Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Pippi | 108434 |
26.3.2013 21:07:12
Tu poděbradku jsem radila já, ale na pálení žáhy. Mně opravdu pomáhala, ale žáha mě pálila asi až v posledním trimestru.
Lenusko, ne, až do porodu jsem normální kalhoty nenosila, necelé dva měsíce před porodem jsem začala nosit těhotenské kalhoty, ale pořád mi padaly Já moc velké břicho neměla, když jsem odcházela z práce na mateřskou, tak byli lidi hrozně překvapení, že ani nevěděli, že jsem těhotná Jinak s tou rodičovskou je to myslím tak, jak tu bylo napsáno - místo mateřské těch 7000 něco a pak ta nejnižší varianta. A o té sociálce jsem tu taky psala já, v souvislosti s tím, že už na rodičáku jsem a chci ho zvýšit, abych stihla vyčerpat co se dá. |
Lenushka89 | 135810 |
26.3.2013 16:40:22
Venuše, díky! Zkusím i ty bonbony. Mně je právě zle jen to ráno. Myslím, že mi vadí prázdný žaludek a pak nějakou dobu trvá, než vyhládlý zpracuje snídani. Bublinkové pití taky moc nemusím, stejně jako tebe mě dost nadýmá. Ale ono už je jedno, jestli popíjím Colu nebo tu Poděbradku. Vyzkouším taky.
|
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 15:54:40
Lenushko - já s tou nevolností také bojuji, a pomáhá mi jen něco sníst, nebo alespoň stále cucám nějaké dobré bonbóny, už si je nosím všude sebou, když je mi divně, tak hned cucám a udělá se mi lépe (já mám ráda třeba ovocné mentos, nebo bonpari)
myslím, že tu někdo radil tu zásaditou minerálku, Poděbradku? (teď si nejsem úplně jistá)... akorát já třeba moc nemusím bublinky, pak se cítím hodně nadmutá |
Lenushka89 | 135810 |
26.3.2013 15:52:14
Moncako, díky! Do 2 let určitě ve školce nebude. Nebude tam ani do 3 a pochybuju, že i ve 3 letech mi ho někam vezmou. Ale to je ještě daleko. Já jsem četla, že kdo má rodičák hned od porodu, že se prvních 9 měsíců bere tuším 7900,- a pak až si to nastavuješ.
Mám končit příští rok na jaře. Příští semestr se musím domluvit se 2 učitelkama, jestli jim nebude vadit, že po porodu už bych na hodiny nechodila. Zbytek není povinný. Takže v lednu bych "jen" udělala zkoušky. A ten poslední semestr máme jen jednu blokovou výuku. Kamarádka, co je o rok výš říkala, že tam byli asi půl hodiny a pustila je. Takže pak už jen napsat diplomku a naučit se na státnice. Ráda bych to zvládla, nechce se mi přerušovat ani prodlužovat. Ale uvidíme, jak to půjde. Díky, ty lízátka vyzkouším. Ještě jsem kdysi někde četla, že jsou i nějaká homeopatika. Nevíte někdo o tom něco víc? Piskoo, prsa mě úplně na začátku bolely, pak to trochu přešlo, pak zas dost bolely a teď mám asi 2 dny klid. Ale dost mi porostly, všechny podprsenky mám malé. |
piskaa | 105164 |
26.3.2013 15:44:03
zdravim...taky premyslim, jak to udelat pri prestupu z rodicaku na materskou...doufam, ze to tak pujde...dceri budou 3.zari 3 roky a 6.listopadu mam termin, takze by me to melo akorat dat, hned nastoupim na materskou...ani poradne nevim, co mam pro to delat...a kdy pripadne dojit na socialku, to zas tak nespecha, ne??
