Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lenca_85 + Elinka 3/10 + // | 98803 |
10.4.2013 19:55:55
Lenush, tak aspon ze jsi prisla na neco, co Ti zase po ranu pomaha Me se dneska zacalo delat blbe jen na jablecny dzus pomyslim, takze ono se to bude asi stale menit
hele a tehukalhoty jsme vytahla uz pred 2 tydny - v 7tt. pres bricho jsem mela o 10 cm vic a nebudu kupovat vetsi kalhoty (mela jsem v nich i tak dost mista a jak rychle nebylo :-D) a tehotenske jsem doma mela. A mam dvoje, ze zacatku laclace (ty jsou podstatne mensi, nez tehu s pruznym pasem. Ty laclace jsem u minuleho tehu nosila cca od 10tt do konce 6 mesice, pak uz jsem se do nich nevesla tentokrate se do nich nevejdu nejspis mnohem driv, protoze mam vazne silene bricho uz ted Ikdyz jsem mela brisko brzo i u minuleho tehu, ted vypadam jako v 5 mesici! A to jako vazne |
10.4.2013 19:45:48
Pippi, me zacaly kontrakce v 6 vecer (pul hodiny po prichodu na porodni pokoj), takze jsem to taky mela naplanovane Jen jsem teda neplanovala, ze se mala narodi az o pul 8 vecer dalsi den Jinak ja do porodnice nespechala prave proto, ze se nic nedelo, jinak bych tam byla mnohem driv... No a Ty mas cestu jeste mnohem delsi. Takze je urcite pohodlnejsi jet, kdyz se "nic" nedeje, nez jet s nejakyma silenyma kontrakcema. S tema si moc cestu nedovedu predstavit
Lenus, a co to mate za byt? To je vase, nebo ho mate v najmu, nebo jak? Mozna jsi to tady uz psala, ale nejak si nepamatuju :-/ Problemu vam teda vyleza dost :-/ A zvlast to zatekani vidim docela jako problem, to se resi strasne spatne a hlavne, kdyz se pak zacnou delat plisne... :-/ Obdobi destu teprve prijde, ze jo |
Lenushka89 | 135810 |
10.4.2013 19:43:39
Lenčo, jablečný džus jsem nezkoušela. Ráno bych ho asi nesnesla. Ale přišla jsem na to, že po ránu se na lačný žaludek musím napít trošinku coly a pak si dát sladkou snídani a je to ok. Tak uvidím, na jak dlouho bude tohle pomáhat, než si tělo vymyslí zase něco jiného :)
Mončo, gratuluju k dobré kontrole Venuše, bezva, že už ti je lépe! A já taky začínám být docela rozežraná a furt mám na něco chuť a jedla bych. A jak se přejím, tak je mi zase těžko. V poslední době mám hodně chuť na solené chipsy. Ale držím se, dala jsem si je zatím jen jednou S bydlením to teda budete mít těžší, ale věřím, že se nějak naskládáte. My budeme mít teď 3+kk a řešíme, že je tam dost málo úložných prostorů a není moc místa, kam další skříně umístit. Do jednoho pokoje bychom chtěli dát rozkládací gauč, když přijedou naši na návštěvu, tak aby měli kde přespat + psací stůl. Původně jsem tam chtěla i skříň, ale včera jsem zjistila, že tím, že je tam zkosený strop, tak tam nevejde a jinak to uspořádat nejde. Do ložnice nám vejde tak akorát postel s postýlkou a jednou komodou. V předsíni je jedna skříň, ale tam oba oblečení rozhodně nenacpem. Pippi, se zařizováním neporadím. Sama bych potřebovala rady. Venuše, bříško, resp. podbřišek mi trochu porostl, kalhoty mám těsné, hlavně teda když sedím. Ale jinak to na mně poznat není vůbec. Na dámu se zkusím dostat. Díky. Lenčo, bezva, že i tobě už začíná být lépe :) Jak jsi psala, že tvůj přítel je hodně ovlivnitelný tatínkem, tak mám něco podobného. Můj přítel má teda už jen mamku a ovlivňovat se moc nenechá, ale spíš s ní chce být zadobře a nechce dělat něco jinak, než chce ona, aby se nenaštvala. Takže kolikrát i když s tím tak úplně nesouhlasí, radši to udělá, aby byl klid. Už jsi vytáhla těhotenské kalhoty, jo? Já o nich přemýšlela, jestli už nějaké nepořídit, když mě normální začínají tlačit, ale přijde mi to ještě brzo. Zas takové břicho nemám, abych do nich měla co dát :D Moni, sušička bude určitě fajn A držím palce, aby nevolnosti i tebe co nejdříve přešly. Pippi, já se na tu krev na screening ptala sestřenky, která byla před necelým rokem a říkala, že na lačno se být nemusí. Ale jestli to třeba zase nemá každé pracoviště jinak. A holky, musí se být nalačno, jak se bere krev na kr. skupiny a tak? |
Pippi | 108434 |
10.4.2013 19:12:52
Lenco, a to jsi měla celou dobu kontrakce? To mi říkali i v porodnici, že jsem měla porod jako z učebnice. A to kdybych nejela tak daleko, tak bych šla do porodnice až kdybych ty bolesti nemohla vydržet, ale takhle jsem nevěděla, jak dlouho to bude trvat a chtěla jsem určitě dojet.
