| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 5262  [Dalších 5222 >>]
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 10683
22.7.2012 17:13:35
~8~~8~~8~
Opravdu, jako PRVORODIČKA!
Mám téměř vše vyžehlené, nohy natýkají jak ~n~ mno, z kotníků mám bambule...
a teď vymýšlím, jak mám ty miminkovské oblečky vůbec složit ~f~ ~8~
Jsem už FAKT všechno zapomněla... ~d~
řekněte mi, že si rovzpomenu na kojení, na přebalování... ~a~

Ach ta příroda, proč musela čekat 9,5 let? ~6~

~8~~8~~8~
19.7.2012 21:01:24
~8~ Jsem dnes vyprala 4 pračky... 1 sušák už mám svěšený na žehlení (ale dnes už FAKT ne) a 2 sušáky zítra dosuším... jé ~2~ vlastně mě čeká ještě 1 pověsit... a jak si mi poradila, prala jsem na 40 a to z půdy na 60 (uvidím, co z toho bude, kdyžtak půjde do kontejneru ~;) odmítám se s tím sr.., zejména s těmi staršími materiály)
A propos, Jelena jsem FAKT nikde nesehnala; ale jak jsem byla včera v Prostějově na kontrole v nemocnici, stavila jsem se pak ještě v Tescu - a sehnala jsem tam slovenskou verzi - Palma? Prostě jádrové mýdlo ~R^ A já ho jen nastrouhám na starém struhadle po babičce a ty hobliny pak hrstičku, 2 hrstičky vhodím přímo do bubnu... Viděla jsem recept na ten sliz, ale to bych na to musela asi myslet dopředu ~t~ Což u mě jde těžko, já se vždycky rozhodnu impulzivně, že budu prát - podle toho, jak se mi to sejde v prádlovém "odpadním" koši ~d~ a jak to posbírám po pánských zákoutích ~o~ Ale co už s nima... občas to i do špinavého prádla donesou...

Jo, pan doktor se divil, že mám tak velké břicho a že mi neklesá ~2~ Cestou zpět domů jsem si uvědomila, že jsem mu mohla říct, že s Víťou to bylo taky tak... že i ve Vrchlabí mi nakonec musela "rupnout vodu"... prostě V neklesal, ale stahy už 1 den jak (ehm) prase, otevřená dostatečně... A v Prostějově to taky vypadá poklidně. Fr. slíbil, že zítra půjde dřív z práce (čti: normálně, a nebude mít přesčas), takže bychom se konečně mohli podívat do porodních prostor ~g~
Ehm, ještě teda zítra dopolodne konečně vyplodím ten porodní plán - přání ~f~ že ho mám v hlavě je pěkná věc, ale chci ho mít při prohlídce v ruce a zkonzultovat ho s PA. Tedy, doufám, že zrovna nebude nikdo rodit ~d~ to by se pak prohlídka nekonala ~6~ a já si potřebuju ty prostory alespoň maličko obkouknout ~z~

~z~~z~~z~ Jj, za pár - podle průkazky - dnes 37+6 ~z~~z~~z~

PS: ~q~ Jsem normálně od neděle KVítkovi nestihla napsat pohled (nebo dopis) na tábor... v úterý navečer ho budeme vyzvedávat... já ostuda ~8~~8~~8~ Má posledních pár dní o samotě a já to takhle po... Jeho kámošovi už určitě přišlo od babičky i od maminky a tatínka... ~5~ Mno, zítra po poledni bych mu mohla zatelefonovat na táborový mobil. A asi už nic posílat nebudu, to by dorazilo tak v úterý dopoledne ~2~
Aefik 18295
18.7.2012 22:45:18
Peto,ted ma byt jeden den pekny,tak uz radsi zacni prat,at to mas pekne prichystany~;((~:-D

prosim te,ja taky nevedela,jak s tim pranim~:-D vzdycky se vsude psalo,jak by se mely ty oblecky vyvarit,ale to uz davno neni mozny,pri dnesnich materialech...takze asi bych postupovala tak,ze oblecky od kamaradky,ktery jsou jiste cisty a vyzehleny a vyrazeny teprve nedavno,vyprala jen na 40 a ty z pudy radeji na 60.
No uvidis podle materialu,ja jsem takhle vysisovala strasne krasnou mikinku~n~

