Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Terů | 105170 |
15.10.2010 14:12:27
ahojky,děkuji za odpověd i za radu...I takto jsem přemýšlela,že ho budu muset nechat vyhládnout a pak mu asi nic jiného nezbyde,tak uvidíme...Ted jen jestli to zvládnu a nepodlehnu :)ale musím.... jen je mi divné,že měsíc čajík normálně pil a jak rád a ted mu tu lahvičku do pusinky prostě nedostanu...
|
misika | 106796 |
15.10.2010 11:04:54
Ahoj.
Já mám zkušenosti s tím, že malej mi odmítl, jakýkoliv uměle vyráběný mlíko nebo kaši, či to následně po požití vyzvracel. Takže teď vaříme všechno doma. Když jsme začínali s příkrmama,taky je nechtěl a vždy jsme skončili u prsu. Začala jsem mu je trochu přislazovat nebo dělat se sladkou mrkví a ejhle, šlo to. Teď už je nesladím a snědl by mi to i s rukama :) Držím palce, dejte vědět jak se vám to daří. |
sršňák | 99467 |
15.10.2010 10:48:03
Ahojky,
tak podobný problém jsem měla také, s tím rozdílem, že mě malej nechtěl vůbec nic krom mého prsa Lahev s mlíčkem nechtěl ani omylem, pokaždé zavřel pusu a točil hlavičku jinam a strašně plakal. Jednoho dne jsem si řekla dost, nakrmila jsem ho ráno od sebe a zbytek dne nabízela lahvičku, po pár hodinách se napil trochu, pak trochu víc a večer už ji vypil celou (je fakt, že musel mít hlad, jako vlk, protože skoro celý den nejedl), ale další den už lahvičku vyžahl a problém byl zažehnán. S příkrmama se rozjel o pár dní dýl a teď už baští všechno co mu dám Chce to, ale pevné nervy a nepovolit, jakmile člověk povolí a dá mu zase prso, tak je to špatné... Malej už teď ví, že prso je jen v noci (spíš k ránu Držím palce a přeju hodně štěstí |
Terů | 105170 |
15.10.2010 10:20:09
Ahojky maminy...potřebovala bych poradit...Matýskovi za týden bude 7 měsíců...Pořád ještě kojim,ale začala jsem mu zkoušet dávat nutrolon a nemohu ho do něho dostat...Jinak sladké přednídávky mi baští,ale zeleninka mu nejede....A asi 2 měsíce pijeme čajík a je to pár dní co se seknul a nedostanu mu do pusy flašku,takže čaj ani nutroš do něho nedostanu...Přitom čajím s té samé flašky mi v pohodě pil..A ted zavře pusu a začne se vztekat...Nevíte čím by to mohlo být? Už bych chtěla kojit jen v noci,ale nemám možnost když do něho nic nedostanu...Děkuji
|
jity1 | 110006 |
14.10.2010 16:09:31
Lenko,díky za info S jogurtíkama ještě chvíli počkáme. Jinak kamarádka mi říkala,že dobrý jsou Activie,tak nevím. Z kaší se snažím vybírat ty nepřislazené ale ty z DM určitě vyzkouším-zatím nemáme osvědčenou značku. dneska jsme poprvé dávaly k obědu brokolici, k tomu brambůrky a mooc nám to chutnalo
|
Lenka a zlatíčka | 56804 |
14.10.2010 15:40:23
Jity, 8kg v 6ti měsícíh mi přijde normál, to má většina dětí kolem mě, dobrá váha
Do roka se nemají jíst tvarohy, je to zátěž pro ledviny a stejně tak není vhodný pribináček a podobné nepřiměřeně tučné a sladké krémy. Kvalitní jogurty s tukem kolem 3% jsou ideální. Dítěti nepatří do pusy nic nízkotučného, nebo se sníženým obsahem tuku. Pokud nemáte v rodině alergie, tak jogurt se může od 6-8mi měsíců - každý doporučuje jinak. Já ho dám tak nějak před tím 8mým měsícem Kaše jsou na přibírání v pohodě, ale vybírala bych hlavně podle uměle přidaného cukru, některé jsou nechutně přeslazené. Dobrá je třeba s DMka rýžová vanilková a všechny kaše Bionatur (od Hero baby). Pokud ale mezi jídly kojíš, tak v pohodě |
jity1 | 110006 |
14.10.2010 13:28:59
Ahoj! Noční kojení mi nevadí (ikdyž poslední dobou se mi budí třeba i po hodině a to je docela náročný),takže v něm budeme pokračovat dál Kaši jsem začala dávat jenom z toho důvodu,že jsem v práci slíbila večer 2x týdně výpomoc,takže vždycky potřebuju na 4 hodinky zmizet. A přibírá se po kaši hodně? Nemáme žádnýho drobečka (v šesti měsících a týdnu měla 68cm a 8160g),tak bych nerada pak měla otesánka. A ještě,jak je to s mléčnými výrobky? Někde jsem slyšela,že se můžou dávat až od roka ale mám první mimčo,tak sháním info kde se dá Mějte se
|
Lenka a zlatíčka | 56804 |
14.10.2010 9:07:52
Jity, hlavně maminka je maminka...co se noci týče. V tomhle věku už nejde o hlad (kdyby to bylo 1x za noc, tak možná). V noci chtějí maminku, přitulit se a být s námi a přisátím si to jistí
Já dávám v poledne masozeleninu a odpoledne přesnídávku, jinak kojím...i v noci Ale já s příkrmama u malého začala až před týdnem. No a koncem měsíce asi přidám na dopoledne jogurt. Lepek dávám v sušenkách (nedoslazované od BioNatur). S kaší nespěchám, není důvod...na noční spaní to stejnak vliv nemá, takže u nás bude kaše zavedená až jako poslední příkrm ze všech. |
jity1 | 110006 |
13.10.2010 22:57:47
My dáváme ráno mlíčko (kojím), pak ještě dopoledne než usne, k obědu zeleninku (maso jsem si zatím netroufla), odpoledne buď 2x kojím nebo jenom jednou a jednou přesnídávku (nechci to přehánět,dávám jenom půl skleničky) a večer kaši a na zapití čaj (musím si občas večer odběhnout,tak jsem jí naučila na čajík a chutná Akorát v noci jsme trochu "rozežraný"-kojím tak 3-4x. Zkoušela jsem při probuzení dudlík, čaj ale asi mlíčko je mlíčko
|
Fredyna | 110296 |
13.10.2010 16:04:26
Ahoj Maminky.Jsem tu poprvé a moc se mi líbí,jak píšete o rustu vašich miláčkú.Aspon se mám ským porovnat a jsem ráda že jsme na tom stejně.Matoušek měl tet devátého sedum měsícú.Papáme uplně všecko od čtyř měsícu páč nejsme kojení.Máme 8kg a 77cm a ani jeden zoubekNa bříšku jsme pořád a couváme.Na lezení to také nevipadá.Pusinku nezavře od rána do večera Mama,Tata a td.Také se umí pěkně stekat,je to histerka.At se vám všem darí papa
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.