Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lili + 5 :-)) | 28559 |
2.2.2011 15:32:33
to je fajn, že jse vše vpořádku a gratuluji k chlapečkovi.
Nevíte, co je s Andy?? Měla by v dubnu rodit, na mail ani na Skype nereaguje.... Jinak Erik by na zápisu, přišel nadšen a moc se těší. Mám další perličku.Sebastian chodí do výtvarky a o Vánocích je učitel rozdělil na dvě skupiny a dělali betlém. První skupina vytvořila krásný tradiční Betlém, Ježíšek roztomilý...a druhý Betlém byl zvláštních tvarů a v jesličkách místo Ježíška vystřihlý nějaký divný pes. Manžel se tedy ptá učitele, co to má představovat a on na to: " Víte, on je Sebastian dost alternativní, Ježíška jim sežral Čupakabra, no...... |
Martina+Madlenka+Kačenka | 1331 |
2.2.2011 13:49:49
Ahoj Wal, to je moc prima!!! Drzim palce, aby i kardiologie dopadla v pohode. My mame zapis take za sebou, jeste jsme rozhodnuti nedostali, ale meli by ji vzit - sourozence snad berou prednostne. Kacka byla jen strasne zklamana, ze do skoly pujde az v zari (vypadalo to, ze pocita s tim, ze jde pristi tyden).
Od soboty jedeme na tyden lyzovat do Itálie, tak uz se moc tesim. |
Walerie | 20776 |
1.2.2011 19:32:05
Ahoj,
tak mám za sebou velký UTZ ve 20. týdnu, vše je snad v pořádku, ještě musím na dětskou kardiologii na srdíčko miminka. No a pohlaví - je to kluk. Takže změna a budu se muset trochu přeorientovat. A co zápisy dubňátek do škol? Jak jste dopadli? E. má zápis za sebou, do školy je přijatá a počítáme s tím, že v září nastoupí. |
ivaxx | 44192 |
20.1.2011 12:02:05
LENKO - měla bych na Tebe prosbu a dotaz týkající se čtení v angličtině. Dost s tím s H. bojujeme, protože paní učitelka po nich chce čtení i psaní, přičemž je to vůbec neučí - prostě naučte se to, bude písemka. Toho on ale není prostě schopen - končilo to tak, že slovo vyslovoval, tak jak se píše. Navíc mi to přijde - naučit se číst "crocodile, monkey..." naprosto k ničemu.
Našla jsem si Montessori způsob (knížku) výuky čtení pro anglické děti - učit se číst spolu s obrázkem krátká slova jako "cap, bag.." a pak po skupinách např. "ow - snow, low", "oo - book, look, cook". Jenže to funguje jen někdy a je k tomu hora výjimek - cow, atd. Navíc je ta kniha v českém překladu a není tam rozhodně vše. Jak se to tedy učí děti u Káji ve škole? A nevíš na síti o nějakém odkazu případně jak se jmenuje anglický slabikář, či podle čeho se vlastně děti učí? Já sama jsem se anglicky naučila sice dobře, ale až podstatně starší mimo školu, takže jsem nikdy klasickou, byť českou výukou neprošla. |
LENKA+K+K | 1778 |
20.1.2011 11:19:27
tak jeste
Walerie - gratulace k tehotenstvi, at je vsechno jak ma byt . Jinak to asi bude slozitejsi skoubit male mimco s prvnakem, tak at se hlavne Esterce ve skole libi. Vojtami - tak to je mi lito. Tak pevne nervy ... Lilly - to jsou k nam hosti ... . Gratulace k druhemu klukovi! MartinoM - k odkladu - tak to rozhodnuti bude stejne nakonec hlavne na vas, znate Ondru nejlip. Nejlepe si promluvit s rozumnou psycholozkou a nechat udelat testy skolni zralosti. Hodne taky zalezi na pristupu skoly a ucitelky. |
LENKA+K+K | 1778 |
20.1.2011 10:59:26
Vsem budoucim skolacku gratulace k zapisu ...
