Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 | 10683 |
22.7.2012 17:13:35
Opravdu, jako PRVORODIČKA! Mám téměř vše vyžehlené, nohy natýkají jak mno, z kotníků mám bambule... a teď vymýšlím, jak mám ty miminkovské oblečky vůbec složit Jsem už FAKT všechno zapomněla... řekněte mi, že si rovzpomenu na kojení, na přebalování... Ach ta příroda, proč musela čekat 9,5 let? |
19.7.2012 21:01:24
Jsem dnes vyprala 4 pračky... 1 sušák už mám svěšený na žehlení (ale dnes už FAKT ne) a 2 sušáky zítra dosuším... jé vlastně mě čeká ještě 1 pověsit... a jak si mi poradila, prala jsem na 40 a to z půdy na 60 (uvidím, co z toho bude, kdyžtak půjde do kontejneru odmítám se s tím sr.., zejména s těmi staršími materiály)
A propos, Jelena jsem FAKT nikde nesehnala; ale jak jsem byla včera v Prostějově na kontrole v nemocnici, stavila jsem se pak ještě v Tescu - a sehnala jsem tam slovenskou verzi - Palma? Prostě jádrové mýdlo A já ho jen nastrouhám na starém struhadle po babičce a ty hobliny pak hrstičku, 2 hrstičky vhodím přímo do bubnu... Viděla jsem recept na ten sliz, ale to bych na to musela asi myslet dopředu Což u mě jde těžko, já se vždycky rozhodnu impulzivně, že budu prát - podle toho, jak se mi to sejde v prádlovém "odpadním" koši a jak to posbírám po pánských zákoutích Ale co už s nima... občas to i do špinavého prádla donesou... Jo, pan doktor se divil, že mám tak velké břicho a že mi neklesá Cestou zpět domů jsem si uvědomila, že jsem mu mohla říct, že s Víťou to bylo taky tak... že i ve Vrchlabí mi nakonec musela "rupnout vodu"... prostě V neklesal, ale stahy už 1 den jak (ehm) prase, otevřená dostatečně... A v Prostějově to taky vypadá poklidně. Fr. slíbil, že zítra půjde dřív z práce (čti: normálně, a nebude mít přesčas), takže bychom se konečně mohli podívat do porodních prostor Ehm, ještě teda zítra dopolodne konečně vyplodím ten porodní plán - přání že ho mám v hlavě je pěkná věc, ale chci ho mít při prohlídce v ruce a zkonzultovat ho s PA. Tedy, doufám, že zrovna nebude nikdo rodit to by se pak prohlídka nekonala a já si potřebuju ty prostory alespoň maličko obkouknout Jj, za pár - podle průkazky - dnes 37+6 PS: Jsem normálně od neděle KVítkovi nestihla napsat pohled (nebo dopis) na tábor... v úterý navečer ho budeme vyzvedávat... já ostuda Má posledních pár dní o samotě a já to takhle po... Jeho kámošovi už určitě přišlo od babičky i od maminky a tatínka... Mno, zítra po poledni bych mu mohla zatelefonovat na táborový mobil. A asi už nic posílat nebudu, to by dorazilo tak v úterý dopoledne |
Aefik | 18295 |
18.7.2012 22:45:18
Peto,ted ma byt jeden den pekny,tak uz radsi zacni prat,at to mas pekne prichystany
prosim te,ja taky nevedela,jak s tim pranim vzdycky se vsude psalo,jak by se mely ty oblecky vyvarit,ale to uz davno neni mozny,pri dnesnich materialech...takze asi bych postupovala tak,ze oblecky od kamaradky,ktery jsou jiste cisty a vyzehleny a vyrazeny teprve nedavno,vyprala jen na 40 a ty z pudy radeji na 60. No uvidis podle materialu,ja jsem takhle vysisovala strasne krasnou mikinku To jsem netusila,ze Jelena prestanou vyrabettys z nej delala ten mydlovy sliz? ja peru v Persilu sensitive a na barevny mam Lovelu color,ale to je asi pro tebe moc agresivni,vid? Na merino zavinovacku jsem zakoupila tekuty Ecover,ciste prirodni praci sampon.Bohuzel je teda nekolikanasobne drazsi nez Jelena nevim,jak vypere fleky,treba pokakani,atd... Uz to mas fakt za par,drz se |
16.7.2012 15:23:05
A propos, EVI, na "domaporod" nemám dost sebevědomí A i tak nejspíš půjdu dost proti proudu (i v prostějovské porodnici)... uvidíme jak se mi tam podaří prosadit porodní plán - přání
se mi blbě dýchá, poslední 3 týdny pálí žáha (v životě jsem tím netrpěla, tak to jen odhaduju, že to je žáha; snad to nejsou jiné problémy se štítnou žlázou)... ale železo jsem ukočírovala stravou (červená řepa, fazolky atpod.)... jen se stále při větší námaze nemůžu zbavit křečí v nohou - nedostatek hořčíku ale hořčíkové tablety už 2 týdny pravidelně neberu, ať děloha při porodu vůbec spolupracuje... Mno, dnešní prudká přeháňka v poledne nebyla příjemná jsem si říkala, jestli mě cestou z nákupu nepraskne voda zatím dobrý (ještě nemám vypráno a vyžehleno a přihlášené auto ) |
16.7.2012 15:17:42
