| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dětské zlozvyky

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 2063  [Dalších 1843 >>]
ctvrtka 123886
5.4.2013 21:59:55
Ja si cucala palec do deseti let. Uklidnovalo me to. Deprivace z jesli, zacala jsem s tim prej tam. Do jesli jsem chodila od pul roka veku na celej den. Zuby mam krivy slusne, neco opravily rovnatka.
magrata1 95172
5.4.2013 21:59:18
nejstarší se mi povedlo vnutit dudlík místo palce, prostřední cucá ve 4 letech (a od narození pomalu), je vymodlená po 9 letech snažení, nejmladší si z ní dělá srandu a napodobuje ji, jinak necucá a nikdy nezkoušela. Přitom byla uřvaná, měla zřejmě poporodní psychické problémy a nechtěla ani dudlík. Všechny 3 kojené dlouho a prakticky kdy chtěly.
ivaxx 44192
5.4.2013 21:58:25
V roce, když jsme malé palec vytáhli z pusy, tak se k té ruce, co jí palec držela dokázala bravurně přitáhnout a narvat si jej tam zpět a ještě nás při tom pozorovat, co to s námi udělá. Když jsme jí nedovolili paleček na ruce, tak si s chechtáním nacpala do pusy palec na noze. To jí naštěstí pustilo daleko dříve než v 6 letech ~;).
Peppa, dcery 7 a 10 let 133447
5.4.2013 21:55:54
Jsme na tom stejně, na palci už má mozol, můžu jí stokrát říkat že je to fuj a že paleček je škaredej. Stejně si ho tam vrazí, naštěstí teď už jen při usínání a probouzení, má takovou "chvilku pro sebe" :) Coby menší cucala kdykoliv při hladu, nudě, stresu,...
Jo a dudlík nechtěla nikdy ač jsem jí ho nutila.
Epepe 89236
5.4.2013 21:53:18
My máme doma právě totální hysterku (bohužel děcko zdědilo nikoliv otcovy, ale mé psychické vlastnosti ~t~).
Vyndat palec rovná se vysklení všech oken v okolí. ~l~
TynkaM 81202
5.4.2013 21:49:32
Jo, Jo a když mu řeknu ať ten palec vyndá, tak odpoví, že ne, protože cucat chce!!!
Někdy mi připadá jeho výraz obličeje jako feťák co zrovna dostane svou dávku. Určitě je mu to přjemný, ale je to špatnej návyk a neprospývá mu na zdarví~a~.
A určitě se měl odnaučovat hned a ne až ve třech letech ~o~.
ivaxx 44192
5.4.2013 21:49:17
Ještě bych k charakterizaci našeho cucala dodala - kavárenský téměř ničím se nestresující typ~;).
ivaxx 44192
5.4.2013 21:47:05
Měli jsme megacucala. S palečkem začala mladší ve 3 měsících a skončila v 6 letech. Jako miminko to měla místo dudlíka. Jako starší místo cigarety (alespoň tak jsme to vyhodnotili) - cucala když měla chvíli pohody a hodlala si ji vychutnat ~o~ nebo před spaním. Z nudy nebo ze stresu ne.

Jak psala Líza - také je to to pohodovější dítě.
Marťa (IP adresa: 83.208.170.81)
  • 
5.4.2013 21:46:19
určitě ne...

dětem je cucání prostě příjemné, dělá jim dobře, nic složitého bych v tom nehledala...

lepší je ten dudel, ten časem zahodí každé dítě, palec se zahazuje hůř a je pořád při ruce...
Líza 17721
5.4.2013 21:41:56
Ona zanedbávanější v žádným případě nebyla, pozornosti měla hromady. Prostě je požitkářka, z toho zpětnýho pohledu si to fakt troufám říct.
Jako jo, nechci to shazovat, deprivovaný děti si palce taky dost cucaj.
Ale cucání palce samo o sobě neznamená, že máš deprivovaný dítě. Můžeš mít dítě, kterýmu se to prostě líbí. Co tě tady vídám, nepůsobíš dojmem matky, která to ráno přebalí a večer si to řvoucí v ohrádce vyzvedne ;) takže bych spíš odhadovala ten druhej případ.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 2063  [Dalších 1843 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.