| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Kondiční běhání

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 8043  [Dalších 7983 >>]
Mája+kluci 07, 11 95717
18.3.2018 18:54:20
Ahoj všem, mám takový dotaz (odpovídající letošnímu mizernému jaru):
potřebovala bych nějaké teplejší běhací gatě. Mám různé tříčtvťáky, ale jsou z tenoučké látky a nedělá mi to dobře na klouby, no a pak lidlácké zimní, které mají přes přední stranu neprofoukavý softshell. Ty jsou super kolem nuly a v mraze, ale když je už třeba 5°C, je to zbytečně teplé a navíc jsou dost tuhé.
Dokázaly byste mi poradit nějaké gatě, které budou dobré na cca 2-10°C, představuji si třeba počesanou silnější látku...?
Díky předem :-)
Buchli 121873
18.3.2018 14:06:15
:-) Díky za tip. Já toho Murakamiho četla, protože mi ho půjčila kamarádka. A protože je Angličanka, bylo to v angličtině. Četla jsem ho na magnetoterapii a vždycky u toho usnula. Ale protože jsem tam byla vícekrát, dočetla jsem to. ~:-D
Slupka 133444
17.3.2018 13:06:21
Četla, tedy český překlad. Je to zváštní kniha - pro čtenáře Murakamiho asi nepříliš čitelná, jaksi "suchá", pro běžce moc osobně-literární. Vlastně si ji dle mého užijí jen běhající čtenáři Murakamiho :)

Daleko více o japonském běhání, systému, proč nejsou tolik vidět na mezinárodní scéně atd... je v knize Cesta běžce od A. Finna. Docela se to i dobře čte - vzala jsem si ji symbolicky na tu dovču do Japan, a druhý týden už jsem neměla co číst ~d~
Buchli 121873
17.3.2018 12:59:53
Holky, četly jste Haruki Murakamiho - What I Talk About When I Talk About Running? Japonci prej běhají sakra dobře, akorát se moc neúčastní mezinárodních soutěží, vystačí si tak nějak sami.
Slupka 133444
17.3.2018 9:35:50
Májo, velezajímavý :) víc se o tom krátce napsat nedá ~t~

Běhat se tam dá velmi dobře - např. kolem řek (parky, cykostezky) - již jsem se zmínila v odpovědi Ale ohledně únorového běhání v úterý ráno ještě z Japonska... Nejkrásnější bylo běhání kolem jezera pod horou Fudži.

Japonci běhají hodně a dobře. Vytrvalostní běh je tam fenomén podporovaný na středních a vysokých školách a posléze firmách - lze se živit jako člen ekidenového týmu (specifikum země - ekiden je štafetový závod, má podporovat týmového ducha společnosti), a po konci sportovní kariéry zůstat ve firmě na kancelářské pozici.
Buchli 121873
16.3.2018 20:59:48
On se o nás moc nezajímá a vůbec nás nepotřebuje, tak počítám, že by to pro něj nebyl problém někde zůstat. V Japonsku asi ne, ale v Austrálii spousta lidí chce zůstat, i když to asi není administrativně tak jednoduchý.
Kačeřice 41851
16.3.2018 19:27:30
Buchli, nějak se toho moc nahromadilo :-( Koukala jsem, že včera jsi už vyběhla, tak je ti snad trochu líp.

Včera jsem si koupila nové boty na běhání, hned jsem je odpoledne vyzkoušela. Po pá desítkách metrů jsem začala zjišťovat, že to nebude ono, brněly mě prsty na nohou a chodidla, říkala jsem si, že se to třeba zlepší, ale bylo to čím dál horší, po devátym kilometru mě bolely nohy až nahoru a poslední kilák jsem doběhla silou vůle, nohy mě bolí ještě dnes. Tak jsem šla bot vrátit, naštěstí je vzali bez problémů.
Mája+kluci 07, 11 95717
16.3.2018 17:46:50
Ahoj holky,
koukám, že starostí je furt hromada, tak držím všem palec, ať je zas líp.
Alo - snad už bude zdraví ok, neuspěchej návrat, radši opatrně - však máš naběháno, to se neztratí a jestli se všechno dobře sejde, tak to i prodáš. No a jestli hvězdy nakloněny nebudou (stačí blbé počasí, vítr, nebo cokoliv), tak holt nic nenaděláš. Běh je v tomhle zrádnej, ale věřím, že do toho dáš maximum :-)

Buchli - s dětma je furt něco a ty jich máš dvakrát tolik co já ~:-D pak napiš, pro kterou zemi se syn rozhodl, holky mají pravdu, každá je úplně jiná. Myslím, že pobere zkušenosti a pak se rád vrátí do ČR, ono to taky všude není růžový. Nebo podle čeho myslíš, že on má tendenci zůstávat někde v zahraničí? Je to jen tvá obava nebo i něčím podložená?

Slupi - výlet do Japonska musel být zajímavý. Jaký to bylo? Dá se tam i běhat nebo je to složité (cesty, doprava, apod)? sami Japonci běhají?
Kat 121378
16.3.2018 8:06:08
Buchli, chapu, to bych taky byla zoufala, kdyby mi dite chtelo bydlet na druhym konci sveta. Zase ale Erasmus je uzasna vec! A urcite ho podporuj. Kdyz ho "pustis", bude se asi vracet lip, nez kdyz bude cejtit, ze by " nemel". Neboj, vrati se. Nasbira super zkusenost. ~x~
Buchli 121873
16.3.2018 8:02:42
Počítám, že na semestr nebo dva, prostě Erasmus, ale samozřejmě si člověk říká, aby se tak nakonec nerozhodl zůstat tam napořád, což si myslím, že by víc hrozilo v případě té Austrálie.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 8043  [Dalších 7983 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.