To jsem netusila,ze Jelena prestanou vyrabet~a~tys z nej delala ten mydlovy sliz?
ja peru v Persilu sensitive a na barevny mam Lovelu color,ale to je asi pro tebe moc agresivni,vid?
Na merino zavinovacku jsem zakoupila tekuty Ecover,ciste prirodni praci sampon.Bohuzel je teda nekolikanasobne drazsi nez Jelen~a~a nevim,jak vypere fleky,treba pokakani,atd...~d~

Uz to mas fakt za par,drz se~s~
16.7.2012 15:23:05
A propos, EVI, na "domaporod" nemám dost sebevědomí ~f~ A i tak nejspíš půjdu dost proti proudu (i v prostějovské porodnici)... uvidíme jak se mi tam podaří prosadit porodní plán - přání ~k~

~n~~n~~n~ se mi blbě dýchá, poslední 3 týdny pálí žáha (v životě jsem tím netrpěla, tak to jen odhaduju, že to je žáha; snad to nejsou jiné problémy se štítnou žlázou)... ale železo jsem ukočírovala stravou (červená řepa, fazolky atpod.)... jen se stále při větší námaze nemůžu zbavit křečí v nohou - nedostatek hořčíku ~d~ ale hořčíkové tablety už 2 týdny pravidelně neberu, ať děloha při porodu vůbec spolupracuje...

~2~ Mno, dnešní prudká přeháňka v poledne nebyla příjemná ~y~ jsem si říkala, jestli mě cestou z nákupu nepraskne voda ~6~ zatím dobrý
(ještě nemám vypráno a vyžehleno a přihlášené auto ~;) )
16.7.2012 15:17:42
~8~~8~~8~
si přijdu jako prvorodička!!!

Kočárek ještě dopraný nemám. Když jsem se chtěla vrhnout na jeho "vaničku"... ochladilo se o 10 stupňů a v průběhu dne x-krát prší ~q~ Mno, nějak to musím vymyslet ~d~ do vany se už pořádně neohnu, ale asi si postavím před vanu židličku a nějak to ošudlám...

Pustila jsem se do probírání krabic po Víťovi, že začnu prát ~R^ Napřed jsem zjistila, že přestali vyrábět Jelena ~l~ alespoň ze začátku v něm potřebuju prát, než zjistím, jestli mimís nepodědil nějakou blbou alergii (jsme oba alergici) a jestli zvládne Palmex gel, který celé rodině nic nedělá... ~d~ mám tu 1/3 posledního Jelena a jestli seženu jiného, např. ze starých zásob obchodu... se uvidí.
A ještě jedna věc k praní ~n~ si přijdu jako prvorodička! Myslíte, že stačí miminkovské věci vyprat na 40st? Nebo mám teplotu vody zvednout alespoň na 60st??? ~d~ Však říkám, prvorodička... ~2~ Ale po 9,5 letech... žádný div ~6~
Aefik 18295
15.7.2012 11:36:34
Peti,vyprany a ususeny to mas za chvilku~6~horsi bude to zehleni~t~a nejvetsi pruda je prihlaseni vozu,ale taky to das~6~a jaky ze auto jste teda nakonec koupili?My jeste nic,nemuzeme se rozhodnout a deti se nam vejdou (na milimetry teda~t~),tak nas to az tak nepali~2~
Aefik 18295
15.7.2012 11:33:44
Ahoj holky,

tak po delsi dobe vas jdu pozdravit~f~

Peto,tak jak,jeste se drzite 2v1?Jsem taaaak zvedava na tvoje miminko!Az se narodi,tak neprodlene informuj,jo?~6~Kocarek uz jsi asi nejak poresila,vid?

A v jaky porodnici nakonec budes rodit?Doma to nezkusis?~y~

Ivco,to jsou krasny akvarka~g~a jak zijete?Asi jste cely leto na chate,vid?

