| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 22350  [Dalších 22120 >>]
MarikaP+3 82381
7.3.2013 22:30:14
Wis, termín mám příští neděli.
Dnes se už nebudu rozepistova, jdu spát :-) Všechny zdravím.
Wis+2 131737
7.3.2013 21:52:37
Joll u nas je dudlik strasne dlouho uz je na usinani a vcera jsem se rozhodla, ze ho zrusim, takze dnes poctvrte usinal bez nej a uplne v pohode, vubec si na nej nevzpomnel, ani usinani mu netrvalo dele, asi jsem mu ho davala uplne zbytecne, vzdycky jsem mela pocit, ze s nim usne driv....Ale je pravda, ze dnes vecer nez usnul, tak si chvilku cucal prst, coz teda driv nikdy nedelal. Pokud by si misto dudliku zacal cucat palec~a~, tak mu dudlik radsi jeste vratim, protoze cucani palce mi teda pripada horsi nez dudlik....Tak uvidim, jestli se to bude opakovat.

Taky drzim palce, at je Lea brzy zdrava ~6~
AsiD 110366
7.3.2013 20:12:32
Joll, tak ať je malá brzo fit~x~ U nás tedy obě děti absolutně antidudlíkové - nevím proč, nicméně tato starost nám odpadá...
U obou dětí jsem taky nakonec do práce šla dřív než ve 3 letech (aniž bych si to dopředu plánovala) - prostě to tak z různých důvodů dopadlo. Kliku mám ovšem v tom, že obě děti to zvládají nad očekávání dobře, hlídá nám skvělá babička a tudíž i já můžu být v klidu a bez stresu:-)
Jollajda+ Lea 98439
7.3.2013 12:48:14
Ahoj holky,
Lea je nemocná, takže od pondělí trčíme doma a mám víc času sem zase napsat. Poprvé má ATB, tak jsem z toho trošku smutná, ale naštěstí to bere statečně a zatím je i vzorně polyká. Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.

Evi, hele ono si asi nevybereš. Ty jsi "nešťastná" z toho jak moc Valča jí, já zase z toho, jak Lea jí málo, škoda že si ten apetit nemůžou děti na chvilku prohodit~t~ Lee minulý týden vyrostl první špičák, takže jako obvykle u růstu zubů moc nejedla, teď od pondělí do včerejška byla taky skoro jen na mlíčku, takže když jí včera dr. vážila kvůli aTB, měla 9,3 kg, doma jsem ji pak ještě měřila a 83cm. Dnes se konečně zase trošku rozjedla a snědla i větší část oběda, tak jsem ráda. Už to tak nějak přetávám řešit, protože si říkám, že hlady dobrovolně neumře a třeba se to časem zlepší.

Taky si vůbec nedokážu představit, že bych měla mateřskou jen na dva roky, jako i za ty tři nástup do školky asi obrečímě obě, jsem na to fakt zvědavá. Navíc tu je i prý docela nátřesk na školky, ale jelikož bychom chtěli druhé, tak to zatím tolik neřeším a říkám si, že by hold s námi zůstala doma i Leuška a aspoň by se necítila tak odtrčená... Uvidíme.

