Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 12:02:37
Pippi - tak to si to co nejdříve zvyš, abys vybrala opravdu těch celých 220 tisíc..... kdyby něco, tak po třech měsících se to dá měnit podle potřeby.... to znamená, že kdyby náhodou k něčemu došlo, tak si to můžeš po třech měsících zase snížit.... ale raději na to ani nemysli
|
Moncaka | 56657 |
26.3.2013 11:57:08
Pippi a ty máš jak staré dítko, já bych být tebou si to změnila a co nejrychleji, abys ty peníze do porodu vyčerpala.
Já nebudu měnit nic, mám 3-letou postaru a dceři budou v říjnu 3 roky. Takže možná nastoupím na mateřskou až od listopadu. Nevím jestli lze pobírat zároveň rodičák a mateřskou, asi ne, netuším, jak se to krátí. U nás to neví nikdo, jen moje mamka a ségra, bohužel jsem jim to musela vykecat ač jsem nechtěla, ale jinak to nešlo. |
Pippi | 108434 |
26.3.2013 11:54:05
Venuše, ano, tak to je. Jde o to, že já mám 14měsíční dítě, takže rodičák beru. A teď beru 7300 a mám právo si to zvýšit, takže bycho do mateřské brala těch 11500. No a já právě nevím, jestli si to už mám zvýšit na to maximum, nebo mám ještě počkat, třeba do konce prvního trimestru.
Jinak k té váze - jsi asi hodně štíhlá, když vezmu v potaz váhu a výšku, takže na tobě to přibírání musí být víc znát. |
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 11:51:31
třeba tady je na rodičovský příspěvek kalkulačka:
http://www.penize.cz/kalkulacky/rodicovsky-prispevek |
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 11:47:07
Lenushko - to je dobře, že už jste to rodině řekli a máte klid, my už jsme to také všem řekli, protože stejně kdyby se to dozvěděl jen jeden z nich, tak tamtamy jsou rychlé a stejně by si to všichni mezi sebou řekli, takže lepší, když to vědí přímo od nás
co se týká přibírání, tak já obě předchozí těhotenství začínala na cca váze 60kg a končila na 80kg (měřím 180cm).... nyní už mám nějakých 68kg, a to jsem totiž trochu přibrala už před těhotenstvím asi na 63kg takže mi to vychází, jako kdybych nabrala už 5kg!!!!! je to možnééééééé?! no ale vím, že v porodnici jsem nechala nějakých 12kg a při kojení mi šla váha zase rychle dolů, horší to bylo, dostat se zas do formy, aby mi neviselo břicho apod. |
Vendoušek | 56009 |
26.3.2013 11:41:41
Pippi - já myslím, že teď je to s tou rodičovskou tak, že máš nárok prostě na cca 220 tisíc, a jak si to nastavíš, je na Tobě, na rok, na dva, na tři, na čtyři... ale v součtu dostanou všichni stejně.... co vím, tak mi to začali vyplácet až po narození dítěte.... a já už na mateřské nejsem, obě děti mám ve školce, tak teď neberu nic
|
Pippi | 108434 |
26.3.2013 10:37:41
Ahoj holky, já jsem už skoro týden u našich, ale dnes se vracím domů.
Co se týče přibírání, tak já v prvním těhotenství přibrala necelých 10, až do osmého měsíce jsem nosila normální džíny (nebyly upnuté) a taky jsem z nich z porodnice odcházela. Mě naopak štvalo, že nemám bříško, já kdybych potřebovala, tak bych to snad až do porodu schovala. Po šestinedělí jsem měla dole 13kg, ale ty 3kg jsem zase přibrala, když jsem přestala kojit a pak jsem ještě skoro 2kg přibrala, takže teď mám o 2kg víc než jsem mívala. Doufám, že teď u druhého si toho bříška trochu víc užiju. Chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, kdo si bude měnit výši rodičovské? Já teď beru 7300Kč a chci si to změnit na to maximum 11500, ale nevím, jestli není ještě brzo... přece jen se trochu bojím, na druhou stranu nechci o ty peníze přijít. Jinak já jdu k doktorce zase v úterý po Velikonocích na kontrolu kvůli tomu hematomu a taky už mi možná budou brát krev na ten NT screening, podle toho, jak bude dítě velké |
Lenushka89 | 135810 |
25.3.2013 11:06:20
Ahoj holky
O víkendu jsme o miminku řekli babičkám a širší rodině. Jsem ráda, že už to máme za sebou a nemusím nic tajit Přes víkend mi bylo celkem dobře, zato dneska dopoledne zase děs. Než se nasnídám i chvíli po snídani se mi navaluje. Asi po hodině se to uklidní a pak už mi je celý den dobře. Dneska ráno jsem zkusila Colu a fakt pomohla. Vodu můžu pít až odpoledne, dopoledne taky jedině džusy, ovocné šťávy nebo aspoň sirup s vodou. Stále nemám na nic chuť, zato hlad pořád a nevím, co furt jíst. Venuše, no jo, to mi ani nedošlo - všechny tu už máte aspoň jedno dítko a já tu jsem asi jediná zatím bezdětná. Co se týče přibírání, tak z toho mám docela strach. Už tak mám dost kg navíc a představa, že přiberu třeba dalších 20 mě dost děsí. Snad to pak kdyžtak půjde rychle dolů... |
Moncaka | 56657 |
23.3.2013 23:30:46
Tak to já vždy přibrala cca 20 kg, ale kojením to šlo naštěstí dolů. Horší to bylo až jsem přestala kojit.
|
brumbambule | 66644 |
23.3.2013 18:14:26
Ja jsem v obou tehotenstvich pribrala po 7 kg a po poodu jsem mela hned o 2 kg min, nez kdyz jsem otehotnela. Jenze zrava me prepadla hned co jsem porodila a zacala jsem pribirat az pote
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.