| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 380  [Dalších 90 >>]
Vendoušek 56009
23.3.2013 15:56:31
piskaa - 30kg nahoře? hezkýýýýýý ~t~ to budu mít já teď, páč jak nejím tak je mi zle, takže se láduju od rána do večera ~w~ právě zaháním chutě rybičkama v rajské omáčce ~y~
Vendoušek 56009
23.3.2013 15:54:22
piskaa - to si myslím též, nebudu se předem stresovat, prostě počkám až jak budou vycházet průběžné kontroly, na odběr plodovky bych také nešla, je tam opravdu velké riziko potratu

Čáča - taky je mi zle, ale nezvracím, jsem hodně unavená, ale už musím vodit děti do školky, naštěstí mám povolání, které dělám z domova, takže denně nikde nemusím zařezávat v kanceláři, to bych asi momentálně moc nedávala

dnes jsem 8+4 a pamatuju se, že mne ta únava přešla až kolem 14tt.

tak koukám, že jsme se tu hezky sešly, dvoudětné maminky čekající třetí a že jsme tu i některé po třicítce ~;)
piskaa 105164
23.3.2013 15:53:47
presne, nejlepe se nekde zahrabat a vstat tak za 10 tydnu:)) me prave bylo v predchozim tehu dobre a vse mi chutnalo, taky jsem mela pred porodem 30 kg nahore:))))~;((
brumbambule 66644
23.3.2013 15:01:21
Holky, mě je taky tak blbě, stejně jako v předchožích dvou těhotenství. Je mi na zle celý den, tyden uz jenom lezim a kdyz vstan, jdou na me mrakoty. Kluci si naštěsí vyhrajou sami (2,5 a 5), ale predstava , ze mi tak bude az do nejakeho 16 tt, jako naposled, je strasna. Jsem teprev 8 tt, asi, u dr, jsem jeste nebyla.
piskaa 105164
23.3.2013 8:30:44
ahooj,

prave nic neni stoprocentni...a i kdyby testy jakekoli vysly spatne tak na plodovku nejdu ani za nic...riziko, ze jedna zena ze 100 potrati je pro me az moc velke...existuje i misto plodovky odber z krve, kterou pak posilaji nekam na vychod a z toho vse zjisti...dokonce je to spolehlivejsi jeste vic nez plodovka...akorad cena..14.tis...coz je pecka...me prave prijde, ze hodne maminek, ktere sly na testy drive mela vysledky spatne...ono totiz staci, kdyz jdes o par dni drive nez se skutecne ma a uz ti to vysledky zkreslí..no uvidime...u prvni jsem mela testy v poradku..ani mi nikdo nic jineho nenabizel..stejne bych nesla..:)takze tohle poresim az neco takoveho opravdu prijde:))

jinak opet spatne, uz skoro mesicni kocovina pretrvava:))) je to hrozne...:-©
Pippi 108434
22.3.2013 15:24:36
Ono je to s těmi testy těžké. Já v prvním těhotenství z toho NT screeningu absolvovala jen tu krev, ne ultrazvuk, protože mi ho nikdo nenabídl a já o něm nevěděla. Pravděpodobnost Downa a Edwardse jsem měla 1:36000 a na velkém utz po dvacátém týdnu zjistili, že dítě má velkou cystu na mozku a hnali mě na plodovku, že mají podezření na Edwardse. Po několika konzultacích na genetice v Podolí jsme se rozhodli na plodovku nejít. Dítě je v pořádku, jen mě to stálo několik týdnů zbytečných nervů. Doufám, že u mě i vás všech bude všechno v pořádku, přece jen většina dětí se rodí zdravých a pokud ne, v těhotenství se dá odhalit jen malé množství postižení. Tak se nestresujte screeningem, všechno bude dobré, pohlaďte si bříška a těšte se ~;((
Moncaka 56657
22.3.2013 11:48:07
Tak já na ten prvosemestrální screening jdu a mám ho zadarmo, prý je na to nějaký grant. A jdu k Apolináři v Praze, nabídli mi ho úplně sami. Měla jsem to i s Eli. To jsem vůbec nevěděla, že nějaké testy jsou. Navíc mi podle stáří z UZ stanovili přesné datum, kdy na odběr krve a přesné datum, kdy na UTZ. Jinak v Olomouci to dělají zadarmo na 2 místech, říkala mi kamarádka, co je o měsíc dřív těhotná.
Ty triple jsou na nic, jen je hradí pojišťovna a pak ženou zbytečně holky na odběr plodovky. Tak doufám, že mě ty testy vyjdou dobře, na plodovku se mi nechce, teda doufám, že mě tam nepoženou kvůli věku, ale to bych odmítla, rozhodnu se podle toho jak mi vyjde ten prvosemestrální screening.
Ještě holky jukněte, co máte za pojišťovnu, třeba má nějaký příspěvky pro těhotné a šlo by to zaplatit z toho.

Jinak mě je buď blbě, nebo když je mi dobře, tak seřeru na co přijdu. A džusy taky piju, dopoledne v žaludku nic jiného nesnesu.
Vendoušek 56009
22.3.2013 10:52:19
ahoj holky,

tak já si asi taky nechám jen běžně nabízené (hrazené) testy, moc se mi nechce vyhazovat peníze navíc, už takhle máme rozpočet hodně napjatý ~l~ já prostě věřím, že ty testy vyjdou dobře, jako mi vyšli i 2x v předchozích těhotenstvích

jinak ospalá jsem šíleně, občas si jdu lehnout po obědě na 1-2 hodinky, a večer jsem už ospalá kolem 19,00 hod.... přitom já normálně taková noční sůva, chodívala jsem spát kolem 1,00 v noci

vítám nové těhulky!!! ~x~

no a s tím jídlem, sice se mi ze všeho dělá šoufl, ale přitom mě prohání žravá, takže já už pomalu obědvám v 10,00 a pak se láduju průběžně celý den.... k pití mi také chutnají jen džusy, voda vůbec

jestli to takhle půjde dál, tak naberu v těhotenství 30kg ~o~
v prvním jsem přibrala 15kg, ve druhém 20kg
Lenushka89 135810
22.3.2013 10:44:24
Pippi, tak to je radost takový doktor! ~a~ Chudák kamarádka, takové nervy :(

Hlad mám už hrozně dlouho, tak 2 týdny určitě. A dneska je mi fest blivno. Mám hlad, ale když se jen podívám na jídlo, tak se mi chce zvracet ještě víc. Teď se snažím do sebe nacpat trochu polívky, zatím to vypadá, že ji i udržím, tak uvidíme.
Pippi 108434
22.3.2013 10:22:21
Lenushko, tak to máte dobré! Teď jsem si vzpomněla na kamarádku, která na ten screening šla a na tom ultrazvuku nebylo nic vidět, nebo doktor byl ťulpas a nic neviděl, protože na všechny markery jako nosní kůstka a podobně napsal: není zřetelné. Takže za to zaplatila a nezjistila vůbec nic a nakonec šla na plodovku, protože jí vyšel Down 1:13. Ale dítě naštěstí má zdravé.

Holky, taky máte takový hlad?? na mě přišel za posledních pár dní úplně vlčí hlad a nejlépe večer.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 380  [Dalších 90 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.