| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Africe

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 752  [Dalších 712 >>]
Firenza 130641
25.8.2017 18:53:09
....no ja nevim, jsou podvyzivene zeny schopny donosit a porodit dite? Moje lehce anorekticka kamaradka vubec nema menzes ..... fakt by me zajimalo vedet od nekoho kdo tam byl ,jak to je.....
Z+2 109449
25.8.2017 18:46:26
Že by podvyživené a hladové ženy měly problémy s kojením?
Brunhilda 29897
25.8.2017 18:44:24
Myslím, že je to trochu složitější. My si ani neumíme představit, jak se tam žije. Stačí, když žena z nějakého důvodu kojit nemůže (což se tam může stát snáze než tady - nemoc, nedostatečná výživa, nebo třeba matka pracuje, aby uživila další děti a kojit proto nemůže,..). Pak je těžké kojenci zajistit nějakou stravu.
Nejspíš má sama nedostatečnou a nutričně chudou výživu a buď se mléko přestane tvořit, nebo osmiměsíčnímu kojenci nestačí.
Nebo i miminko může být nemocné (tyfus, průjmy).
Veverka. 132739
25.8.2017 18:15:39
Protože ty maminky nemají kvalitní jídlo a vodu?
Firenza 130641
25.8.2017 18:09:07
Trochu v souvislosti s nekterymi prispevky ve vedlejsi diskuzi o porodnosti ruznych narodu a zejmena proto, ze jsem vcera videla upoutavku UNNICEF v televizi ,se chci zeptat na ciste biologickou/fyziologickou pricinu kriticke podvyzivy africkych kojencu. Ve spotu Unicef bylo ukazano 7mi mesicni podvyzivene miminko ( v podstate to byla kostricka s velkyma ocima ) no a sedelo na kline matce ,ktera vypadala v celku normalne zdrave. Napadlo me , ze pokud je mimino kojene ,tak prece by nemelo byt takto podvyzivene..ja tomu nerozumim...6,7 i 8mi mesicni plne kojena mimina ,ktera jsem videla ( vcetne mych dvou vlastnich) byla vykrmena a buclata ,- videla jsem i par kojenych hubenourku a par kojenych cvaliku samy faldik. Proc africkym detem kojeni nestaci? Nebo ty zeny nekoji? Omlouvam se za primitivni dotaz ,ale mne to vrta hlavou..... je tu nejaka zdravotnice, ktera zna odpoved?
Maruška (IP adresa: 185.15.252.164)
  • 
31.8.2014 8:10:14
Ahoj holky,
Je tu někdo z Zarzis?
My tam už nějakou dobu bydlíme......
Maruška
Azia a 3 ryzova zrna 132367
7.6.2014 21:57:33
Dikyn urcite dam vedet. Hezky vikend!!
Eeka 20824
7.6.2014 4:51:28
jj, presne tak jsem to myslela...ja uz ted treba take rozeznam, jestli je nekdo native jihoafrican, nebo pristehovalec z jine casti Afriky a zhruba odkud:-)

Jak jsem psala, sednete si a proberte to. Kdyz tam pojedete s plnym vedomim toho, ze to proste bude diametralne odlisne a bude to d vas pozadovat adaptaci, tak budete maximalne mile prekvapeni:-)

Dej pak vedet jak jste se rozhodli:-)
Azia a 3 ryzova zrna 132367
6.6.2014 22:20:12
Uz chapu, jak jsi to myslela.
Ad identifikace Romu aj., mas pravdu. Manzel je treba schopny rozpoznat presny puvod Aziatu, jestli jsou Japonci, Cinani, Vietnamci, Filipinci, Indonezane. Dokaze mezi lidi ruzneho puvodu hezky zapadnout. Takovy chameleon~;) Myslim, ze na neho se v tomto muzu spolehnout, kdyz cestoval na vlastni pest, prosel si ledascim, ma skolu zivota.
Ja takovy dobrodruh nejsem, jedine moje dobrodruzstvi byl ten odchod do ciziny s nicim, ale Afrika me lakala vzdycky. Doufam, ze v budoucnu se to tam aspon trochu zlomi a bude tam bezpecneji.

