Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Černá.Berta | 146641 |
27.8.2016 14:47:59
Děkuji, Kudlo. Snad to bude trochu lepší, až začne zase škola, budou méně doma. Snažím se s nimi vyrážet ven, ale taky to pořád nejde, já moc chodit nezvládnu, jsme odkázáni na MHD a výlety spíš charakteru zážitkového než procházkového a to vše stojí dost peněz. Ale však to známe všechny, co si budeme povídat.
|
Kudla2 | 58452 |
27.8.2016 14:42:45
Taky to řešíme komorou.
Myslím, že děti maj v tomhle podobný problém jako my - když je těch věcí moc, tak nemaj svý místo a uklízí se blbě i nám dospělým. Proto se mi líbí ten nápad s těmi plastovými boxy, jak říkala žžena. |
Kudla2 | 58452 |
27.8.2016 14:41:10
neporadím, ale soucítím
|
Černá.Berta | 146641 |
27.8.2016 14:36:14
Dávám taky na půdu. Na co si časem nevzpomenou, předám dál. Většinou konzultuji, někdy to neprojde, pravda.
Zvlášť u malých dětí mi to přišlo jako super nápad - po pár týdnech se hračky měnily, zamezilo to alespoň částečně nudě. Jinak co se týče bince, mluvíš mi z duše. Mám už pár dnů krizi, přijde mi, že kam se podívám, tam je něco zamatlaného, drobky, vlasy, papírky, tužky, sponky... a to fakt uklízím jak magor. |
Lady V. | 139699 |
27.8.2016 13:58:49
Taky jsem to tak dřív dělala, Cimbur
|
Žžena | 83005 |
27.8.2016 13:55:40
Krabice nejsou špatnej nápad, když se správně použijou. Tedy pokud aplikuješ koncept "krabice je nejen úložný prostor, ale zároveň maximální přípustný prostor pro daný druh hračky".
V praxi: vyhradí se např. jedna krabice na plyšáky (výtvarné potřeby/výrobky/autíčka/hry/panenky/dosaď cokoli). V ní budou mít plyšáci svoje pevné místo (tj. každý bude vědět, kam plyšáka uklidit) a zároveň objem krabice bude striktně určovat, kolik plyšáků doma bude. Prostě jen tolik, kolik pojme tato krabice. Nebude expandovat donekonečna množství plyšáků a zároveň krabic na ně. Pokud je krabice naplněna, tak nová věc v ní může být uložena pouze za předpokladu, že nějaká starší místo uvolní a jde pryč. My to praktikujem, s jednou výjimkou ze systému, a tou je lego. Tam je postupné narůstání "sbírky" ok, je to synova nejoblíbenější hračka a může postupně vymýšlet čím dál větší výtvory. Ale autíček, plyšáků, pastelek atd. stačí po jedné bedně (máme IKEA trofast, takže tam jsou různé velikosti, co jdou na jednotlivé hračky použít. U nás je tento systém třeba doslova životní nutností v případě synových výrobků. Je schopen vymyslet a povyrábět tolik věcí, že bychom do týdne neměli sami kde bydlet, čili jediný, co funguje, je striktně vymezený prostor na ty věci. A když je plný a chce něco schovat, musí jiná věc pryč, musí si vybrat, co je pro něj důležité, všechno schovat nelze. |
Cimbur | 64764 |
27.8.2016 13:51:32
Přebytky na půdu, poté tam za odměnu občas zajdem "nakupovat". Vyhodit nebo darovat jinam lze jen se souhlasem dětí. Ale přesun na půdu je nebolí.
|
Lenka, 3 děti | 144932 |
27.8.2016 13:35:30
Ještě donedávna to s nima bylo únosné. Ale teď nějak přes prázdniny extrémně zvlčily. Včera jsem při úklidu pokoje dcer (musela jsem vytřít podlahu, na kterou se počůral odplenkovaný syn, neuklízim jim) posbírala všechny jejich neuklizené hračky, hlavně teda plyšáky a větší panenky, se kterýma si ani moc nehrají.
Přemýšlím, jestli toho nevyužiju k tomu, že hračky zabavím a vydám pouze ty, které děti budou hledat. Ale osobně se mi to moc nelíbí (manželovi ano), chtěla bych, aby se na vyřazování hraček podílely. Jenže to už jsem zkoušela a to nevyřadíme nic. 1) Jak to děláte vy? 2) má cenu, nakoupit jim na hračky průhledné boxy? (doteď je mají v šuplíkách) |
Girili | 117849 |
10.8.2016 16:57:55
Jo a navic je silene ale silene ukecany, takze tu pusu nezavre. Musim ho odtrhavat od cizich lidi, jimz nevyzadane vali kliny do hlavy. Je mu 4 a 3/4 a zlepsujici se tendenci nevidim.
|
Girili | 117849 |
10.8.2016 16:55:15
Jo, syn je takhle straslive hlasity. Zacal s tim po nastupu do skolky. Zrejme prosazeni v hlucnem kolektivu. Problem je, ze to neprestava ani o prazdninach, ani kdyz mu venuju pozornost hned, ani kdyz ho pozadam o to, aby byl tissi. Vydrzi mu to tak pul vety, nekdy ani to ne... Slysi dobre, septat umi, kdyz to vyzaduje situace.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.