| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 22350  [Dalších 22140 >>]
Katka+3 kluci 79533
24.3.2013 22:34:53
Mariko, díky. Ale nevyřešila to Pája tehdy homeopatikama? Se mi zdá, že říkala homeo, né čínská medicína. Jinak na fb jí mám samozřejmě, i tel. číslo, známe se z listopadovek 2008. No zkusím jí sehnat a zeptám se. Jsem už totiž nešťastná z našich streptokokových angín. Jak jsem chválila colostrum, tak stále říkám ano, je to úžasná věc. Kluci se drželi 3měs ok, co to brali. Pak jsem dala doporučenou přestávku a na 2týdny na to onemocněli, tehdy jsme to chytli celá rodina i babička, co tu přijela na den pomoct. Od té doby jsou kluci 2týdny ok, pak zas nějaký kašel u DAvči atd. Ted po měsíci a půl znova atb. Tentokrát má streptokoka ve výtěru Maty+vysoké crp, tak vyfásl atb. Do 3dnů stejné potíže DAvča, takže v pátek dostal atb i on. Včera začal i Tadeáš a já jsem už fakt vyřízená. Jsem zoufala, bezradná a nevím jak dál. Nejvíc mě je líto, že malej by byl jinak ok, ale vždy to chytne od školkáčů. No a ted k té čínské medicíně- různě jsem sháněla info , jestli je něco možné dávat jako prevence streptokokové infekce a chvála byla právě v této medicíně, konkrétně pití jistého čaje, který zároveň odhlenuje apod. Na svých stránkách to má léčitel JOnáš. No takže ze zoufalství bych asi zkusila ještě i to, ale sháním zkušenosti jiných.
MarikaP+3 82381
22.3.2013 18:15:43
Katko, s tím má zkušenost Pája, jestli se na ní pamatuješ, řešila Danikovu nespavost a kojení po hodině i v noci nevím, jestli sem někdy ještě nakoukne, před časem mi psala na facebook, nemáš jí tam?

Katka+3 kluci 79533
22.3.2013 14:55:53
Asid, už ticho s těma rychlejma porodama ~;) Nad tímhle já si jen můžu nechat zdát. Mě by třeba zajímalo, jaké jsou ty klasické porodní břišní kontrakce. Bohužel jsem u všech tří porodů měla křížové bolesti, tak jsem přes ně to břicho ani necítila. Taky závidím těm holkám, co mi říkaly, že zažili poporodní euforii apod.
Ted z jiného soudku- holky, nemáte někdo zkušenost s čínskou medicínou? S pitím namíchaného čaje přímo na míru? U nás je hodně znám např. p.Jonáš.
AsiD 110366
21.3.2013 22:03:33
Mariko, asi tě moc nepotěším, ale kdyby to u tebe šlo jako u mně, tak máš ještě dobrý týden čas. Prvního jsem rodila 41+3 a druhou po indukci 41+4. Ale kdyby na to vyvolání došlo (i když moc ti přeju aby to bylo dřív a bez ní), tak musím říct, že alespoň u mě naprosto bez problému. Jenom tableta a za 2,5 hodinky po ní byla malá naprosto hladce na světě. Kéž tě to trochu povzbudí~;((
Katka+3 kluci 79533
21.3.2013 17:30:37
Mariko, tak to na porod držím palce! Nevím, proč jsem si myslela, že máš termín v dubnu. Tak už se těším na zprávičku ~p~
S tím cucáním palečku, tak to je mi líto, jsem myslela, že to máte zdárně za sebou. Je pravda, že to asi není jednoduchý. Asi větší brnkačka je ukončit kojení,kdy si přelepím prsa a konec, než ten paleček, který je stále po ruce a je tak neodolatelný ~;)
Já už ted během měsíce měla stavy, že s kojením končím. Tadeáš se kolikrát u toho sosání tak kroutil, musel třeba zrovna vidět i probíhající reklamu v tv apod., takže mě tu bradavku tak natáhl a způsobil trhlinky,že další kojení bylo dost bolestivé a nedalo se to zahojit. Po několika dnech zas bylo dobře a já si řekla,že jak je zima, tak ještě končit nebudu. Nějak to stále vidím na ten květen, dál už to asi protahovat nebudu.
MarikaP+3 82381
21.3.2013 11:20:27
Katko, dnes jsem 40+4, registrovaná jsem v Podolí,lepší varianta je Mělník, kam chodím na kontroly, máme otevřených více možností, podle toho, jak to půjde rychle, jestli bude vše v pořádku, jak se budu cítit....