Eeka 20824
6.6.2014 14:30:21
Nijak zvlast, to je proste obycejne prevzeti kulturnich a socialnich vzoru urcite spolecnosti:-)

Vezmi si (kdyz najedu na trosku kontraverzni led), tak cesky clovek je celekm bezne schopny identifikovat Roma. Muj manzel ne...protoze Romy nikdy nevidel. Pro nej je kazdy Rom Ind a nebo nic.

Stejne tak on presne vi, kdyz je nekdo coloured, pricemz pro me je to normalni beloh, protoze jsem tuto schopnost nikdy nepotrebovala uplatnovat a nebyla ji konfrontovana.

My mame par odstinu bile, Eskymak jich rozpoznava kolem 200...proste se naucis prirozene pohybovat ve svem prostredi, probehne akulturace a prijde ti, ze to tak ma kazdy, ale neni to tak;-)

Takze do nove zeme s novou kulturou vzdycky dorazis, jako uplne telatko, ani to jinak nejde. Az na miste zjistis, jak se v takove culture pohybovat, abys rozpoznavala jemne nuance, ktere ti vsak mohou zachranit casto zivot, nebo zdravi, nebo pomoci od spolecenskych fiasek:-)

Dam ti priklad. Zastavis v "bile" ctvrti (coz uz davno nemusi byt ctvrt bila, ale referuje se tak na ctvrt bezpecnou) a potrebujes treba na nekoho pockat, nebo si vyridit telefonat a tak. No a ja, jakozto zkusena z bezpecne Evropy, bych puvodne ani nijak extra nesledovala deni kolem, soustredila bych se na to, abych autem nekde neprekazela. Pricemz ted uz v JAR nezaparkuji drive, nez si peclive zhlednu celou ulici, jestli se na ni nekdo nepohybuje a pokud se pohybuje, tak se uz automaticky soustredim na to, zda by mohl pro me znamenat nebezpeci. Kontrolka zacne blikat treba v momente, kdy jde vice (dva/tri) muzu vedle sebe a nejednou, pote co se zacnou priblizovat jeden z nich prejde na druhou stranu...okamzite startuji a davam vozidlo do pohybu. Stejne tak nikdy nevypinas motor a nevytahujes klicky. Casto krouzis docela dlouho, nez najdes misto, kde muzes zastavit, nebo proste nezastavis. Ale to je jen priklad. Za par let proste uz "vis"... Uplne stejne bych treba neprezila uplne automaticky treba v nejake nebezpecne jihoamericke zemi, protoze tohle neni plosne aplikovatelne...kazda zeme a kultura ma svoje, kam clovek prichazi, jako nezkuseny jedinec.

A pises, ze jste docela dobrodruzni a neco jste procestovali, tak jsem si jista, ze uz jste se s necim takovym (spis spolecensky, nez v ramci preziti) setkali. Integrace migrant je I v bezpecne zemi hodne o kulturnim relativismu a snaze se vyvarovat etnocentrismu, coz je pro hodne lidi dost tezke.

A ty zacatky....no ono se to semlelo tak, ze to clovek bral, jak to prislo...to spis, kdyz o JAR pisu, tak si sama rikam, ze je to jak sci-fi, ale v realite, kdyz clovek tyto veci proziva, tak mu jeho adaptcni schopnosti pomahaji se integrovat a prezit a to nejen fyzicky, ale I psychicky. Nejake extra trauma na sobe nepozoruji, az na to, ze jsem byla sveho casu dost naladena na JAR (a neprepinala jsem, kdyz jsem byla v CR na dovolene) a dala loktem do nosu chudakovi panovi, ktery se preze me nahnul v Alberu pro jogurt a u me to byl instinct, ze kdyz je nekdo takhle blizko, tak je neco strasne spatne. Byl to reflex, ktery jsem predtim nemela a uz ho zase nemam, jsme zpatky v CR od roku 2008:-)

[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 752  [Dalších 712 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.