| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dětské zlozvyky

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 2063  [Dalších 1903 >>]
Marka 140743
10.5.2014 10:56:06
Stresem z domova to není. Může to být stres ze školy nebo prostě taková citlivější povaha. Já jsem měla naprosto klidné pohodové dětství a nehty jsem si kousala. Dávno si je nekoušu. Strašili mě, že budu mít ošklivé prsty, okousané jak paličky, ale z toho jsem si zřejmě nic nedělala. A taky že se to nepotvrdilo - nehty mám pevné, krásné. A přiměřeně dlouhé ~R^

Pomohla motivace nalakováním nehtů o prázdninách. Bylo mi asi 12 nebo 13? Za mého dětství se nemohly nosit do školy nalakované nehty, ani bezbarvým lakem (to jsme šly se spolužačkou v 8. třídě na kobereček a musely odlakovat) to jen tak naokraj ~3~
~•~Missy~•~ 4201
10.5.2014 10:54:48
Máme stejný problém u téměř 8leté dcery. Nehty si kouše snad od 4 let a nepomáhá nic. Dcera je hodně emotivní, vše strašně prožívá, pozitiva i negativa, ve stresu podle mě není, ale asi tím ventiluje emoce. Přiznala se mi, že si ty nehty hlodá z nudy. Ve škole, když se čeká na pomalejší spolužáky, před spaním, když hned neusne atd. Zkoušela jsem různé metody a nic. Všímat si, nevšímat si, domlouvat, motivovat, chválit, hrozit, nezájem. V době největšího zoufalství jsem měla cukání jí narvat prsty do feferonek. Jako u každé závislosti, vesele odkýve, že mám pravdu a jede si dál. Lak jí nevadil, nehty si začala dloubat/nípat rukama. Jediné, co asi trochu zabíralo, bylo důsledné lepení nehtíků náplastmi, protože jí brutálně vadilo. Bohužel to taky nejde pořád, jednak jí co chvíli odpadávají, do školy jí to nemůžu dávat na všechny prsty kvůli psaní atd. Byla už ve fázi, že měla třeba jenom jeden okousaný a ostatní dlouhé, ale postupem času si je prostě zase dohlodala všechny. A já se přiznám, že jsem už líná~f~ tohle furt řešit, 4 roky na to myslet, já jsem si kousala nehty do puberty, tak ji to třeba taky v té době přejde no a nebo ne. Přeju pevné nervy a nalezení nějaké fungující metody.
třeba já (IP adresa: 213.192.26.22)
  • 
10.5.2014 10:33:16
Jasně, příčina je psychická, někteří jedinci jsou prostě citlivější a i když to vypadá, že je u vás doma všechno v pohodě a dcera žádný stres nemá, tak to tak nemusí být. Nějaký pepř nebo hořké laky nebo upozorňování řeší jenom ten následek, ale ne příčinu, ta je jinde. Máme to v širší rodině, dospělá žena si celý život kouše nehty, sama říká, že přestat dokáže pouze na krátké úseky, kdy je fakt v pohodě a v klidu, ale pak zase vždycky začne. Vzdělaná, úspěšná žena s fajn rodinou, na první pohled by nikdo žádné problémy nehledal. Takže bych radila zaměřit se na celkovou psychickou podporu a posílení sebevědomí, pomalu, po krůčkách... a přeju, ať to společně zvládnete.
Lenka (IP adresa: 78.102.227.67)
  • 
10.5.2014 10:27:42
Ivatema, to moje matka si taky myslí, jak bylo doma vše v pořádku....:-(

Přestala jsem z části až s odchodem z domu....a stačí se s ní setkat a vidět jak se chová k sourozencům a opět s tím začnu...
Lenka (IP adresa: 78.102.227.67)
  • 
10.5.2014 10:25:12
zvedni ji sebevědomí, jinak nepřestane.....dělá to ze stresu...nebo ji někdo v rodině neustále podceŇuje....příčina je jinde...a přestat nejde jen tak....

A jestli ji dáváte za vzor bratra, to už tuplem nepřestane....bude si akorát myslet, že jeho máte radši....a bude si je kousat o to víc.
boží žena 67104
10.5.2014 10:16:35
Moje už přesedlala i na nohy:-)~8~

Co s tím nic
Kdyz vidím upozorním ale nějak vic nehrotim
Přejde ji to nebo taky ne

Tragédie to není
Jarmilka. 136465
10.5.2014 10:14:19
~t~ tybrďo, hustý ~t~
Písanka 70755
10.5.2014 10:11:27
U nás je to vše taky v pohodě a stresem to určitě není, přijde mi, že když si sedne neví co s rukama a začne.
Ivatema 52511
10.5.2014 10:07:46
Radu nemám-naše dcera, také skoro 4 roky, si nehty kouše pořád. Od Vánoc jsme jistě nehty nestříhala. Nic nezabírá, ani ta hořká vodička(Mordex)z lékárny. Dokonce když ji vidím s prsty v puse a upozorním ji na to, kouše dál. Ani se nesnaží přestat. A klidně mi řekne, že jí to tak chutná.
Motivace také nezabírá-hraje na piáno a ani upozornění, že se jí bude špatně hrát, nezabírá. Párkrát si to už rozkousala do krve.
Také nevím, co s ní. Starší holky si nikdy nehty nekousaly, doma je vše v pořádku, na stres bych to nesváděla.
Písanka 70755
10.5.2014 10:07:08
~:-D, o tak to doufám, že ji to omrzí dřív. Pamatuju si, že jsem si jako malá taky občas kousala nehty a babička mi říkala, že mi je dá do pepře.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 2063  [Dalších 1903 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.