si přijdu jako prvorodička!!! Kočárek ještě dopraný nemám. Když jsem se chtěla vrhnout na jeho "vaničku"... ochladilo se o 10 stupňů a v průběhu dne x-krát prší Mno, nějak to musím vymyslet do vany se už pořádně neohnu, ale asi si postavím před vanu židličku a nějak to ošudlám... Pustila jsem se do probírání krabic po Víťovi, že začnu prát Napřed jsem zjistila, že přestali vyrábět Jelena alespoň ze začátku v něm potřebuju prát, než zjistím, jestli mimís nepodědil nějakou blbou alergii (jsme oba alergici) a jestli zvládne Palmex gel, který celé rodině nic nedělá... mám tu 1/3 posledního Jelena a jestli seženu jiného, např. ze starých zásob obchodu... se uvidí. A ještě jedna věc k praní si přijdu jako prvorodička! Myslíte, že stačí miminkovské věci vyprat na 40st? Nebo mám teplotu vody zvednout alespoň na 60st??? Však říkám, prvorodička... Ale po 9,5 letech... žádný div |
Aefik | 18295 |
15.7.2012 11:36:34
Peti,vyprany a ususeny to mas za chvilkuhorsi bude to zehlenia nejvetsi pruda je prihlaseni vozu,ale taky to dasa jaky ze auto jste teda nakonec koupili?My jeste nic,nemuzeme se rozhodnout a deti se nam vejdou (na milimetry teda),tak nas to az tak nepali
|
Aefik | 18295 |
15.7.2012 11:33:44
Ahoj holky,
tak po delsi dobe vas jdu pozdravit Peto,tak jak,jeste se drzite 2v1?Jsem taaaak zvedava na tvoje miminko!Az se narodi,tak neprodlene informuj,jo?Kocarek uz jsi asi nejak poresila,vid? A v jaky porodnici nakonec budes rodit?Doma to nezkusis? Ivco,to jsou krasny akvarkaa jak zijete?Asi jste cely leto na chate,vid? U nas vsechno ok,akorat uz skoro rok se nam nedari prodat bytpotrebujeme AKUTNE do vetsiho prostoru A Tobiaskovi je dnes 7 tydnuv patek vazil uz 5630gr,nejak rychle mi to miminko odrusta |
13.7.2012 11:23:40
Prosím Vás, máte některá typ na to, jak vyčistit hluboký kočárek? Je to kombinovaná verze.
Koupila jsem od kamarádky starší kočárek. Části, které se dala svléct, jsem svlékla a vyprala... Ale látka na tašce mi nejde svléct. To by manžel musel celé rozmontovat - a jsou tam nýty a ne šrouby Takže kdo ví, jestli bychom to dali zpět dohromady. Zkusily jste nějaká čistidla? Já už holt po 10 letech od prvního pozapomněla některé triky Naštěstí je kočárek šedo-šedý Ale přeci jen, pár let stál ve sklepě... PS: včera večer jsme se vrátili z odpoledního výletu do Pardubic Zpáteční cesta už v novém autě ;-) Hurá! Mimís počkal Jo, a teď už najít sportovní tašku (a vložit hromadu do porodnice), vypsat porodní plán (přání), doklidit komodu, vyprat a vyžehlit miminkovské věci... jestli já to vůbec všechno zvládnu (čti: stihnu)! Ehm, a mezitím příští týden v ÚT nebo ČT zajet do Olmiku na evidenci vozidel a přihlásit nové auto Ehm ehm ehm, tu se nám už taky ochladilo - jako v Čechách, takže +-20 st. C... a poprchává... jo, to se bude prát a sušit |
11.7.2012 17:49:30
a teď už na kontroly do porodnice... příští středu.
Mno, snad ještě do té doby stihneme prostějvskou porodnici prohlídnout my jsme se tam ještě nedostali! A propos, kultivace negat. - tomu rozumím. A co znamená staphylococ ANO? To jakože mě nic není a mimísovi budou dávat až se narodí pro jistotu ATB? A jdeme do finále, vážení PS: Ještě několik takových bouřek a mám dojem, že TP 2. 8. se nedopracujeme 2 v 1 Cítím, že tělo se už připravuje... |
4.7.2012 10:52:55
Jj takhle jsem ráda, že s mýma rodičema nejel KVítek sám... že se nechala přemluvit i Víťova sestřenka, která je o rok starší. Pro ní je 14 dní bez mámy i ve věku 10 let dost nepředstavitelné Přitom je s bratránkem a druhou babičkou a dědou... mno, třeba se to tímto "výletem" zlomí.
3 akvárka? Tojakože za každý porod jedno? Když si vzpomenu, jakou péči tomu táta se starším bráchou dávali... a když pak Jirka (starší brácha) začal chovat rybičky na výdělek... tak najednou měli o 1 místnost v bytě 3+1 méně. Ano, skříně na oblečení, tam měli, ale všichni vespolek tomu neříkali šatna, ale rybičkárna Veronika je velice tolerantní žena Já bych s něčím takovým manžela vyrazila... Neříkám, že se mi rybičky nelíbí... ale ono to na první pohled nevypadá - péče je velice těžká... teplota vody, okysličení, sladit druhy ryb, aby se nepožrali, čištění vody atd. atd. Však IVČO víš Ženský, to je hnusné vedro střídané s bouřkama... Držte mi pěsti, ať to s mimísem do termínu vydržíme! Ještě jedna taková prudká buřina... a pojedeme... ale tento týden ještě ne sousedka je na dovče a nové auto by mělo být až příští pátek |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.