Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
withep | 93862 |
15.6.2017 12:01:50
Záleží samozřejmě i na tvých proporcích, ale jinak obecně čtyřkilové dítě není obří, dle mého to indikace k sekci není. To spíš obavy ze zhoršení inkontinence nebo z porodu obecně - mohl by doporučit nefrolog? psycholog?
Ta inkontinence se objevila až po porodu, ne už v těhotenství? Já jsem měla problémy ve druhém a ve třetím těhotenství (při kýchnutí, při zvracení atp), ale po porodu odezněly. |
magrata1 | 95172 |
15.6.2017 11:59:57
Ano, rekonvalescence po CS je delší a nepříjemnější. Po druhém porodu jsem byla fakt nadšená, že se dva týdny neplouhám jak lemra. Jizva mě bolívala ještě tak 8 let při námaze a změně počasí.
Sekce je jedna z největších břišních operací, bez pádných důvodů bych do toho nešla. |
zefýr | 58223 |
15.6.2017 11:57:41
Magrato, to je příšerný
|
magrata1 | 95172 |
15.6.2017 11:55:16
Fren, když jsem rodila prostřední, svolal primář konsilium. Těsně odhlasovali "přirozený porod" jen díky tomu, že primářův hlas má dvounásobnou váhu. Dcera měla 3600g. Porod v pohodě, personál říkal, že byl těžký, ale mně to proti prvnímu (který ukončila CS) přišlo v pohodě. Když jsem přijela s prasklou vodou rodit nejmladší, sloužila mladá doktorka. Zavolala si ke konzultaci starší lékařku, ta mě ani neprohlédla, pokřikovala na mě dveřmi z chodby. Bylo evidentní, že se jí nechce dělat na příslužbě v sobotu ve 22 hod. druhou sekci, takže na mě zahučela, že jí žádný revmatolog nebude dávat rady, jak má vést porod. Plod s váhovým odhadem 4600g je normální, to není nijak velký plod. Budu rodit normálně, stejně začnu rodit tak v úterý, protože hlůavička nesestupuje. Celou noc mě nikdo nezkontroloval, občas jsem měla trochu kontrakce, ale nic zvláštního, v klidu jsem si četla. Ráno při změně sestavy nastal blázinec, slyšela jsem sestru za dveřmi, jak říká: "A do prdele, to už je moc dolu, to už musíme odrodit!" Oxitocin mi nemohli píchnout kvůli hrozící ruptuře. Porodila jsem hlavičku a přestaly mi kontrakce. Malou ze mě nějak vyrvali, rozervaná jsem byla až do konečníku, malou oživovali a rok jsme jezdili na Vojtovku.
Takže já bych až tak slepě doktorům nevěřila. Pokud sekce není nutná, je určitě lepší normální porod. Mám srovnání a opravdu bych jen tak CS nechtěla. Ale chce to zvážit, jaký je předpoklad, že bude normální. |
Hadice a hadi | 94577 |
15.6.2017 11:47:04
Magrato , to je síla...
Zakladatelko, obávám se, že to fakt není možný. Buď známí nebo obálka. Zaráží mě, že neprovádí utz rutinně, před tím porodem. Ještě teda, můžu srovnat normální porod a císař. Připrav se na to, že po císaři je ta rekonvalescence delší a náročnější. Budeš mít doma už tři děti a fakt to chvíli trvá, než budeš fit. Domluv si někoho na pomoc, pokud to půjde. Já měla císaře u prvního, tak to nějak šlo, manžel pomáhal, ale u dalších jsem byla ráda za normální porody, protože jsem pak byla v podstatě hned ok. JInak já jsem taky příklad toho, že dr si nakonec udělají, co chtějí. Po cs jsem porodila víc než čtyřkilový mimino /byl takový i odhad/, což se nedoporučuje, po císaři jsem měla i vyvolávaný porod, což se taky nedoporučuje. Naštěstí to dobře dopadlo. Tak ti držím palce, ať je všechno dobré! |
Pole levandulové | 23006 |
15.6.2017 11:46:02
Tragiko, ano, takto to funguje. Taky si myslim, ze kazda zena ma pravo rodit tak, jak si vybere a zaplati. Nejak porad nechapu, proc zrovny porod cisarem je pro vetsinu lidi jak cervenej hadr na byka, kdyz plasticky operace vseho druhu /a mnohem vetsiho rozsahu nez sekce/ bezej vsude jak na bezicim pasu a nikoho to neudivuje, nikdo proti tomu nebojuje a o cisari za primou platbu nikdo nechce ani slyset.
|
zefýr | 58223 |
15.6.2017 11:44:01
Jo a dcera měla 3920g, syn 4340g- obvod hlavy 37 cm, to bych asi nedala. Těžko říct. On je obrovský rozdíl u malých lidí, mně dcera nebyla schopna nějak dorotovat. A to byla o 2 cm kratší než 53 cm syn- což je tedy třetina mojí výšky.
|
Tragika | 61116 |
15.6.2017 11:37:34
Straky, píšeš to přesně. Tohle je bohužel výsledek zdravotnictví, kde všem bude poskytována stejná lékařská péče. Nemohu si tedy oficiálně za nic připlatit a opět jsem nucena chodit s obálkami.
|
Straky | 79763 |
15.6.2017 11:31:58
Spíše než na žádání bych se spoléhala na placení. To pak je všechno jednodušší a tak to jistě mají i všechny ty "celebrity" s císařema. Jen oficiální verze je samozřejmě jiná. Jinak čtyřkilové dítě není žádný extrémní obr (jedno z mých dětí vážilo 4275 gramů), navíc když už tebou 2x prošlo, budou to spíš hrát na to, že jistě projde i potřetí. Našla bych si porodníka, který bude ochoten splnit tvé přání a počítala s tím, že zadarmo to nebude.
Na urologickou operaci jistě máš nárok, to bych řešila po porodu. |
zefýr | 58223 |
15.6.2017 11:31:00
Podle mé zkušenosti na velikosti záleží. Mně naplánovali CS u obou dětí. Ale je fakt, že kromě velikosti se jim hlavně nezdál nepoměr.
Jsem nejen nízká, ale nejsem ani široká- pokud zapomeneme na špeky 😉 U dcery jsem si vydupala zkoušku porodu. A skončil akutním císařem. S patřičným komentářem primáře, tedy spíše nepatřičným. U syna jsem vzala plánovaného císaře hned. Pomejova naštěstí nejsem. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.