Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Konzerva | 153011 |
13.2.2018 11:11:12
Ozdobné dozy (a další věci mimo skříň) jsou pěkné, pokud ti nevadí, že je musíš občas mýt.
|
Konzerva | 153011 |
13.2.2018 11:07:47
Espr- se vším souhlasím jen s jednou výjimkou.
Mně nevyhovují horní odklápěcí dvířka. Vyhovují mi normální. A pokud by zakladatelka zvolila vysoké horní skříňky, aby co nejvíce využila prostor, tak by na vyklápěcí už vůbec nedosáhla. Ještě jeden postřeh navíc - myčku je lepší mít na takovém místě, abys místo na ukládání nádobí (které dáváš do myčka) měla jen z jedné strany myčky. Pokud máš myčku tak, že máš zleva skříňku s nádobím i zprava skříňku s nádobím, tak při vyklízení musíš myčku furt obcházet. Ne, že by se to nedalo, ale pokud to jde, je lepší to mít tak, jak píšu. |
Hanka 75 | 76332 |
13.2.2018 7:16:42
to je pravda, po ruce to chce hlavní potraviny a zásoby, konzervované věci lze mít dál..
líbí se mi nápad s dozami pod kuch. linkou doporučila bych varnou konvici poblíž vody, tj. jestli sjem dobře pochopila až za vernou deskou, když voda je na druhé straně bych asi nedoporučila pozor na místa za varnou deskou - nedoporučuji ji dát zcela ke stěna třeba kvůli dlohému uchu pánve a minupulaci s hrnci. Ale možná když si člověk na nádoby s dlouhým uchem vybere plotýnky na druhé straně tak to jde. prostě je třeba míst prostor okolo nějaký, na druhou stranu je tak trochu mrtvý u mě prostor od varné desky vlevo (jsem pravák a mám tam 30cm) právě mezi stěnou a varnou deskou.Ale kdybych měla čas, tak tam asi lze umístit věci, které člověk málo používá v nějakých právě dozách (ale cáká tam olej) nebo nevím. ted tam máme krabici na staré pečivo |
Hanka 75 | 76332 |
13.2.2018 7:09:42
tu ledničku mají v chodbě naproti vchodu do kuchyně (nejsou tam dveře) a samozřejě je to kompromis, ale v reálu od kuch. linky jejich lednice není dál než jí mám já ve velké kuchyni a kdo si jde pro jídlo do ledničky tak nemusí přes celou kuchyn a nepřekáží kuchařce.
možná, že troubu a mikrovlnku bys mohla dát někam na netradiční místo (mimo kuch. linku) - do trouby věc šoupneš, pak tam chodíš koukat párkrát a pak jednou vytáhneš (většinou), s mikrovlnkou záleží na tom jak moc ji využíváte my zase tak moc ne. Napadá mi třeba na druhé straně pokoje poblíž jídelního stolu... ale nikdy jsem to neviděla, je to jen nápad. |
Hanka 75 | 76332 |
13.2.2018 7:03:55
kamarádka velice hezky vyřešila kuchynoobývák v paneláku - tipy - zkus se zamyslet zda bys nemohla dát ledničku a spížní skříňky eště mimo kuchynoobývák, do chodby , oni to tak mají
troubu ve výši očí nevnímám jako tak důležitou, je to zase o zvyku. Poprvé mám ve výši očí, ale že by to byla taková extra výhoda (alespoň trochu procvičíš svaly když se sehneš k nakouknutí do trouby mám velkou kuchyn, ale pravidlo pro prváky jsme také nemohli dodržet-kvůli vodě a v reálu jsem si rychle zvykla a nevnímám to (a jsem výrazný pravák) stůl v kuchyni měli u okna ale též vyzkoušeli na druhé straně místnosti - šlo to a možná i lepší... tam dodali stěnu (nahoře s prosklenou částí, která provětlila předsíň-chodbu) |
Kája + 4:-) | 20713 |
12.2.2018 14:43:27
Píšu jak tatar. Z mobilu...