S cucáním palcem je to složitější, M. po nasazením druhých homeo začal nejprve cucat i druhý palec právě s tím začaly i ty noční můry. Pak se to ale zlomilo a na 10 dní si palce necucal vůbec. To jsem už psala i sem. Bohužel to mělo ale další pokračování, po těch 10 dnech začal opět cumlat, prsty, co cucal jsme mu zalepovali, až jsme nakonec dopadli tak, že jsme mu museli lepit všech 10 prstů.
Tak jsem to pak konzultovala s holkou, co studuje homeo a tak právě říkala, že je to evedentně špatný lék, at ho vysadíme, že se to musí vrátit zpět do původního stavu. Takže ted pár dní ho nechváváme být, nelepíme, neprudíme a nic nedáváme.
Cucá si už zase jen pravý palec. Pak asi zkusím zase jen lepit ten a uvidíme, jestli bude zkoušet zase i ty ostatní prsty, ale ještě asi nějakou dobu počkám.
Katka+3 kluci 79533
21.3.2013 10:58:27
Mariko, a s termín jsi na tom jak? Asi jsem nečetla pozorně. Už jsi po TP? A rodit budeš kde? Ty porodnice jsou fakt různé. Třeba tady v Novém městě vyvolávají hned druhý den po TP,což mi přijde divné. Naopak v Jihlavě čekají i 2týdny po TP, což asi taky není optimál. Já naštěstí vždy rodila před termínem.
Vidíš, jsem se tě už dávno chtěla zeptat, jak jste nakonec to cucání palce odnaučili? Homeopatikama nakonec?
MarikaP+3 82381
21.3.2013 10:48:14
Ahoj, Katko a ostaní zdravím samozřejmě taky.
Na porod se docela těším, ale trochu strach mám taky.Hlavě ted chci, aby to proběhlo dle mých představ a do těch indukce rozhodně nezapadá.

Lei, noční můry znám od M., probudil se mi klidně i přes den, oči dokořán a řval a řval, nedal se utišit, jakoby mě nepoznával. Už to naštěstí přešlo a já mám pocit, že to bylo způsobené homeopatiky, když jsme M. odnaučovali cucání toho palce. Bohužel nasazení špatného léku, jedna homeopatka mi to potvrdila.
Katka+3 kluci 79533
21.3.2013 10:40:03
Zdravím všechny po dlouhatánské době.
Mariko, tak přeju, at už mimčo vykoukne na svět a hlavně zdravé a krásné ~s~ Jak se těšíš na porod ty? Já když vzpomínám u sebe, tak jsem se kupodivu třetího porodu nebála tak jak druhého. Ale tohle je hodně individuální.

Lei,noční děsy neznám ani u jednoho kluků. Ale když se narodil prostřední,tak Davča taky trochu strádal a dával to najevo tím, že ač by malýmu neublížil, tak si to vyzlíval na mě. Přišel a jen tak z ničeho nic mě plácnul a bylo to víc a víc. Jenže to byl i takovej blbej věk- 2roky a čtvrt, vzdor u něj vrcholil a to bylo na palici. Tehdy jsem četla knížku Respektovat a být respektován, což mi trochu otevřelo oči, tak jsem spoustu věcí lépe chápala. Ve 3letech šel do školky a to pro mě byla v určitém směru úleva. A i on školku zbožnoval, tak jsem byla ráda. Přeju, at vás to dlouho nedrží a je brzy lépe.

No jinak co u nás- Tadeáš má míry 90cm a 13,8kg. Takže dosti podobné jedlíkovi Valince. A to T. takový jedlík není, spíš stále mlíkař. Ale ted je to poslední měsíc lepší, jí víc a víc. S tím jídlem to prý doopravdy tak není, že míry jsou úměrné snězenému jídlu. Samozřejmě vliv to má, ale větší vliv jsou prý rodinné dispozice. No u nás je nimra v jídle Davča (to má po mě, jako malá jsem byla stejná, škoda že mi to nevydrželo do dospělosti ~t~ ) a Matyáš je po tatínkovi žrout. Ti dva mají mezi sebou jen kilo rozdíl, děs. Už čekám, kdy bude prostředníček vážit víc jak ten nejstarší. A myslím, že Tadeáš bude co Maty. Takový gurmán v jídle. Jsou si i postavou po tatínkovi podobní. Davča je hrozný vyžle. Na druhou stranu mě dr uklidnuje, že má aspoň dobré základy do budoucna, že ho nepotká obezita.

Co se týče nočníku, tak jak jsem říkala, vyčkávám na jaro-léto. Ale malý mě překvapil. Dlouho si uvědomuje, když čůrá nebo kaká, tak jsem dala o víkendu nočník a jde mu to kupodivu skvěle. Ale loužičky po bytě taky dělá.
Bobíku, vás právě v tomhle obdivuju. Vždy jak vidím tu fotku malé, jak sedí na dospěláckém záchodu s redukcí. ~R^...šikovná ~g~

Joll, já dudlík nikdy nedávala. Jen v prvních 2měsících sem tam klukům dala, ale necpala. Určitě by si na něj časem zvykly, ale myslím, že dudlík děti tak nepotřebují. Ale bud vklidu, moje švagrová na usínání dávala dudlík ještě ve 4letech. Byl to ale spíš její zlozvyk, protože u tatínka malej spal bez dudlíku.

Co ale já ted řeším, že zruším malýmu postýlku v ložnici a během jara by šel za klukama do pokojíčku. Nejdříve jsem si říkala, že by se tam navzájem rušili a že si malýho ještě tak rok nechám v ložnici, ale nevím. Asi by nebylo špatný to zkoušet už ted. Jak to máte ostatní? Třeba kámoška tady má o 10týdnů mladšího chlapečka a ted ze dne na den spí i se sestrou v pokojíku...úplně ukázkově bez problémů, což u nás tak lehce nepůjde a hrotit to taky nechci.
MarikaP+3 82381
21.3.2013 10:00:12
Jj, měla jsem dva dny před porodem v noci pravidelné kontrakce, tu druhou noc dokonce už docela silné, ale když se ráno vzbudila Eliška, tak to úplně přestalo.
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 22350  [Dalších 22140 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.