| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 380  [Dalších 130 >>]
Vendoušek 56009
28.3.2013 14:56:31
no, já tam byla poprvé brzy proto, že jsem měla tu hnusnou chřipku, a bála jsem se, jestli je jinak všechno v pořádku a ještě jsem se radila, jaké vlastně můžu brát léky na kašel a na teplotu.... jinak obě první těhotenství mi vystavovali průkazku také až po 11tt. (teď jsem na to koukala)

na krvi jsem byla normálně nasnídaná, tedy já snídala v 7,30 a krev mi brali asi až tak v 11,00, takže už jsem měla pěkně vytráveno ~t~
Lenushka89 135810
28.3.2013 14:23:37
Venuše, gratuluju k úspěšné kontrole ~x~ Už jsi byla na třech kontrolách, jo? Já byla zatím jen jednou, 11. března a na další mě objednala až na 19. dubna ~q~ Přijde mi to jako celkem dlouhá doba. Budu už 11+4 a bude mi teprve brát krev, průkazku taky zatím nemám (ale to vím, že často dávají až ve 12tt). Na tu krev se musí na lačno? Zapomněla jsem se zeptat.
Vendoušek 56009
28.3.2013 14:13:32
ahojky holky,
tak dnes mám za sebou třetí kontrolu + UTZ, vše v naprostém pořádku, moc mne chválil, že mám prý úplně ukázkové bříško ~:-D vystavili mi průkazku, nabrali krev... na UTZ jsme viděli mimi, zase hezky povyrostlo, ukazoval nám ruce, prsty na rukou, nohy, srdce, mozek ~s~ příště už jdu na podrobné SONO, tak se těším
Moncaka 56657
27.3.2013 14:29:30
Ten Jané si hodně chválí, jen ty nové kolekce nejdou moc dobře polohovat sedačky (u trojkolky), tak je lepší ta šestikolka, nebo starší kolekce. A je prý hodně variabilní - můžeš mít mimčo vepředu, vzadu atd.
No, já to řešit nemusím, ale málem jsem měla minule dvojčata, tak jsem koukala i na dvojčatové kočárky.
Vendoušek 56009
27.3.2013 14:14:22
Pippi - ten Jané vypadá také moc dobře, akorát nevím jak to jde sklopit, aby miminko mohlo ležet, ono by to chtělo někde vidět živě

ad RODIČÁK - je to tak, bere se v úvahu příjem toho z rodičů, kdo má vyšší.... podle toho si můžeš nastavit výši rodičovského příspěvku, ale celkově stejně dostaneš max. 220 tisíc, jen si to vyčerpáš třeba jen za dva roky (dávala jsem o pár příspěvků níže odkaz na tu kalkulačku)
Vendoušek 56009
27.3.2013 14:08:40
Pippi - mně se s ním manipulovalo úplně normálně, na obrubníky se tedy asi muselo zabrat více než normálně, než když máš v kočárku jedno dítě, to je jasné, a já nejsem žádný Rambo, ale fakt to šlo dobře..... já měla tu zadní sedačku sklopenou úplně do lehu, a měla jsem tam vlastně jen fusak na mimi, a takhle jsme odjezdili celou zimu.... čkej možná najdu fotečku

akorát je to fotka, když jsme si to trénovali doma jen vzadu s panenkou ~t~
Lenushka89 135810
27.3.2013 13:50:13
Napsala jsem to asi blbě, ne že by se ty příjmy sčítaly, ale zohledňuje se i příjem otce. Takže pokud on má příjem vyšší, můžeš si to nastavit podle jeho platu a nemusí se dělat ty taškařice s přepisováním rodičáku na otce, vybrání varianty a následné přepisování na matku jako dřív.
Lenushka89 135810
27.3.2013 13:41:51
Pippi, já si to s tím rodičákem zjišťovala hned ze začátku. Kamarádka mi psala, že neví, jak to teď je, že se to měnilo, tak jsem hledala na netu. Našla jsem pak i nějakou kalkulačku, kde se dalo vypočítat, jaké nejvyšší částky můžeme dosáhnout a mohla sis spočítat, kolik budeš brát, když to budeš chtít rozložit třeba na 3 roky a obráceně. A tam se právě zadávali příjmy obou rodičů. Pak jsem o tom i někde slyšela a tuším, že nedávno taky bylo téma vpravo. A dokonce se celkem dost snížila i ta hranice, aby sis mohla vybrat nejvyšší částku. Mám pocit, že teď je to od 16500 hrubého.
Pippi 108434
27.3.2013 13:23:36
Lenushko, víš to určitě? Já nevím, mě se to netýká, já pracovala a příjem jsem měla docela vysoký, takže jsem si mohla vybrat ze všech variant. Dnes jsem si byla zvýšit rodičák na to maximum.

Venuše, chtěla jsem se zeptat na ten kočárek, nebylo to třeba těžké, když jsi najížděla na obrubník? A dalo se to sklopit úplně do lehu, nebo jsi měla vložnou tašku? Já přemýšlím o Jané powertwin, obrázek vložit neumím, tak aspoň odkaz http://www.malvik.cz/Kocarky/kocarky-pro-dvojcata/Jane-Powertwin-Pro-2012 protože je lehoučký a snad by na něj měla jít nasadit i korba. Já mám Jané Slalom mono kočár a jsem s ním hrozně spokojená.
Lenushka89 135810
27.3.2013 9:56:04
Pippi, teď se na rodičák počítají příjmy obou rodičů, takže nejnižší variantu mít nemusíme, pokud nebudeme chtít.

Dneska ráno, ještě než jsem vylezla z postele, jsem snědla banán a pak ke snídani kousek suché housky a dobrý ~R^
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 380  [Dalších 130 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.