| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 17337  [Dalších 17197 >>]
skallka 40226
3.9.2013 11:45:23
Tak maminky, dětičky nám nastoupily do školy někde s těšením, jinde zase ne. U nás to bylo těšení asi taky jen naoko uvidíme, jak se mu bude dařit. Postupně do školy nosíme potřebné věci, už mi z toho jde hlava kolem, furt něco. Je jich ve třídě tedy jenom 8 což oproti vám ostatním je asi trochu úlet, ale zas mají i druháky ve třídě tak jich je celkem kolem 16 A to už je to jeden z těch silnějších ročníků :-)
Když tady čtu ty vaše příspěvky o alergologii, imunologii a ostatních nemocech ťukám je tomu rok co Maty ani jednou neomarodil akorát ten otřes mozku po pádu z kola. Doufám, že si takový průměr budeme držet i letos. Protože do těch 5 let jsme byli snad každý rok minimálně 2x v nemocnice a to nepočítám ty běžné další nemoci.
Tak ať se všem prvňáčkům daří ve školičkách, maminkám pevné nervy a vjo do toho :-)
Ema + 2 56937
2.9.2013 16:52:45
První den školy byl fajn, Míšovi se líbilo, sedí čtyři kluci kamarádi ze školky vedle sebe, ale tuším, že už od zítřka nebudou, měli si toho hodně co říct už tu první hodinu ~t~
Teď budou mít dva dny po dvě hodiny a pak dvakrát po tři a pak už naplno :-)

Ema + 2 56937
2.9.2013 16:47:40
Medunko, bereme kvůli vysoké nemocnosti, Míša býval často nachlazený, bez toho, aby mu to sedalo na průdušky nebo měl teploty, měl často rýmu, pokašlával.. tak jsem si vynutila alergologii, protože často to začínalo právě kýchaním po ránu, ucpaným nosem atd. Nenašlo se nic, pouze slabá alergie na kočky, ale ty nemáme v dosahu. A dr. nasadila na měsíc bronchovaxon a pak dlouhodobě ten singulair. Popravdě nevím úplně na co, když se to spíš dává při špatných průduškách nebo alergii (jak píšou i v letáku). My nemáme ani jedno z toho. Ale je fakt, že něco pomohlo, za loňský rok jen nachlazení 2x, jinak zdravý. Tak bereme ještě teď na začátek školy, pár měsíců, a pak ho vysadíme úplně.
Mabelka 29 50861
2.9.2013 14:31:39
Foukátka máme, chvíli jsem pravidelně dávala (po těch bronchitidách teď v létě), k tomu tabletka Aeriusu. A od té doby, kdy jsem zase rychle navštívila homeopata, jsem to postupně vysadila a teď bere jen homeo. Snad nedělám chybu... Teď mi občas zatrne, když zakašle ~8~ Ale ťuk ťuk, zatím se drží, ale je to chvilka.
Hlavně homeopat zdůraznil, zvýšit dávku (po hodině) hned, jakmile se objeví rýma, kašel. O odstranění mandle se odmítá i bavit, to podle něj rozhodně ne.
Je z Kroměříže:
http://www.firmy.cz/detail/300019-mudr-josef-kreml-kromeriz.html?source=fhint#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_term=josef+kreml+krom%C4%9B%C5%99%C3%AD%C5%BE&utm_content=detail-firmy

Jak jste zvládli první školní den? ~;) My jsme se potkaly s Bobýskem ~R^
Medunka_ 16389
2.9.2013 6:35:53
Emo, berete SingulAir? Prosim a muzu se zeptat na co? Na alergii? Ja asi ve svem bezprostrednim okoli neznam zadne dite, ktere by bralo. ~d~

Mabel, mate foukatka? Foukate pravidelne? Pripadne muzes mi pls napsat kontakt na homeopata? Moc dekuji!

Tak pravou! ~x~
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 58392
30.8.2013 19:33:09
Mabel s tou mandlí - Max byl najaře, ale kvůli uším na odstranění nosní mandle. S nemocností a angínami měl problémy Filip - teď je mu 15 a víceméně z toho vyrostl. Nejvíc nemocný byl cca na prvním stupni, kdy měl ATB přes zimu skoro nonstop - i nějaké Vánoce trávil na ORL na píchaném penicilinu. Mandle mu nebrali, kdyby ale bylo na mě, byla bych pro.

U nás jsou největší komplikace s přihlášením obědů - máme novou ředitelku jídelny, co nastupuje v pondělí ~8~ a přirozeně obědy přihlásit nejdou. Snad to příští týden nějak proběhne.

Jo manžel včera taky ještě dotáhnul pro Marka nový stůl a židli. Podle mě to teda tak akutní nebylo, ale co - už to máme. No hlavně doufám, že až bude do školy nastupovat Max, tak klukům uděláme nový pokojíček v naší součastné ložnici, z jejich pokojíku bude mít pokoj Stázka a my se přesuneme do nevyužitého obýváku. Škatulata to budou velký, tak to abych začala manžela psychicky připravovat ~:-D

Ema + 2 56937
30.8.2013 9:06:23
A k těm alergiím, Singulair teda bereme a tyhle příznaky nepozoruju...