U nas vsechno ok,akorat uz skoro rok se nam nedari prodat byt~d~potrebujeme AKUTNE do vetsiho prostoru~b~

A Tobiaskovi je dnes 7 tydnu~8~v patek vazil uz 5630gr,nejak rychle mi to miminko odrusta~e~
13.7.2012 11:23:40
Prosím Vás, máte některá typ na to, jak vyčistit hluboký kočárek? Je to kombinovaná verze.

Koupila jsem od kamarádky starší kočárek. Části, které se dala svléct, jsem svlékla a vyprala... Ale látka na tašce mi nejde svléct. To by manžel musel celé rozmontovat - a jsou tam nýty a ne šrouby ~:( Takže kdo ví, jestli bychom to dali zpět dohromady.

Zkusily jste nějaká čistidla?
Já už holt po 10 letech od prvního pozapomněla některé triky ~f~

Naštěstí je kočárek šedo-šedý ~2~ Ale přeci jen, pár let stál ve sklepě...

PS: ~6~ včera večer jsme se vrátili z odpoledního výletu do Pardubic ~g~ Zpáteční cesta už v novém autě ;-) Hurá! Mimís počkal ~;) Jo, a teď už najít sportovní tašku (a vložit hromadu do porodnice), vypsat porodní plán (přání), doklidit komodu, vyprat a vyžehlit miminkovské věci... ~8~ jestli já to vůbec všechno zvládnu (čti: stihnu)! Ehm, a mezitím příští týden v ÚT nebo ČT zajet do Olmiku na evidenci vozidel a přihlásit nové auto ~2~
Ehm ehm ehm, tu se nám už taky ochladilo - jako v Čechách, takže +-20 st. C... a poprchává... jo, to se bude prát a sušit ~6~
11.7.2012 17:49:30
~k~ a teď už na kontroly do porodnice... příští středu.
Mno, snad ještě do té doby stihneme prostějvskou porodnici prohlídnout ~8~ my jsme se tam ještě nedostali!

~5~ A propos, kultivace negat. - tomu rozumím. A co znamená staphylococ ANO? To jakože mě nic není a mimísovi budou dávat až se narodí pro jistotu ATB? ~d~

A jdeme do finále, vážení ~z~ ~z~ ~z~

PS: Ještě několik takových bouřek a mám dojem, že TP 2. 8. se nedopracujeme 2 v 1 ~d~ Cítím, že tělo se už připravuje...
4.7.2012 10:52:55
Jj ~g~ takhle jsem ráda, že s mýma rodičema nejel KVítek sám... že se nechala přemluvit i Víťova sestřenka, která je o rok starší. Pro ní je 14 dní bez mámy i ve věku 10 let dost nepředstavitelné ~8~ Přitom je s bratránkem a druhou babičkou a dědou... mno, třeba se to tímto "výletem" zlomí.

~e~ 3 akvárka? Tojakože za každý porod jedno? ~;) ~t~
Když si vzpomenu, jakou péči tomu táta se starším bráchou dávali... a když pak Jirka (starší brácha) začal chovat rybičky na výdělek... tak najednou měli o 1 místnost v bytě 3+1 méně. Ano, skříně na oblečení, tam měli, ale všichni vespolek tomu neříkali šatna, ale rybičkárna ~t~ Veronika je velice tolerantní žena ~6~ Já bych s něčím takovým manžela vyrazila... ~2~
Neříkám, že se mi rybičky nelíbí... ale ono to na první pohled nevypadá - péče je velice těžká... teplota vody, okysličení, sladit druhy ryb, aby se nepožrali, čištění vody atd. atd. Však IVČO víš ~;)

Ženský, to je hnusné vedro střídané s bouřkama... ~n~ Držte mi pěsti, ať to s mimísem do termínu vydržíme! ~8~ Ještě jedna taková prudká buřina... a pojedeme... ale tento týden ještě ne ~k~ sousedka je na dovče a nové auto by mělo být až příští pátek ~z~
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 5262  [Dalších 5222 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.