Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Moncaka | 56657 |
2.4.2013 13:45:25
Třeba budeš mít holčičku, ty bývají drobnější.
|
Moncaka | 56657 |
2.4.2013 13:44:49
Já jdu taky na ten screening k Apolináři.
S těma jménama, mě se líbí, když ty jména dětí k sobě celkem pasují. Takže když má nějaké třeba exotičtější, tak k tomu dávat sourozenci typické oháčkované jméno, na mě působí blbě. Já jsem k cizím jménům celkem tolerantní, i když jednou mi zamrzl úsměv na rtech, když jsem se dověděla, že ono roztomilé miminko se jmenuje Alfréd. Ale to bylo hooodně dávno, kdy se v Čechách dávaly jen česká jména. Teď mi to přijde úplně normální. Ale tchýně (teda vyženěná tchýně) nemůže ty jména rozdýchat a neodpustí si patřičně kometovat jsou dceru a syna. Mají Felixe, Alexe (v plánu je i Max) a pak Luisu. Přitom mě se ta jména líbí - nejvíc ta Luisa. |
Pippi | 108434 |
2.4.2013 13:24:22
Dnes jsem byla na gyndě, hematom už není vidět, ale plod je malinký, tak doufám, že je jen mladší. Na screening musím k Apolináři, protože moje doktorka má nějaké technické problémy. A je to tam taky zadarmo, prý na to mají nějaký grant v rámci výzkumu. Tak asi jako v Opavě.
Facebook mám. |
Pippi | 108434 |
2.4.2013 13:22:43
piskoo, proto jsme vybrali Karinu, že ani jednu neznáme. Manžel všechna jména odmítá proto, že někoho toho jména zná a na každém mu něco vadí. A já nejsem ten typ, co by vybíral jména podle zdrobnělin, naopak jsem třeba kvůli zdrobnělinám vyřadila z výběru Sabinu, protože se mi hrozně nelíbí, že se jim říká Sabča nebo Sába. I u té Kariny bych zakázala všem říkat jí Karčo.
Moncako, my máme cizí příjmení, ale líbí se mi i česká jména, třeba Ondřej nebo Štěpán, ale manžel je nechtěl. Teď, když máme Alexe, tak k němu těžko můžu dát třeba Bedřich. Těmi mezinárodními jsem nemyslela nic zvláštního, ale třeba Daniel, Dominik, Michal, Petr, David, atd. Jména použitelná tady i jinde. Jinak jak píšeš o tom babyboomu, tak já takhle kdysi měla vybranou Natálii a Jakuba nebo Matěje. Teď bych z toho nedala ani jedno. Pro mě je důležité, aby se moje děti nejmenovaly jako každé druhé, jméno má mít hlavně rozlišovací funkci. |
Vendoušek | 56009 |
2.4.2013 13:16:19
Moncaka - jj o tom mayskem kalendáři jsem už slyšela
já vám pak řeknu, proč se na ten FB ptám |
Moncaka | 56657 |
2.4.2013 11:10:02
Já FB nemám, stále odolávám.
Já slyšela, že to že skončil mayský kalendář neznamená konec světa, ale jen, že už bude pořád prosinec. No, myslím, že lepší aprílové počasí jsem neviděla. A moje mamka říkala, že můj strejda vyčetl z kalendáře, že 1.4.2011 se už koupal v bazéně. |
Vendoušek | 56009 |
2.4.2013 8:44:34
ahojky po svátcích ,
2.dubna a počasí jak 2. ledna už mi ta zima fakt leze na mozek, potřebovala bych prohřát tělo na slunci, dodat trošku energie pod kůži ta jména budou u nás ještě boj nějaké tipy už máme ale stále nic na čem bysme se už dohodli holky, jen takový průzkum, máte FB? |
Moncaka | 56657 |
1.4.2013 21:42:29
Ahojky po Velikonocích.
Jména, to je u nás katastrofa, my teda měli nějaké vymyšlené i 16 let a mám pocit, že když je dítěti dáme, tak zrovna nastane jejich babyboom. Tak jsem dopadli s Eliškou. Klučičí máme taky vymyšleno už 16 let, Vítek (Vít) a už začínám pozorovat, že se taky množí. Ale my stejně budeme mít asi holku, a zase jména, co se nám líbí, tak je jich taky hodně. Já mám ráda takové ty "stará" česká jména. Máme typické české příjmení, hodně háčků, čárek, ř, k nim ty mezinárodní jména vypadají blbě. |
piskaa | 105164 |
1.4.2013 19:55:56
ahojda po velikonocich:)) me se jmena taky casto spojuji s nekym koho znam...takze, podle toho taky vybiram...a na jmeno Nela, mam uplnou averzi..tak se jmenuje ted snad kazda druha holcicka...:))
|
Pippi | 108434 |
30.3.2013 11:00:46
Venuše, ty tvoje porody byly teda horor! Omotanou šňůru má každé druhé dítě (i moje), ale ten zbytek je teda hrůza. Ještě že to dobře dopadlo. Přeju ti, aby třetí porod byl za odměnu
Piskoo, Karin jsme měli vybranou pro první dítě, ale je to kluk Akorát teda my jsme měli vybráno Karina. Asi to necháme i pro druhé dítě. Kupodivu na Karině jsme se shodli okamžitě bez dohadů, ale chlapecká jména jsou pro nás prostě nevybratelná. Zdrobněliny moc neřešíme, stejně si každý nakonec nějakou najde a upřímně, já když slyším neteř, jak pojmenovává svoje hračky Nelinka, Eminka, Sárinka a podobně, tak se mi stokrát víc líbí ta Karina, případně Karinka, která se tak měkce zdrobňovat nedá. Adriana je taky hezké jméno, jak tu psala Venuše. Syn se jmenuje Alexandr, říkáme mu Alex. Tak druhé jméno taky chci pokud možno mezinárodní. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.