Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Mandara | 137771 |
15.6.2017 13:27:54
Jenovéfo, CS na přání můžeš mít úplně v pohodě ve všech nemocnicích, ale zadarmo to nebude. Systém obálek vesele funguje. Já sama jsem si u druhého porodu zaplatila doktora, ne tedy primárně kvůli CS, ale kvůli profesionální péči a slušnému chování, kterých se mi u prvního porodu nedostalo. Bylo to nejlíp investovaných pár tisícovek v mém životě, na kontroly, porod a pobyt v nemocnici mám díky tomu opravdu krásné vzpomínky.
|
mandelinka | 32633 |
15.6.2017 13:17:07
Jistěže je to individuální. Já jsem měla akutní CS, břišní svaly perfektní, hojím se skvěle, porod byl v úterý 15:00, v sobotu jsem byla normálně doma, jizva bez problémů, kojila jsem hned - A PŘESTO TVRDÍM, ŽE CS JE TAK 10x HORŠÍ NEŽ SPONTÁNNÍ VAGINÁLNÍ POROD.
Po tom jsem se za 15 minut zvedla, šla do sprchy, totální adrenalin a endorfiny, sežrala jsem obří jídlo a bylo mi skvěle. Nebolelo NIC, doslova bych mohla jít zpátky pracovat na to pole, jak se traduje;-) |
druida | 97060 |
15.6.2017 13:05:28
Jaké škodění na diskuzích? Proč by měla Tuten cvičit? I s hraniční pánví, výškou 156, velikostí kalhot 34 se nechá porodit 4 kilové dítě (několikrát vyzkoušeno ) jen se do porodu nesmí zasahovat, urychlovat a musí se mu nechat volný, pozvolný průběh.
|
zerat | 18305 |
15.6.2017 12:55:05
Li. individuální je to rozhodně. Také jsem měla větší děti, ale také jsem měla dobré břišní svaly - to mi říkala hned rehabka, která za námi chodila cvičit. Ani jednou se mi jizva nezanítila - poslouchala jsem pečlivě, co mi radili a ono to fungovalo. Dcery obě jsem zvedala normálně a fakt "no problém".
|
Li. | 14175 |
15.6.2017 12:37:34
Ono je to asi hodně individuální. Měla jsem plánovaného císaře a byl to děs a běs. V porodnici jsem byla 10 dní. Jizva mokvala, špatně se hojila. Syn měl téměř 5 kilo (4,97) a s rozpáraným břichem nebyla žádná legrace zvedat takové závaží. Vlastně až po císaři jsem si uvědomila, že nechápu, proč po něm ženy touží, že to není žádná oddychovka.
Každopádně abych odpověděla na otázku zakladatelky, zda může žádat o císařský řez. Ano, můžeš. Jen není jistě, jak ti lékaři odpoví. |
zerat | 18305 |
15.6.2017 12:33:34
Magráto a já jsem byla po obou sekcích na tom líp než ženy se mnou na pokoji po normálních porodech a 100% líp než moje ségra, která rodila přirozeně Ale já jsem měla oba plánované - jiné to prý je po té, co se snaží o přirozený porod, a pak teprve přistoupí k císaři. Že je unavená... Asi je i to prožívání císaře individuální.
|
Pole levandulové | 23006 |
15.6.2017 12:32:02
Li, to je prave ta otazka - po bezproblemovem a prirozene vedenem porodu jsi opravdu brzy v pohode. Ovsem techto porodu je minimum, vetsinou lekari ruzne "pomahaji", tu pichnutim epiduralu, co zpomali kontrakce, tu pak urychli odchod placenty oxytocinem, proste spousta umelych zasahu,pri kterych to telo trpi, dochazi bud k nastrihum nebo k roztrzeni a tam je pak to hojeni o hodne problematictejsi nez pri planovanem cisari. A to uz vubec nemluvim o tom, jak tyhlety urychlujici a zpomalovaci porodni zasahy odskacou novorozenci. Nez riskovat priduseneho ci sprajcleho novorozence, ktereho by museli tahat klestema nebo vexem, radsi jsem se vzdy domluvila na te sekci a musim rict, ze ta rekonvalescence byla, asi i diky tomu, ze jsem si cisare prala, fakt pohoda. Plastika bricha o par let pozdeji mi fyzicky unavila daleko vic, restoze i ona byla bezproblemova a hojeni ukazkove.
Takze ja jsem pro svobodny vyber zpusobu porodu. |
Li. | 14175 |
15.6.2017 12:24:16
Jo a toho císaře mi dělali právě v Podolí. Bez peněz, bez známosti.
|
Li. | 14175 |
15.6.2017 12:18:58
Hele, já měla císařský řez kvůli velké váze dítěte. Jenže syn vážil nejen 4,7 kg, ale byl navíc otočený zadečkem napřed. A tak tu bylo hned několik rizik:
1. já jako postarší prvorodička to nezvládnu 2. syn při porodu koncem pánevním při téhle velikosti si zmáčkne varlata a nebude moct mít následně děti (aspoň tak my to nezávisle na sobě 2 dr. vysvětlovali). Myslím si, že samotná váha není důvodem k císaři a vlastně ani nechápu, proč ženy po něm touží. Po přirozeném porodu jsi mnohem dřív v pořádku, než po císaři. Ono rozříznuté břicho opravdu není nic moc. A k inkontinenci - řekla bych, že postihne poměrně velké množství rodiček. Já po porodu posilovala jak blázen a ťuky ťuky je to pryč. |
Červená řepa | 55518 |
15.6.2017 12:03:30
To nejsou nějak obří děti, spíš bych se informovala jestli by to nebylo lepší kvůli té inkontinenci. Nebo porodit přirozeně a pak jít na operaci- Začala bych konzultací u urologa. SC není taky nic moc, rekonvalescence dlouhá, bolesti, hnusná jizva.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.