Adri, nám Míša taky jednu dobu takhle kýchal si vzpomínám, u nás to bylo vždy po ránu, kýchal, pčikal, smrkal a pak celý den nic. Myslela jsem na alergii na peří, roztoče nebo tak něco, ale pak se na alergologii nepotvrdilo nic z toho~d~ A nějak to zas samo přestalo. Tak pokud to nepřestane, tak nechat ho otestovat.. ale zas někdo říká, že dokud to neobtěžuje moc a dlouho, tak se raději alergologům vyhnout, že to pak už je na celý život.. no a pak babo raď~d~
Ema + 2 56937
30.8.2013 9:01:51
Ahoj holky!
přidávám se s přáním prvňáčkům, ať dobře zvládnou nástup do školy, no a my maminky taky ~x~
Míša teda nijak extra natěšený není, když se ho někdo zeptá, odpoví, že se těší, ale myslím, že má trochu obavy, jaké to bude. Ale to celkově z té změny asi, on změny moc nemusí. Moc tomu nepřidají školáci, kteří před ním občas říkají, jak se do školky netěší atd. a pak taky někteří milí příbuzní a známí, kteří prohodí větu typu: "Co tě to chudáčku čeká" a "Ach jo, a teď už se budeš celý život učit" atd. To bych je nejradši nakopla. A pak to musím zachraňovat ~a~
Ale tak doufám, že nakonec zjistí, že to není tak zlé a že pořád mu hodně času zbývá na věci, na které je zvyklý.

S Míšou ve třídě bohužel nejsou, je to škoda, mohly jsme s Adri konzultovat úkoly~:( Jinak jsem ale s výběrem třídy spokojená, má tam dost kamarádů ze školky, učitelka taky vypadá fajn, tak snad. Akorát 27 dětí ve třídě, to tu paní učitelku lituju~8~

Daneček začne chodit na dopoledne do školky, to se taky obávám, jak to bude zvládat, protože jsem na tyhle věci měkkota. No a já začnu chodit na dopoledne plus jeden celý den do práce, tak to taky bude změna ~k~

S přípravami do školy finišujeme, taky jsme na poslední chvíli ještě pořídili stůl a židli do pokojíčku, dneska bych měla popsat všechny věci do školy...
Mabelka 29 50861
29.8.2013 23:33:10
Ahoj, také jdu popřát co nejklidnější a úspěšný vstup do školních let :-)
škoda Adri, že budou kluci každý v jiné třídě. U nás to s Bobýskem vyšlo ~b~ Takže Martínek bude chodit s Vojtou, budou v první B. Ještě nám vyšla i sousedka na patře, holčička z domu vedle a to jsem ráda, že i jeden klučík ze cvičení, do kterého Vojta loni chodil.
Jinak horší je to u Vojty stále s logopedií, R ani náhodou, stále pilujeme L, Š, aby mluvil srozumitelně a navíc v červnu zase začal koktat, už se to zlepšilo, ale není to ještě ono.

Doma jsme museli udělat nějaké přesuny nábytku a vyřešit spaní, protože máme byt jen 2+1, naštěstí velikostně jako 3+1. Dnes jsme si jeli pro novou sedačku, tak mám radost (no a dluhy k tomu ~d~).

A zrovna naše škola nestihla v létě zateplování a výměnu oken, takže se to bude řešit operativně, druhý stupeň bude mít vyučování třeba odpoledne, malošci se budou více stěhovat po škole ~q~ nebo se učit na zahradě. Takže vzrůšo hned na začátku :-)

A zase řešíme problém vytrhnutí mandle, naposledy před narozením Adrianky (prosinec 2011), já mám pocit, že jakmile se dostneme do spáru ORL, tak se vždycky najde něco. Bere teď zase homeopatika, tak snad se tomu vyhneme. Zimu zvládl bez nemocí (a to mu na alergologii předepsala pravidelně aerius, dýchat Flixotide, případně Ventolin), všechno jsme vysadili, jen bral ta homeopatika a byl OK ~R^ No a pak na jaře už jsme s ním k homeopatovi nejela, přestal je brát a v červnu, červenci měl 3x antibiotika. Ale ta poslední nemoc - to jsme padla celá rodina, a Vojta odolával a odpadl jako poslední. I Martin dokonce zašel ke své dr. po x letech, jak mu bylo blbě.
Jaké máte holky vy zkušenosti s mandlí??? Už se to tu řešilo dřív, že.

Medunka_ 16389
29.8.2013 19:08:47
Adri, já zas tolik zkušeností nemám... Na alergologii jsme byli jen jednou, dlouho se čeká - vlastně máme za sebou jen vstupní pohovor, D nemá udělané testy.

U ní to bylo ale jiné, alergologii ji doporučili na plicním kvůli nočním záchvatům kašle (někdy alergie přejde do astmatu). Jak to je v případě, jaký popisuješ, moc nevím...~d~

Jinak mi se nepodařilo odhalit, co by mohl být potencionální alergen - někdy přijde z procházky úplně hotová a minulý týden hrabala seno a nebylo ji nic ~d~~d~. Řekla bych nějaká potravina, obdvodní pediatr ji dělal orientační rozbor z krve a vyšla jí citlivost na kravské mléko, tak jí jen zakysané mléčné výrobky a dlouhodobě užívá probiotika.

Na testy možná půjdeme na podzim ~d~.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 17337  [Dalších 17197 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.