírnit. V literatuře jsem se dočetla, že asi máme "citlivé dítě" a že se do něj mám vcítit - no, moc mi to nejde a nevidím žádné pokroky, že by kňoural míň. Hlavně hned jak začne, tak ve mě už kypí krev... To se těžko hledá porozumění. Nemáte někdo nějaký tip, jak na kňouravé dítě??? |
kaMyš | 6886 |
5.10.2006 15:26:25
Ahojky,
teda Irčo, vy jste aktivní! Já mám Vojtu ve školce na celý den (už jsem asi psala), krom toho stíhám s Vašíkem chodit 1x týdně do MC a pak nějaké srazíky s kámoškama, tak 1-2x týdně. Žádné kroužky zatím, děkuji pěkně :-) To si užiju až budou děti chodit do školy. Aspoň teda zatím mám pocit, že Vojta má toho rozvoje ve školce až až, že nic dalšího nepotřebuje. Ř nevím, tuším těsně před školou? Děti v posledním roku mateřské školky se posílají na logopedii, když neumí, myslím. Nedávno to bylo na hlavní stránce rodiny. U nás to máme obráceně, Vojta už Ř říká, ale neumí R. Teď se asi týden snažil ráčkovat (asi tak mluví někdo ve školce, taky si k tomu začal šlapat na S), když jsem ho opravovala, tak si kupodivu dal říct a mluví zas "normálně" bez R. O kňourání mi Ire ani nemluv. Já už jsem radši za to vztekání. |
Ire+Mikeš(9/02)+Dominik(8/05) | 6844 |
3.10.2006 17:09:20
Ahojky, tak my už snad konečně najíždíme na nějaký režim. Druhý týden chodíme do školky v Praze (dopoledne) - rekonstrukce se už blíží ke konci, 2x týdně sokol, 1x plavání bez rodičů. K tomu Domík také plavání a cvičeníčko.
Asi před měsícem Mikeš začal moc pěkně říkat "r", občas mu to ještě musím v nějakých slovech připomenout, občas ho strčí i tam, kam nepatří, ale jinak už si s ním člověk konečně pořádně popovídá, pusu nezavře a občas nás opravdu dostane. Hlavně slyší i to, co by neměl ... Nevíte, kdy by děti měli začít říkat "ř"? Jinak mám doma dva hyperaktivní raubíře, Mikeš provokuje Domíka (Domík chodí od 11ti měsíců), bere mu hračky, přetahují se, většinou to končí brekem ... Mikeš se také dokáže pěkně vztekat, lézt po zemi "já nemůžu chodit", dělá ze sebe miminko, říkáme mu osmý trpaslík kňoura. Jindy je zase strašně dospělácký a pomáhá. Po víkendu toho mám většinou dost - obzvlášť, pokud manžel potřebuje doma klid na tv nebo práci ... Jsou to ale moje dvě sluníčka, která bych za nic na světě nevyměnila :-) |
Hanka+T+H+M | 13604 |
3.10.2006 15:36:32
Myslela jsem,že když tu najíždíš,tak ťukneš na narození září 2002 a to už je ve sloupečku 4.-5.rok :-))
Ale aspoň sis trošku zalistovala historií,že? :-)) A co je u vás nového?Jak válčíte? |
kaMyš | 6886 |
3.10.2006 13:15:12
Kdepak, tak dlouho sem zas nechodíme, jen od konce dubna 2003, dala jsem si tu práci to dohledat, kdy diskuse začala :-) Takže teprv 3,5 roku :-D
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.