Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
lunina | 153511 |
9.3.2017 20:10:04
Ahoj měla jsem taky takový problém a pomohla nám paní doktorka na ušním,kde nám doporučila Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze Foniatricka klinika, Žitná, Praha.Tam udělaly vyšetření a závěr byl vývojová dysfazie s rysy autismu.Holka šla do speciální třídy ve školce,kde se věnují poruchám řeči a nestačila jsem se divit co následovalo.Najednou jsme začali zvládat spoustu věcí, které nám nešli.Sice to byly dva roky odkladů a spousta práce,pak následoval pes do rodiny a to teprve byly zázraky.Vztek a bojové a jiné nálady občas a to chování no paráda.Ted jsme ve třetí třídě a jsme v NORMÁLNÍ ZŠ.Fakt super.Spolupracujem s DPH,kde upravily plán učení ve škole a není problém.
|
hrou.da | 123574 |
24.2.2017 21:25:16
v současné dobe ten sociální pracovník dodá takový sluvní popis a nic neboduje
je dost užitečné, pokud rodiš, který bude sociálnímu šetření, předem ví, co se zjišťuje a trochu se připraví ...tí, nemyslím, že bude fabulovat, ale prostě je schopen podat informaci dostatečně konkrétě, případně to něčím doložit |
hrou.da | 123574 |
24.2.2017 21:25:13
v současné dobe ten sociální pracovník dodá takový sluvní popis a nic neboduje
je dost užitečné, pokud rodiš, který bude sociálnímu šetření, předem ví, co se zjišťuje a trochu se připraví ...tí, nemyslím, že bude fabulovat, ale prostě je schopen podat informaci dostatečně konkrétě, případně to něčím doložit |
hrou.da | 123574 |
24.2.2017 21:22:25
ješte bych doplnila, že míra, v jaké berou poisdkové lékaři sociální šteření v úvahu, se dost různí
osobně doporučuji pořádat a sociálního šetření se nebát |
Eeka | 20824 |
24.2.2017 21:15:39
Dik za upresneni
|
hrou.da | 123574 |
24.2.2017 21:11:58
posudek se nedělá v domácím prostředí, v domácím , resp. přirozeném prstředí se dělá sociální šetření, které je jedním z podkladů pro posudek - ten dělá posudkový lékař na základě podkladů - sociálního šetření a lékařského vyjádření
je to kus od kusu - jak u sociálního pracovníka tak u posudkovéhé lékaře - bude záležet kdo přijde na sociální šetření a jaký posudkář to dostane - nemusíte dostat nic a nebo i II. stupeň poozorává dítetě v domácícm prostředí je taky dost nasnesené - teoreticky by to možné bylo, intrukce MPSV počítá s tím, že sociální šteření může trvar i 3 hodiny . vpraxo zrvá tak 30 minit a většnou je to na základě rozhovoru matka- sociální pracovnice. Pokud to jde, ak sociální pracovnice zkusí navzat kontakt s děckem ,případně něco málo odpozorovat, ale vzhledem k tomu, kolik má většinou času , tak by se jí nepodařilo, pokud není extra schopná navázat kontakt a komunikaci ani se zdravým jen stydlivým deckem .... |
Eeka | 20824 |
24.2.2017 19:59:01
Kukurice, posudek se dela sledovanim v domacim prostredi. Doslova ho oboduji. Sleduje se napriklad, jak se dite umi najist, dojit si na zachod, zastat zakladni hygienu a oblect se (vse v ramci vekove skupiny, do ktere spada). Pochopitlene je toho vice, tohle je jen priklad.
Ze se dite musi vozit nehraje roli, vozi se do skol i deti zdrave. Ale zkuste to, za pokus nic nedate. |
Kukurice29+3. | 116346 |
24.2.2017 19:53:24
Fakt? Mě říkala, že prý se donesou jen zprávy od logopeda, psychologa, psychiatra a neurologa. Nevím co by na něm vykoukala. Před cizími sedí a mlčí nebo běhá jak šílený.
|
Kukurice29+3. | 116346 |
24.2.2017 19:50:02
Ani já ne. A v příštích min. 2 letech to nebude lepší. Od dubna ho musím vyřadit z normální školky a dát ho do specky, kam ho musím vozit.
|
Vejce | 88037 |
24.2.2017 19:22:44
nám také psycholožka doporučovala si zažádat, že nárok máme. šla jsem si pro formuláře na sociálku a když mi řekli, že k nám přijdou domů a budou pozorovat dítě v jeho prostředí, ani jsem to nepodávala známá má chlapečka s horšími projevy než my a příspěvky jí zamítli, odvolala se a znovu zamítli.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.