| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 22350  [Dalších 22130 >>]
Lei 37503
21.3.2013 9:45:55
Ono se to lehko řekne, nemyslet na to, já se domnívám, že to těžko člověk z hlavy vytěsní zcela, a to bychom se musely pořád jen obvińovat z toho, co se nedaří, každá zmatkuje, nejen když se protahuje TP, to máš váhu mimina, pije nepije, přibírá nepřibírá, pokaždé stres a pokaždé samozřejmě rada "nemysli na to"...nejsme holt už lidé jeskynní, kteří byli ovládáni spíš instinktivně, no...~d~

Ale Ty jsi i s M měla několik planých poplachů, pokud se pamatuju ~6~.
MarikaP+3 82381
21.3.2013 9:34:20
Ahoj, Lei, já se cítím už docela přetaženě, protože jsem porod očekávala spíš už minulý týden, nejpozději o víkendu, hodně jsem měla pocit, že budu rodit okolo termínu, takže moje instintky tentokrát selhaly.
Už raději netypuju nic, ani pohlaví,ani porod. Matěj i Eliška se narodili v pondělí, tak je možné, že to čeká na to další pondělí, což mám jít akorát na kontrolu do Mělníka, kam si mi ovšem vůbec nechce.
Bojím se, že si to svým rozpoložením moc nezlepšuju, potřebovala bych vypnout, zapomenout, že mám rodit, abych na to pořád nemyslela. Napadlo mě, podniknout nějaký výlet, ale počasí nám nepřeje, navíc mě už docela zmáhá i cesta z MC, včera jsem se odtamtud sotva doplazila a to s námi šel Tonda,takže jsem nic netáhla.
No, prostě, byla bych ráda, kdyby se miminko už rozhodlo vykouknout na svět.
Eli se mi narodila týden před termínem, Matěj 2 dny po.
Lei 37503
21.3.2013 8:22:43
Jo a jak mi Dr. tvrdil, že přenáším, tak ač jsem rodila dle termínu v 41tt, tak v propouštěcí zprávě mám napsaný porod v týdnu čtyřicátém a dokonce jsem byla úplně stejně dlouho těhotná jako s M.
Lei 37503
21.3.2013 8:20:00
AsiD, Bobíku, moc vás obě zdravím po delší době. Máte doma šikulky ~g~.

M prodělává šestou nemoc. Sváděla jsem horečku na zuby - lezou jí téměř naráz všechny špičáky a měla nonstop prsty v puse - a včera jsem při koupání objevila vyrážku. K Dr. jsme nešly, jen jsem to zkonzultovala po telefonu.

Jo a máme lahůdku v podobě nočních děsů, znáte někdo od vašich dětí? Vzbudí ji - mou laickou úvahou - přetažení z přemíry zážitků - a nezabírá nic, řve a řve, jen totální změna režimu - tak se s tatínkem včera kolem jedné ranní koupali ve vaně ~d~. Koukala jsem na netu, že to postihuje děti od dvou do cca čtyř let...tak snad jí to tak dlouho nebude držet. Přečetla jsem si také názor, že nočním pláčem dává dítě najevo nedostatek pozornosti během dne...tak na to má teď M bohužel trochu právo ~f~...těším se na jaro a léto, až budeme moct být venku!

Mariko, vydrž ~m~. Jak to cítíš Ty, že už je čas? L se narodila 4 dny po termínu, já tipovala středu nebo pátek a ono to bylo ve čtvrtek :-). Ovšem já Dr. tvrdila, že mi termín o týden nesedí...jenže proč by naslouchali pocitům budoucí matky, že ~o~. On chtěl, abych už v ten čtvrtek ráno nastoupila do nemocnice, já to ukecala ještě na jednu prohlídku u něj a na tu už jsem nedorazila :-).
AsiD 110366
19.3.2013 20:52:08
Mariko, vydrž! Důvěrně znám, ten konec už je pak k nevydržení. Starší se rozhodl vyrazit na svět noc před vyvoláním, mladší je vyvolávané...

Nočník? U nás zatím jen "deník". Přes den si říká, někdy pravda až ve chvíli, když už upouští. Plínku dáváme jen na spaní a sem tam se stane, že i přes noc už vydrží suchá.
Bobík* 31283
19.3.2013 20:01:40
S nočnikom aj s WC je u nás súhra od dcembra a sme bez plienky. Dávam iba na nočné spanie a aj to je veľakrát suchá..klop klop
Bobík* 31283
19.3.2013 12:36:22
Ahojte,

gratulujem k pupíkom, a nastávajúcim mamičkám veľa zdravíčk a zdravé detičky~;)~x~
MarikaP+3 82381
18.3.2013 17:45:45
Ahoj, děkuju, já už jsem dost netrpělivá, mimčo už přetahuje a já se každý den budím s tím, že zase ne ~a~
Už bych ráda porodila.
Wis+2 131737
17.3.2013 16:13:41
Ahoj ~3~
Mariko myslím na tebe a držím palce ~;((
Tak my už jsme úspěšně bez dudlíku, prsty si necucá a šlo to až překvapivě snadno - ani si na dudlík nevzpomněl.
S nočníkem taky žádné extra úspěchy nemáme - pravidelně na něm ráno sedí, kaká i čurá, má nočník docela rád a když udělá bobek, tak je na něj patřičně hrdý ~6~, ale pokud kaká v jinou denní dobu, tak to dopředu nahlásit ještě neumí. Snaha je - někdy hlásí třeba hodinu dopředu i třikrát, tak sedí na nočníku a nic - planý poplach a pak najednou přijde "kakám" a už tlačí.~6~ S čuráním to ještě nějakou dobu nevidím, připadá mi, že čurá strašně často, nějak si zatím neumím představit, že by si pokaždé řekl....Taky to s nějakým ostřejším nácvikem vidím až tak na léto.~d~
Jollajda+ Lea 98439
15.3.2013 12:59:04
Ahojky~3~

Tak konečně je Leuš zdravá, ve středu jsme byly na kontrole a OK. Akorát se mi včera večer strašně osypala po celé tělě, takže jsme dnes k dr. zašly znovu a prý to má po ATB, tak nafasovala sirup a uvidíme. Vypadá chuděra hrozně.

Co se týká dudlíku, tak ho má na uspávání a když je umrčená, ale asi je to jen moje pohodlnost a zbytečně jí ho dávám a strkám, aby byla klidnější, když je třeba ospalá a musí ještě vydržet, takže jsem si řekla, že budu sama na sebe přísnější a zkusím ho dávat Leušce míň, aby se brzy odnačila. Asi hned vyzkoušíme při večerním uspávání.

Ještě jak Evka psala ohledně nočníků, tak u nás je to tak, že když Leušce řeknu, aby se šla vyčůrat na nočník, tak jde a pokaždé se vyčůrá, i kdyby to měla být jen kapička. Bohužel si ale sama neřekne, takže když byla bez plínky, klidně se počůrala. To pak byly samozřejmě mokré i papučky a jelikož náhradní nemáme, musela by tu lítat bosky, takže nějaký větší trénování necháme na teplejší období a zatím je to tedy tak, že několikrát za den sundám plínku, malá se vyčůrá a celá šťastná to jde se mnou spláchnout.

[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 22350  [Dalších 22130 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.