jinak holku mam taky pekne linou, nechce se ji moc chodit a kdyz tak hoooodne pomalu...nechala jsem si z minula kocar, takze se mi ten sourozenecky moc nechce porizovat, uz je hlavne velka...musim popremyslet jeste nad jinou alternativou..treba to stupatko, ale to asi taky nejde na vsechny kocary..nevim...jinak me je uz trochu lepe..prestaly me bolet prsa, takze mi to spis az prijde divne, doufam, ze je vse v poradku...nejradeji bych chodila na ultrazvuk kazdy den, abych mela jistotu, ze srdicko bije:))))))tak se drzte, matky!!!:) |
Moncaka | 56657 |
26.3.2013 15:38:42
Rodičák můžeš brát i při normálním studiu, tam je podmínka jen, že dítko do 2 let věku nebude ve školce. Jen ho budeš brát už asi od porodu, tak si pak propočti kolik chceš brát, aby Ti to vyšla délka, jak budeš potřebovat.
Jak dlouho máš ještě studovat? A jak to budeš dělat po porodu? Jinak někdo doporučoval zázvorová lízátka, jen teda těm, co měly fest nevolnosti stejně nepomohly. Ale to byly případy, že holky celý den jen ležely a končily v nemocnici na kapačkách, takže Tobě by zabrat trošku mohly. |
Lenushka89 | 135810 |
26.3.2013 14:55:15
A ještě jsem se chtěla zeptat - nemáte nějakou radu na ranní nevolnost? Když ještě ležím, tak je to ok, ale jak vstanu a začnu se víc hýbat, tak se mi zvedá žaludek. Mám hlad, tak se to snažím zahnat jídlem, ale při snídani se mi taky několikrát zvedne. Po ní to samé. Zatím jsem to vždycky ustála, ale je to nepříjemné. Přejde to tak 2-3 hodinkách. Zkoušela jsem dneska zase trošku té Coly, na chvíli to zabralo, ale pak to přišlo zas. Vadí mi to hlavně kvůli školy a praxe, mám to všechno dopoledne a v tomhle stavu si netroufám vůbec někam vyjet :(
|
Lenushka89 | 135810 |
26.3.2013 14:52:02
Ahoj, vy dneska jedete :)
Pippi, s tím rodičákem bych to udělala stejně jako ty. Věřím, že bude všechno v pořádku a nebude třeba ho měnit. Ty jo, až do porodu normální kalhoty? Já už teď když sedím, tak musím rozepínat knoflík i puntek, jinak mě rifle tlačí. Ale kupovala jsem si nové pár dní před // a vzala jsem schválně těsnější, páč jsem chtěla začít hubnout, tak aby mě to víc donutilo. Trošku se roztáhli, tak to ze začátku šlo, ale teď už nic moc. Venuše, přesně! U nás jsem to řekla sestřence a prosila ji, ať to nikomu zatím neříká a samozřejmě se to začlo šířit dál. Tvou váhu bych chtěla mít. Já svou radši ani uvádět nebudu Holky, nevíte, jestli můžu zůstat studentkou prezenční formy a zároveň brát rodičák? Předpokládám, že na mateřskou nebudu mít nárok. Pippi, vykašli se na ostatní a udělej si to podle sebe. Ty budeš chodit s dětmi ven (nebo sedět doma, když kočár nekoupíš), ne oni. Já bych doma taky nevydržela a kočár pro dva bych určitě pořídila. Tedy v případě, že by starší dítko moc neušlo. |
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 13:28:20
ono je také dobré mít ten dvojkočár, když ti starší dítě onemocní a musíte třeba jet k Dr.
naše malá se vozila určitě do nějakých 3 let, sice i sama chodila, ale když byla unavená a třeba chtěla venku spinkat, tak jsem jí posadila a byl klid, nemusela jsem nikde tahat druhé řvoucí dítě |
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 13:24:33
malá právě také nevydržela ještě chodit dlohé procházky, takže tohle bylo ideální a mohly krásně oba spinkat a já měla pohodu na procházkách.... také ideální na nákupech, že nemusíš starší dítko někde nahánět, prostě sedí v kočárku oba a je klid
značka to byla Babideal (nevím jestli se ještě vyrábí, přeci jen, je to už 5 let zpátky) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.