A novinky od nas. Kikca ma za sebou prvni pul rok ve skole a radost a nadseni ze skoly stale trva, z cehoz mame pochopitelne radost. Presto, ze uceni tady vypada trochu jinak je to stale skola, deti uz ctou, pisou, pocitaji, takze obcas Kika u ukolu dela psi kusy a posedet je problem ... . Ale celkove ji to jde, moc hezky pise (coz po Kajiny dysgrafii je uzasna uleva) a u cteni ted udelala velky pokrok. Cteni je v anglictine docela orisek, protoze deti se uci nejdriv soundy-zvuky slov a potom z jakych pismen se slovo sklada a spelluji. Me to prijde dost komplikovane, ale deti to chapou velice dobre, no je to zajimave. Skola je od pul devate do tri, dva dny v tydnu ma Kikca ve skole jeste krouzek (k nasemu velkemu prekvapeni si sama vybrala siti a zpivani ve sboru ), takze konci v pul pate. Domu ovsem chodi nabita energii, ze nestacim koukat ... Bohuzel tedy ma povinnou i "ceskou skolni" dochazku, takze jsem puvodne uvazovala o odkladu. Hlavne proto, ze cteni ale i psani je od anglickeho odlisne, takze se vlastne bude ucit skoro znovu. Vzhledem k tomu, ze ji to opravdu jde a skola ji bavi, tak "pujde" do ceske skolu uz letos v zari. Nastesti nam vysli vstric, takze u nas bude zapis pouze virtualni v podobe emailu ... ... a jdu jeste docitat co je tu noveho ... |
ivaxx | 44192 |
18.1.2011 21:38:44
Walerie - tak to my si polepšíme, abych stihla dát H. ráno do školy na 8 hod, musíme vstávat v půl sedmé, odvést N. a pak busem nebo pokračovat autem k H. Tak se těším, jak budeme spát až skoro do sedmi.
Nelinku včera nejvíce zaskočili hned na počátku dotazem, zda chodí do školky. Odpověděla, že do školky chodí. Na to se paní učitelka zeptala do jaké školky. N. se na ní podívala jak na naprostého tupce a řekla, že chodí do ŠKOLKY. Pak jí přestala věnovat pozornost, rozhlížela se a na znovu položenou otázku odpovídala do kolečka - chodím do školky, do školky chodím.... No, už v nás s mužem dost zatrnulo hned na počátku, protože tímto vystoupením upoutala pozornost všech učitelek a už jsem viděla, jak nás vylejou, že není "způsobilá". Naštěstí asi po 4. optání se paní učitelka zeptala přímo pomocí názvů okolních školek. Pak mi to seplo a vysvětlila jsem, že nejsme místní (t.j. ze sídliště, kde je školek asi 5), ale z "díry" kousek vedle, kde je jen jedna a chodí se u nás prostě do ŠKOLKY, tak jak řekla Nelinka hned na počátku. Pak už to šlo naštěstí hladce a na závěr, než malovala, jsme dostali dotaz, zda nechceme uvažovat přímo o druhé třídě (zvládla čtení a počítání). Pak Nelinka namalovala maminku a paní učitelky se smíchem pochopily, proč skutečně o druhé třídě neuvažujeme. Holt grafomotorika trochu pokulhává . Na závěr vystoupení jsem zjistila, že vše zpovzdálí s pobavením sledovala H. třídní - tu už také ničím nepřekvapíme. H. je sám o sobě dost velký exot. |
Walerie | 20776 |
18.1.2011 21:16:21
Ivaxx, tak nám právě ta ranní honička začne. Mimino a k tomu odvoz do školy, která je už od 8,00 hodin. Teď stíháme jen tak tak školku na 8,30 hodin, kdy už tam musíme být.
|
Walerie | 20776 |
18.1.2011 21:14:11
Ahoj,
tak my jsme včera taky byli na zápisu do školy. U nás byl každý pozvaný na přesný čas, takže jsme čekali asi jenom 15 minut. E. jim sice na začátku oznámila, že do žádný školy nechce, že to chce jenom maminka a tatínek, aby tam šla...nicméně paní učitelka byla profík a zvládla jí, takže na konci jim E. řekla, že tam teda nastoupí. |
ivaxx | 44192 |
18.1.2011 13:07:59
Ahoj, zdravíme - včera jsme byli u zápisu a Nelinka si to moc užila. Jen nás zaskočilo, kolik dětí se hlásí do školy. Za H. žádné návaly nebyly a včera jsme na zápis čekali přes hodinu (a asi tam Nelča chytla střevní chřipku, protože od noci blinká a běhá ). Přiznám se, že se už docela těším, až budu mít oba na jedné adrese a odpadne ranní a polední honička.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.