| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 22350  [Dalších 22160 >>]
maw 84192
28.3.2013 10:51:25
Hmm, já bych šla do pevnýho... Mně to problémy nedělalo... Krom toho leckdo má potíže (=běžné zač. těžkosti) při přechodu z elastiku na pevný, takže takhle to vyřešíš rovnou. A že to bude na miminko a na léto, tak můžeš začít s něčím tenším, a stejně Ti to vydrží dýl než elastik, který se může, dle hmotnosti miminka, začít prověšovat docela brzo, a pak už to není komfortní.
PS: Půjčila bych něco, ale mám samý dlouhány na mimi. Akorát jeden kratší volný tu mám, kdyžtak mi ťukni mail, protože už nemám Tvou adresu a do deníčku se mi nejde přihlásit... Jakto zas?
Wis+2 131737
27.3.2013 23:08:17
Holky šátkařky, potřebovala bych poradit - chtěla bych si pořídit pro miminko šátek a protože mám z nošení v šátku trochu obavy a nevím, zda nakonec vůbec nosit budu, tak jsem si odvodila, že bych si spíš měla pořídit šátek elastický a pokud se osvědčí, tak později pevný. Zatím stejně počítám, že bych nosila spíše jen vyjímečně a spíše menší miminko, ale kdo ví, třeba se mi šátek zalíbí....na MMB jsem si našla MaM ECO, ale trochu mi vadí, že ty elastické šátky jsou většinou 5m a já jsem spíše drobnější (teda momentálně ne, ale doufám, že po porodu zase budu ~t~) - nebude mi tak dlouhý šátek dělat problémy? Myslíte, že je to dobrá volba?
Katka+3 kluci 79533
27.3.2013 17:25:49
hmm,tak jinak, jen tu mezeru smazat
http://www.you tube.com/watch?feature=player_embedded&v=6m-8gyL8aII
Katka+3 kluci 79533
27.3.2013 17:24:57
Přišlo mi dnes mailem, jestli někoho zajímá:

Konečně někdo promluvil a ČT to pustila...odvážná doktorka.
maw 84192
27.3.2013 16:59:25
B bytelnější ~t~ Jojo, tak ta konstituce je vidět... Ale nechtěla bys, aby Ti něco takového vyrostlo z M. MM je drobek proti tomu, jaký vzrůst očekávám u B, i když teda doufám, že nebude mít úplně stejné parametry... ~t~ Očekávám vyšší, štíhlejší a podstatně větší chodidlo ~t~.