Lenushko, to je opruz, co. Ale aspoň si to uděláte podle svého |
Lenushka89 | 135810 |
10.4.2013 19:07:31
Ahoj holky,
já jsem dneska úplně KO. Moc jsem nespala, dopoledne jsme se byli se školou podívat na jednu speciální školu na rehabilitace a odtam jsem šla rovnou na byt, kde nám od včerejška brácha s bratránekem malovali. Vůbec se nedařilo, bylo třeba malovat víckrát, než jsme předpokládali. U stropu jsme nechávali 10cm bílou linku a když dneska strhávali pásku, tak šla dolů i ta bílá barva a pod ní je zpátky původní žlutá. Achjo :( Bude se to muset znova domalovávat. Je to sice maličkost, ale zabere to zase nějaký čas, kterého je už tak málo. V jednom pokoji u stropu zatíká, nad ním je balkon od sousedů a je nějak špatně udělaný, takže tenhle pokoj zatím vůbec nespravujeme. No a dneska pršelo a než jsme odešli, tak jsme si všimli, že zatíká i v kuchyni a jde to i přes novou barvu. Přitom tam dřív nebylo nic vidět :( Takže ani nemá smysl teď dávat novou linku, páč to teče celkem dost, tak aby se tou vodou nezničila. Včera večer kluci sundali vrchní skříňky z té staré linky a to byl hnus Nahoře šílená vrstva mastné špíny. Škrábala jsem to dolů špachtlí, jinak bych to asi nesundala. A bude třeba to ještě nějak odmastit. Zatím tam teda asi vrátíme tuhle, než se sežene nová a vyřeší se to zatíkání. Jsem z toho všeho zařizování a školy už dost unavená :( Přítel se včera vrátil po týdnu ze služebky. Dneska měl jet do práce jen na dopoledne a pak jsme měli jet objednat matrace, koupit rošty a udělat velký nákup v DM. No a ještě teď není zpátky, vyskytly se jim v práci nějaké problémy, tak to musí vyřešit. Jen doufám, že na zítra a pozítří dostane dovolenou, aby mohl pokračovat na bytě. Tak jsem si postěžovala a jdu vás dočíst a poreagovat :) |
10.4.2013 18:21:32
Pippi, tak to jsi mela nahodou ukazkovy porod Pekne naplanovany :-D A druhy bude urcite taky takovy ;-)
Me odtekla voda v 8 rano a do porodnice jsem dorazila o pul 5 odpoledne :-D Ale nemela jsem proc spechat, kdyz se nic nedelo. Sice meli doktori reci, ze jsem mela prijet hned, ale co bych tam delala? Stejne si me tam nikdo i tak celou dobu nevsimal (krome toho, ze jsem dostala po 12 hod. ATB), pri prijmu mi natocili monitor a do rana se na me nikdo ani nepodival ( ne ze by mi to vadilo ) Aha, tak me budou brat krev na rozbor celkove, ne jen screening |
Pippi | 108434 |
10.4.2013 18:11:38
já jsem na netu četla, že není třeba být nalačno. On je rozdíl, jestli berou krev jen na ten screening nebo i na něco dalšího, jako krevní obraz a tak. Každopádně bez toho rohlíku to nezvládnu :)))
|
Pippi | 108434 |
10.4.2013 18:09:44
Lenco, já když rodila poprvé, tak mi kontrakce začaly až v porodnici. Do porodnice jsme jeli proto, že mi odtekla voda, ale i tak jsme dorazili až skoro 4 hodiny po té odteklé vodě. A bolesti začaly až když jsem byla v pohodě v porodnici. No a za dalších cca 5 hodin byl malý na světě, byla to docela pohoda. Já jsem se na to fakt naprogramovala, že to takhle přesně bude. Kéž by mi to vyšlo i podruhé. Jak říkáš, snad poznám v tu danou chvíli co bude nejlepší. Moje mamka rodila třikrát a ani jednou to rychlovka nebyla a druhý ani třetí porod nebyl výrazně rychlejší. No a co se týče překotného porodu, v tom případě porodím klidně i na benzínce
|
10.4.2013 18:06:31
tak to urcite neco snez a tam je na to upozorni, co jsi snedla a treba i kdy, podle me by meli byt schopni to zohlednit. do 12 bys mohla taky umrit hlady Ja jdu nastesti na 8, ale i tak me ta cesta desi. v aute mi byva spatne, kdyz nebudu po jidle, bude to o to horsi.
|
10.4.2013 18:03:17
Pippi, my to mame do Trince asi polovinu cesty, co vy do Vrchlabi. Ale jak rikas, vetsina porodu je delsich, holt nebudes rozdychavat kontrakce jako nekdo doma, ale v aute Zmapovani porodnic po ceste je nejspis dobry tah, kdyby nahodou Nicmene u prekotneho porodu spousta zenskych nestihne dojet ani do porodnice "za rohem", takze pak to mas myslim jedno Uz jsi jednou rodila, podle me budes schopna trosku posoudit, jestli ten cas mas, nebo ne a podle toho se zachovat
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.