A ještě dotaz, má tu ještě nějaké dubňátko či květňátko dudel?
Wis+2 131737
7.3.2013 12:34:36
Ahojte ~3~
Maw u nas jsme tedy s malym zenske prirozeni neprobirali, tak nevim, ale znama pouziva pojmenovani famfula ~t~, tak hazim do placu ke zvazeni....~t~~t~~8~
No vaha - "maly" mel na vstupni prohlidce u nove doktorky v lednu 92 cm a 15.6 kg ~d~, kolik ma ted nevim, uz se tim proste odmitam stresovat ~a~. Zajimave je, ze kdysi jedl opravdu hodne, ted rozhodne neji malo, ale spis tak normalne....Sladkosti temer nezna, ani je nijak zvlast nevyhledava, tak ja nevim, z ceho furt tak roste....u nas teda mnozstvi snezeneho jidla neni primo umerne s pribytky na vaze ~d~
Dnes jsem byla na velkem UTZ v 31. tg a prvni doktoruv verdikt byl, ze mimco je o dva tydny mensi a musim za 14 dni na kontrolu, nastesti se ukazalo, ze spechal natolik, ze neaktualizoval jeden z merenych rozmeru a po premereni vyslo mimino velikostne normalni, ale priznam se, ze nez to opravil, a pro jistotu meril i prutoky a kontroloval srdicko, tak ve me byla mala dusicka ~a~ Doted jsem z toho rozhozena ~q~. A to jsem si pochvalovala, jak tohle tehotenstvi prozivam naprosto v pohode. Jak ja ty UTZ nesnasim ~:(!
Mariko, kdy mas vubec termin, uz se vam to blizi, co? ~;)
AsiD 110366
6.3.2013 21:16:25
U nás taky dobrý :-) Evi, míry máme úplně stejné, apetit zřejmě taky~w~
Minulý týden byly jarní prázdniny, tak jsme vyjeli s dětma do Beskyd - počasí vyšlo, starší už si lyžoval suverénně sám, malá se vezla z malého svážku v manželově náručí a vyloženě ji to nadchlo. Vypadá to, že k pohybu bude mít o něco kladnější vztah než synek~t~ No a od tohoto týdne už chodím do práce (na zkrácený)... zatím to jde nad očekávání dobře, tak klepu, snad to tak i vydrží...
Evikno+Valerinka 110426
6.3.2013 20:51:20
Zdravím po dlouhé době, jen občas nakukuji co nového. U nás Val říká přirození "buchta", když se myje tak vyjmenuje všechno a nakonec řekne a pdel taky koupel:)))))
Jinak patříme k těm "větším dětem" už má 90 cm a 14 kilo a oblečení kupuji 98-104.U nás prostě frčí jídlo:( když čtu všude jak dětičky nejí a co s tím, tak se mi chce brečet pač u nás by snědla mámu i tátu:(((
Co se týče nočníku totální katastrofa, zkoušíme už hooodně dlouho a bez úspěchu. Ale nevzdám to, prostě se to bude muset naučit ať dříve nebo později.
Nemoci vážné se nám díkybohu vyhýbají, byla jen jednou nemocná, a to koncem roku měla týden střevní chřipku, zhubla 0,7 kilo ale za 14 dní je měla zpět i s "úrokama".
Strašně to letí, za chvíli budou mít naše dubňátka a květňátka 2 roky.Jsem moc ráda že jsem šla na MD na 3, pač představa jít do práce je pro mě děsivá:)))
Letos už ale půjdeme cvičně k zápisu a příští rok znovu.
Jsem se nějak rozepsala:)
MarikaP+3 82381
1.3.2013 17:20:06
Já mám takhle kamarádky hned dvě, ta jedna má úplně stejně starou holku jako je E., od začátku o hlavu větší, vypadá na školačku a pak má o 3 měsíce mladší holčičku než M. a taky to samý.
Moje děti jsou naopak pro všechny šikovný, protože jsou drobci a vypadjí mladší - tak uznávám, že ta naše varianta je příjemnější.

Maw, Eli si sama vymyslela výraz bíbí, tak tomu tak říkáme doma všichni.
Jollajda+ Lea 98439
1.3.2013 13:07:20
maw, u nás prcka, prcinka... Lea už to to sama umí říct, takže občas vezme Rybilku a volá "masti,masti, prcka" :-)
maw 84192
1.3.2013 12:55:57
Jo Wis, mm taky "deptá" že stejně velký děti v obchodech ap. už mluví a tak.
Jak říkala kamarádka, co má taky velký děti, že to jejich vypadá zaostalý, dudel mezi tříleťákama (jenže on ani ne 2), nemluví, motorika jinak a tak. Když šel do školky, byl největší (i mezi staršíma), tak zas vypadá zaostalej... ~t~
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 22350  [Dalších 22120 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.