Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
7.10.2013 20:42:05
Ahoj holky, tak jak pokračuje škola? Pavlík se se známkama drží - má převážně jedničky a jedničky s hvězdičkama, ale chování už tak růžové není... nosí domů razítka napomenutí a čerta, neposlouchá a vyrušuje při vyučování... a taky prý moc nevychází s dětma... docela mě to mrzí :-( musíme pracovat na tom, ať je to lepší... jinak psaní mu téměř vůbec nejde... začali psát v matice čísla 1 a 2 a má velké problémy to napodobit... ale matiku zvládá zatím velice dobře, probrané mají čísla 1-5 a naposledy porovávali větší, menší a rovná se a taky dělali nějakou logickou řadu písmenka mají probrané A,E,I,O,U a M a T. Už skládají slova v podobě máma, umí atd.
tak uvidíme, jak to půjde všechno dál všechny moc zdravíme! |
adriM+M+N | 55217 |
28.9.2013 10:03:38
Ahojky,
tak Míšu to ve škole taky zatím vcelku baví, jedniček má spousty, naše učitelka je tedy štědrá... Ale nemáme klasickou žákajdu, jen malý sešitek na známky. Jestli se těší nebo ne, nějak neřešíme už, přijde mi, že je rád, i když je víkend a pak zase, že jde do školy. V pondělí jdou do divadla, tak ho musím vyfešákovat To kamarádky syn (ona bydlí v Čechách, u ních prvňáčci zatím dostávají jen razítka, ne známky) jí volal, že má dvě jedničky. Tak byla nadšená, chválila jej, ale jak se podívala, všimla si, že ty jedničky jsou jaksi kostrbaté, on si je napsal sám Leni taky závidím kroužky ve škole, Míša chodí letos do atletiky, ale musíme dojíždět |
Maesta a zlatíčka | 15791 |
17.9.2013 23:06:32
Jen zdravím a přeji, aby školní nadšení všem vydrželo , vše jste zvládali v pohodě a zdraví!
U nás se u dubňáčka zas rýmuje.....asi jsme jediní, co jsme zůstali v MŠ, jak tak letmo sleduju, trochu mne to stále mrzí, ale tomu našemu hračičovi to pomůže, hlavně se snažím pracovat s jeho paličatostí, potřebovala bych poradit, sice jsu domluvená na docházce do PPP, ale nějak nevím, jestli to bude stačit a neměla bych §li rozhodit další sítě... |
skallka | 40226 |
17.9.2013 12:17:23
ahoj tak u nás taky dost hektické, Maty si nejvíc stěžuje na matematiku ale to jen z důvodu že tam musí kreslit a pastelky už od mala nesnáší Jinak bývá v družině do třetí hodiny a to jdeme s řečmi domů, že tak brzy mají tam lego a to ho teď hodně bere. Stráví u toho i celý den, jen staví a staví. Chystám se s ním do toho muzea lega v praze, mají tam kostičky na váhu a i jiné modely než v běžných obchodech tak alespon nakoupím na vánoce. Kroužky je přihlášený na PC o jiném nechtěl ani slyšet, ještě ale bude muset na náboženství, většina dětí tam chodí, tak nebudu dělat výjimku a domluvili jsme se spolu, že to párkrát zkusí. Souhlasil. Chci ho v domě dětí přihlásit na kroužek rybaření, protože o tom furt básní, tak uvidíme
V žákajdě už máme tři jedničky a těch neoficiálních na kdejakém obrázku a čárce nespočet doufám, že mu to tak vydrží. Psát s ním domácí úkoly, mně asi brzy odvezou do opavy fakt. Moje dítě prostě nenávidí kreslení od mala a to je velký boj, přitom mu to hezky jde, ale je lumpík a nechce. Malá bude mít Leni tedy nebude mít, už měla 2 roky a taky nic nepovídá ikdyž má takovou znakovou řeč a různé gestikulace, že se dorozumíme všechno. matyho musí každé ráno doprovázet do školy s batůžkem na zádech, jako velký brácha. Bála jsem se těch ranních snídaní, že to nebudem stíhat a nakonec vstáváme ještě později než do školky a stíháme všechno krásně, až na dnešek, to už utíkal ze šatny po zvonění .-) |
Ema + 2 | 56937 |
16.9.2013 9:05:20
Ahojky,
tak u nás to je Leni podobné. Míša taky nebyl z těch, co by se extra těšili, ale teď chodí moc rád. Taky je vždy v pátek zklamaný, že je víkend Dneska při odchodu mi říkal: Já jsem si myslel, že mě to v té škole nebude bavit a přitom to je tak super Tak mám radost. Je mi jasné, že to tak nebude věčně, ale mile mě to překvapilo a mám z toho radost. Ale s úkolama už to tak žhavé není, chodí v poledne domů, pojí a pak se vrhne na hračky a je problém ho od nich dostat Takže úkoly pak jsou s brbláním. A to ho měli zatím jen 2x, takové 5minutovky. Tak musím vymyslet nějakou motivační antibrblací metodu jak na něj, protože to nechci poslouchat, až budou úkoly na půlhodinu a víc. Ale jemu se nechce nic, ani chodit ven kolikrát, když je zabraný do hraní, ale když ho ven nějak dostanu, užívá si to a je rád. Leni s Pavlíčkem, ty kroužky, co máte, to snad ani není možné, to se máte. U nás nabízí angličtinu, pak nějaká švihadla, pro holčičky gymnastiku a snad časem ještě nějaká výtvarka. Toť vše. Jo a Daneček začal chodit do školky, vzal to jako nic, chodí spokojený a rád, takže taky překvapil. Snad jim to chlapcům vydrží |
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 | 92027 |
8.9.2013 19:58:08