Tohle: "takové to v určitou dobu posadit před stůl a odnést prázdný talíř" taky neznám ~t~, B zpravidla prožere celé dopoledne, a pokud přijde tatínek nějak dřív, slupne všechno jemu. Nicméně když jsme se viděli/y předtím, tak M se cpala víc než B ~t~ Ale ona má jinej metabolismus ~t~.
Zase vám dámy řeknu, že to není sranda živit dítě, které již v tomto věku nezřídka sezobe víc než vy, a že já nejím zrovna málo. Dost to zatěžuje rozpočet i batoh na cesty.
A ještě noticka: při vší žravosti má B také období, kdy yjí nějak málo, většnou pár dní, někdy skoro nejí oběd, někdy nejí i oblíbenou potravinu...
Já taky nemám vždycky chuť na maso, i když obecně ho miluju... Rozpoložení, únava, ví Pán Bůh... Tak hlavně, když jedí něco.
A ty váhy já vidím úměrně rodičům +-, oni taky rostou skokově: se nacpou, trochu nakynou (bříško, tvářičky) a pak zas vyrostou a jsou jak lunt. Pokud do nich člověk nemusí všechno cpát anebo naopak nedává moc pochutin, tak je to v normě. Berte to víc dle svých rodin. členů a zvyklostí než dle tabulek.
Katka+3 kluci 79533
27.3.2013 16:57:58
Mariko, tý brdo, takovej porod, i od nás veliká gratulace!!! ~x~ Zuzance přejeme hodně zdravíčka ~;(( A vypadá to, že i ty jsi fit, tak jen tak dále ~g~ At máte pohodové 6nedělí a Eli se brzo uzdraví. Ted si tak říkám, že i Lei omarodila malá,když se jí narodil sourozenec,že?
Joll, tak co vím já, tak školky nekoukají zpětně, jestli jste tam už u zápisu byli nebo né. Kritéria pro výběr jsou jiná, aspoň u nás. V prvé řadě se dává přednost 3letým dětem, které nastupují celodenně (je na ně vyšší dotace než na ty, co jsou mladší a mohou jít jen na 5dní v měsíci). Přihlíží se také, jestli tam už mají sourozence či nikoliv. Většinou těch 3letých dětí je tolik, že se ten stav už naplní a další děti nemají šanci. Pokud se stav nenaplní,tak se samozřejmě postupuje podle věku, dává se přednost dětem narozených do prosince (v našem případě děti do 12/2010). Třeba Matyáše vzali jako posledního 2letáka, měl 3roky v říjnu, po něm děti narozené už měli smůlu. Jedno z kritérii je i bydliště. Čím blíž jste, tím lépe. Takže tak u nás (a myslím, že takhle je to u všem státních školek). Ještě jedna výjimka, pokud dítě ještě nemá 3roky,ale už na něj nepobíráš mateřskou, tak může taky do školky už celodenně, což je třeba u Lei nebo Mariky, které tam mají mateřskou na mladší dítě.~;)
maw 84192
27.3.2013 16:52:07
Oho, gratulace Marice! Super super, těšíme se na podrobnosti!
Lei 37503
27.3.2013 15:10:36
Bobíku, M je taky bobek malej, vysoká teda tak nějak v průměru, až jsem koukala, že nejsou s B od maw tak od sebe, když jsme se onehdá viděly/i (on je tedy o dost bytelnější :-)). V roce a půl měla 9,5kg, ale myslím, že od té doby příliš nepřibrala. Taky poslední dobou tak zvláštně jí, málo...prostě neznám takové to v určitou dobu posadit před stůl a odnést prázdný talíř. Ale zas jí celkem s ochotou všechno ovoce a zeleninu, tak to jsem ráda. Když mám pocit, že toho moc nepojedla za den, tak jí strčím banán, hrnek mlíka, někdy i bio müslityčku jablečnou nebo meruňkovou...zkusím se s ní večer, až bude nahatá, orientačně zvážit (sama by na váze asi nepostála, je to šídlo).

Do školky jsem zatím ani neuvažovala M hlásit, takže k tomuto tématu nic nevím, ani to, že se děti zapisují pro forma, jak píše Wis. Mně se jí tam moc dávat nechce. Ideální by byla třeba dvě dopoledne týdně, ale to asi nejde, co? (Když to teda není nějaká soukromá školička.)
Lei 37503
27.3.2013 15:02:22
Jupí, velká gratulace celé rodině, no a především vám dvěma, Mariko a Zuzanko, že jste to fakt "daly" doma ~g~~g~~g~. Mám radost, hujajá, si asi něčím připiju ~v~.
Wis+2 131737
27.3.2013 14:43:45
Ahoj ~3~ Tak nejprve moc gratuluju k Zuzance ~g~ a přeji hlavně hodně zdraví a stěstí ~;((~;((~;((
Joll, my do školky taky zatím přihlášku podávat nebudeme, protože bych ani nechtěla, aby šel dřív, než v tom září 2014. Zkus si zjistit, jestli v té dané školce zohledňují, že už dítě jednou nebylo přijato, prý to někde opravdu zohledňují. U nás teda ani v jedné školce ne. Ale vím, že maminky stejně dětem dávají přihlášky i když ví, že na přijetí nemají šanci a to proto, že město pak dělá statistiky o tom, jaký zájem o školky v jednotlivých letech je a kolik dětí muselo být odmítnuto. Takže já si myslím, že má smysl dát přihlášku i pokud víš, že vás nevezmou, aby se vědělo, že ten problém se školkama tady pořád je. Ale jak píšu, já ho opravdu do školky dřív než v těch 3 letech a něco dávat nechci, takže nebudu uměle navyšovat poptávku.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 22350  [Dalších 22160 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.