|
Kája + 4:-) | 20713 |
12.2.2018 14:42:55
Nečtu to celé, jen letmo.. pokud se už budou dělat nějaké stavební úpravy, nesly by posunout dveře do ložnice úplně do práva? Mohla by se tak na vzniklou stěnu pověsit televize a prohodit obývací a jídelní kout a kus pracovní desky (případně lednice, spížní skříň, nástěnné skříňky...) by se dal dát místo obyvakovych skříněk... To jen tak z rychlíku, musela bych se doma podívat líp.
|
Černá mamba | 145715 |
11.2.2018 12:46:21
Lefff,
je třeba si sednout, a popřemýšlet, co je pro tebe/vás v těch prostorech nejdůležitější, kde nechceš uhnout, a od toho se pak odpichovat a přizpůsobovat ten zbytek. Píšeš, že hodně vaříš a pečeš (já taky), takže třeba pro mě je naprosto nejdůležitější co nejvíce pracovní plochy. Měla jsem šest let pracovní plochu cca 70cm (nic víc), a doufám, že se k tomu už nebudu muset nikdy vracet . Takže já osobně bych normálně vyhodila potravinovou skříň - základní a často používané potraviny jdou dát do skříněk nahoru a dolů, já jsem ji neměla přes dvacet let, teď ji sice mám, ale rozdělenou a popravdě v tom nevidím absolutně žádný rozdíl, důležité je mít ty běžně používané potraviny co možná nejvíc při ruce. Vyřešila bych to úzkou poličkou (o hloubce cca 12 cm) pod horními skříňkami kuchyňské linky. Zase - nevím, jak moc jsi na minimalistické řešení, nicméně někde se uhnout bude muset, já bych volila toto. Dají se koupit různé pěkné dózičky, od těch nejjednodušších po různě zdobené, z různých materiálů. Sůl, cukr, kafe, čaj, mouka, rýže atd, prostě cokoliv se do nich dá schovat. Zbytek málo používaných potravin nebo zásoby by šly dát na stranu toho předělovacího panelu. Já bych tedy kvůli pracovní ploše možná šla ještě dál, a na kraj toho panelu ze strany jídelního koutu bych narvala lednici a vedle příborník - i tak by ten příborník, jestli dobře počítám, měl šířku cca 150 - 160cm - paráda, hodně úložného místa - a pracovní plocha na kuchyňské lince by se tímpádem zvětšila do už naprosto pohodlných rozměrů . Hodně lidí má linky dělané do dvou přímých linií naproti sobě, ty bys měla lednici akorát otočenou, je to o krok navíc. Kdybych trvala na lednici v té kuchyňské sestavě, začala bych od předsíňových dveří - lednice, hned vedle dřez (bez odkapávací plochy, zbytečně to zabírá místo), kus pracovní plochy a sporák. Sporák klidně až skoro na konci, tam bych možná nechala tak dvacet centimetrů na případné odložení hrnce nebo vařeček(jako úplně na konci), a dolů bych dala úzkou skříňku s výsuvy, tam by krásně vešly oleje, octy, případně kořenky (ještě jsem sem nedávala fotku a nemám teď prostor hledat ten návod ). Nebo bych dala sporák 50-60cm od konce, a na konci by vznikla odkládací plocha např. na rychlovarnou konvici/gril/mixér/toustovač/ prostě cokoliv, co se často ve vaší rodině používá a je nutné to někam umístit. Nad to mikrovlnku. Jako rozměry toho pokoje sice nejsou nic extra, ale i tak se s tím dá pohrát tak, aby výsledné řešení bylo pohodlné, vyhovující, praktické a i pěkné. Možná mě ještě něco napadne |
Lefff | 13513 |
11.2.2018 11:51:01
Dobri,
moc děkuju, máš mail. |
espr | 88177 |
11.2.2018 11:06:15
Ne výsuvný ale vysuv ....a nenechat si kuchyň rozdělit na úzké skříňky.....poslední dobou je ta automaticka oprava slov úplně desna nejde to ani opravit...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.