Ahojky, po delsi dobe..... :)
Lenicka byla trosku nejista, neumela si asi predstavit co ji ceka ve skole a taky se ji nechtelo ze skolky kam dochazela jeste posledni tyden v srpnu aby si ji uzila. Jake bylo prekvapeni, kdyz uz po tydnu ve skole byla zklamana, ze v sobotu a nedeli nejde :D Zitrka uz se nemuze dockat. Zatim meli jen dve hodiny,pak druzina a po o jsem si ji vyzvedavala. Od zitra maji tri hodiny tyden a pak uz najedou na rozvrh 4 hodiny denne. Do druziny se asi nedostane, protoze jsem na MD a maji prednost pracujici, coz chapu. Skola je to mala, ma po jedne tride az do devitky. Prvnacku je 16 a z toho jen 5 holek. maji ve tride i hraci koberecek, muzou pit a na zachod kdykoli a ucitelky je oslovuji krestnim jmenem. Vyucovani zacina v 7:50, takze mame rano taky fofry, do skolky jsme se loudali az do deviti :) Ukoly ma kazdy den a vrha se na ne hned po prichodu domu. Tak snad ji to nadseni dlouho vydrzi . Vasik oslavil v srpnnu rok a uz mi utika, rozchodil se o prazdninach a s Lencou vymysli same lumparny, mluvit se mu ale nechce. No leti to silene..... preji vsem prvnackum hodne pi. ucitelky a trpelive rodice :) |
Mabelka 29 | 50861 |
8.9.2013 19:13:13
Ahoj holky, tak se přidávám, první týden byl trochu hektický... Jak píšete, furt něco, pořád nějaké placení, do toho snídaně a svačinky, uff
Vojta to bere normálně, nijak se netěší, klidně by byl doma O to víc jsem nevěřícně hleděla jedno ráno, když nás předběhla holčička z vedlejšího domu, jak natěšená spěchala do třídy (1.), no závidím Úkoly zatím neměli, měli každý den dvě hodiny, pak družina, oběd, družina. Od zítřka začne rozvrh, dvě hodiny ČJ, matematika, tělocvik. Tak škole zdar! Jinak ale tuším, že u Adrianky si budu školu s ní užívat o trošičku víc, teď nás pořád trápí výslovnost u Vojty, sem tam ho bolí bříško, je neprůbojný a tak. |
luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 | 58392 |
7.9.2013 18:19:11
Leni, tak marek měl zatím jeden úkol ve čtvrtek - nějaká klubíčka.
Jinak je to trochu jiný režim - hlavně to stíhat na čas Kluci chodí vlastně na stejná místa (u nás je předškolní třída školky ve škole) takže to takový problém není, ale abychom stihli zvonění, to je někdy musím honit. Marek bude chodit na keramiku a pak na sportovní přípravku. Nejvíc se mu zatím líbí družina Tam je až do 4 odpoledne a mají to s dětma spíš jako pokračování školky, mi přijde. Jsem zvědavá, jak ho to bude bavit až příští týden nastoupí na pevný rozvrh a bude víc učení. Ikdyž paní učilka je dobrá, jsem ráda že mají zrovna tu co na ně vyšla. A v úterý rodičák. |
6.9.2013 21:03:56
Ahojky, taky byl pro vás ten první týden ve škole tak hektický jako pro mě? budeme si hold muset zvyknout na jiný režim... je to teď náročnější... ráno děti rozvést na 2 různá místa zabere víc času, svačinu nachystat a aspoň trochu něco posnídat jsme ve školce taky neřešili, tak je to teď pro nás to ranní vstávání náročnější už jsme měli i každý den od středy úkoly - takové ty uvolňovací cviky - kreslení obloučků, koleček apod., stříhání písmenka A do složky na písmena a taky číslic 1-5, takže o zábavu postaráno za první týden jsem nechala ve škole přes tisícovku, sice v tom jsou i obědy na září, ale i tak je to dost vysoká bilance... platili jsme čip na obědy, třídní fond, fotky pro prvňáčky a kino do školní družiny jak to zvládáte vy? taky už děti mají úkoly? co se učí? u nás už mají matematiku a češtinu rozjetou. Od příštího týdne jim začnou i ostatní předměty. Z kroužků ze školní družiny jsem nakonec zvolila atletiku a hru na klávesy a taky ještě soubor Valášek, ale nevím jestli bude chtít spolupracovat... když jsem mu říkala o kroužcích, nějak nechtěl o nich slyšet...
|
3.9.2013 22:28:54
Ahoj holky! tak u nás školní rok začal úspěšně Pavlík se do školy těšil a hned ten 1. den obsadil první lavici chtěl si k němu přisednout nějaký klučina a on ne, že drží místo Zuzance (to je holčička od nás z ulice). No ovšem dnes už je paní učitelka stejnak rozsadila... má vedle sebe prý teď jinou holčičku. Jinak u nás ve třídě je 19 dětí.
Dnes už jsme měli první třídní schůzky a z těch informací už mi jde hlava kolem... včera zařízeny obědy, družina, třídní fond... no a teď se ještě rozhodnout do kterých kroužků ho dát v rámci družiny jsou od 15hod do 17 hod každý den různé kroužky.. na výběr je spousta... asi ho zapíšu do atletiky a keramiky a do souboru Valášek ale nevím jestli tam bude chtít chodit... jinak máme v nabídce florball, badminton, vybíjenou, zumbu, malé předtaneční, výtvarku, zobc. flétnu, klávesy, počítače, dopravní kroužek, vaření a já nevím co ještě v družině prý budou 1x týdně chodit do kina, takže bude mít i kulturní vyžití |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.