Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 13:19:59
my měli tento, vzadu se v pohodě dalo vozit dítě v leže ve fusaku, dokud ještě neseděl.... pak když už seděli oba, mohla jsem je přehazovat podle potřeby, kdo bude vpředu a kdo vzadu, přední sedačka se také dala sklopit do lehu, byl to hodně levný kočár, nový asi za 6 tisíc, ale nám fakt udělal velkou službu, chtěla jsem aby děti seděly za sebou, aby se dalo normálně všude projet dveřmi, což s těmi kočárky, co mají sedátka vedle sebe, moc nejde.... a navíc se dal tenhle jedním hmatem složit do kufru auta, na malinkou placičku, ani nebyl těžký...
zkusím vložit obrázek, jestli si ještě dobře pamatuji ty zkratky tady... |
Pippi | 108434 |
26.3.2013 12:54:30
Ano, máš pravdu. Uvidíme, jak bude chodit. Třeba ho fakt potřebovat nebudeme. Stávající kočárek si necháme, sourozenecký bych stoprocentně koupila použitý a pak zase prodala. I ten stávající máme z druhé ruky a je perfektní. Nakupovat chodit nebudu, to bude obstarávat manžel, v případě nouze máme kousek od domu supermarket a tam se dostanu i s dvojkočárem. ale na procházky chodíme a občas na návštěvy. Na ty bych mohla jet i autem, ale já chodím ven ráda a děti by měly chodit taky často ven, ne jen vystoupit z auta a zalézt do baráku.
|
Moncaka | 56657 |
26.3.2013 12:50:15
Ono záleží, kam a jak budeš chodit. Protože pokud máš obchod, Dr. za rohem a nikam jinam chodit nebudeš, tak ho potřebovat nebudeš. Ale pokud jsi zvyklá chodit daleko na procházky, nebo jezdíš někam na celý den, tak ho užiješ. Předpokládám že stávající kočár si necháš a tak to můžeš podle situace střídat. Taky záleží na dítěti, jedno chodí dobře, jiné zdrhá pořád někam jinam.
Nemusíš kupovat nový, třeba bude stačit i po někom a pak ho případně pošleš dál. |
Pippi | 108434 |
26.3.2013 12:43:30
My máme v přízemí kočárkárnu. Do výtahů vůbec nejezdíme. Já ten kočár budu pořizovat až těsně před porodem, třeba se starší už nebude chtít vozit, ale pokud ano, tak ho nechci vyhodit z kočáru s tím, že ho potřebujeme pro miminko.Nevím, jak dlouho se vozí děti v kočárku, ale myslím si, že většinou do dvou let a více. Navíc je asi rozdíl, když se druhé narodí třeba na jaře a může se chodit aspoň na to hřiště, nebo být na zahradě (kterou my tedy nemáme). Ale být zavřená od listopadu až do dubna doma se mi fakt nechce, nehledě na to, že přijdou situace, kdy třeba budu muset jít rychle k doktorovi s dětmi, nebo tak. Ještě nevím jaký, líbí se mi nejvíc asi Easywalker duo.
A na tu sociálku si zítra dojdu, snad to dopadne dobře |
Moncaka | 56657 |
26.3.2013 12:36:00
Kamarádka dvojkočár s podobným věkovýcm rozdílem nepořizovala, ale moc daleko nedojde. Ona teda měla omezení, že se jí žádný nevešel do výtahu a jinde kočár než doma mít nemohla.
|
Moncaka | 56657 |
26.3.2013 12:33:29
Tak to máte/budete mít holky prcky docela u sebe. Jaký sourozenecký kočár budeš pořizovat?
Kdyby něco, tak bys ten rodičák zase změnila. Kamarádka bude mít rozdíl 2 roky a šla ho změnit hned jak našla //. A zatím dobrý. |
Pippi | 108434 |
26.3.2013 12:31:59
jé, to je fajn, aspoň vím, na koho se když tak obrátit pro radu To budeme mít fakt podobné, já mám starší dítě lednové. můžu se zeptat, jaký jste měli kočár? Já čekám, že mě všichni budou přesvědčovat, že je zbytečný, ale já nechci sedět půl roku s dětmi doma, starší sice chodí, ale myslím, že na nějaké delší trasy to ještě nebude, natož v zimě. Jsem zvyklá chodit s kočárkem na dlouhé procházky a v zimě nebudeme moci chodit ani na hřiště, takže budeme buď sedět doma, nebo pořídíme dvojkočár.
|
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 12:26:17
Pippi - tak to budeš mít podobně děti od sebe, jako jsem měla já první dva, ti jsou o 21 měsíců (ta starší je 02/07 a mlaší je 11/08).... také jsem je vozila ve dvojkočáru
|
Pippi | 108434 |
26.3.2013 12:14:03
no, těch 220 tisíc nestihnu vyčerpat v žádném případě, to bych musela brát o dost vyšší částku než 11500, což nelze. O to mi ale nejde, spíš o to, že když je možnost brát víc aspoň do mateřské, tak proč toho nevyužít, že, natož když budu mít děti 22 měsíců po sobě a budu pravděpodobně pořizovat sourozenecký kočárek. Jen se prostě bojím, aby to těhotenství nedopadlo špatně, ale když to tak vezmu, tak člověk nemusí potratit jen v prním trimestru, tak to asi zítra půjdu změnit. Jinak mateřskou plus rodičák brát nelze, říkali mi to na sociálce, když jsem šla na konci mateřské žádat o rodičák. Musí se to nahlásit na sociálce, protože až by to tam zjistili, matka by musela rodičák vyplacený během mateřské vracet.
|
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 12:04:35
Monco - já myslím, že mateřská není vůbec závislá k rodičovskému příspěvku, to ti přeci platí zaměstnavatel.... co se týká rodičovského příspěvku, tak ten lze brát jen jeden a to vždy na nejmladší dítě
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.