Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Berengarie | 145586 |
8.2.2015 11:34:32
Radila bych si napřed něco nastudovat o těhotenské cukrovce, zejm. o rizicích vyplývajících z jejího neléčení a o diabetické fetopatii.
Dále je potřeba vzít v úvahu, že těhotenská cukrovka se v průběhu těhotenství zhoršuje, s maximem tuším ve 28. tt. A 90 % hodnot v pořádku ve 21. tt podle mě není nic moc výsledek, měly by být v pořádku všechny. |
Buchli | 121873 |
8.2.2015 11:31:13
Na tvém místě bych se snažila dodržovat dietu. Těhotenská cukrovka může mít vážné následky pro dítě.
|
HelenaPa | 48800 |
8.2.2015 11:19:19
Zkus zajít i k jinému diabetologovi. Já jsem jezdila nejdřív do FN Brno, tam byla děsně akční ženská, která mi při rozhozených hodnotách hned nechala pícha inzulin, nasadila dietu (za měsíc jsem shodila 4 kila), přesto jsem po inzulínu měla cukr vyšší než před ním, po jídle často nižší než před ním.
Vyrazila jsem k jinému Dr., tady blíž k nám. Ten se podíval na výsledky měření (psala jsem si poctivě jak blbec pár týdnů veškerá měření několikrát denně) a řekl: A kdo vám řekl, že máte těhotenskou cukrovku? MOžná máte jen sníženou toleranci cukru. Zrušil inzulin, zmírnil dietu, mně bylo líp, cukr se srovnal a mimčo bylo v pořádku. |
Katka s broučkem | 13699 |
8.2.2015 11:14:14
Byla jsem na tom jako ty a čím dyl jsem byla těhotná, tím byly hodnoty cukru vyšší.
Přes mírnou dietu to bylo k přísné dietě a kolem 32tt už bohužel inzulín. Já bych rozhodně neriskovala a dal docházela na diabetologii. |
Marka | 140743 |
8.2.2015 10:59:16
Souhlasím s dr. A to jsem taky nesnášenla to píchání do prstu. Ale já jsem kvůli dítěti podstoupila mnohem náročnější věci, tak jsem si to nehodlala pos... mou nechutí dodržovat pravidla kvuli těhotenské cukrovce. A to jsem ji měla fakt mírnou a podle nové metodiky bych ji ani neměla detekovanou.
|
Evelyn1968,2děti | 6269 |
8.2.2015 10:51:59
Já jsem skončila na inzulínu, a to jsem dodržovala od začátku všechna doporučení, neriskovala bych. Třeba se to tou dietou povede udržet v mezích až do porodu. Držím palce.
|
Albar | 93722 |
8.2.2015 10:42:03
Hodnocení výsledků OGTT
Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle nových kritérií: •nalačno 5,1 mmol/l a výše •v 60. min OGTT 10,0 mmol/l a výše •ve 120. min OGTT do 8,5 mmol/l a výše Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle starých kritérií, která některá pracoviště ještě stále používají: •nalačno 5,6 mmol/l a výše •v 60. min OGTT 8,9 mmol/l a výše •ve 120. min OGTT do 7,7 mmol/l a výše Zvýšení alespoň jedné z uvedených hodnot svědčí pro diagnózu těhotenské cukrovky, test se v průběhu těhotenství již neopakuje a žena by měla být sledována a léčena v diabetologické poradně. I lehce vyšší hodnoty znamenají cukrovku! Na základě výsledků OGTT nelze rozlišovat "mírnou" a "těžší" poruchu. Lehce vyšší hodnoty bývají u žen s krátce trvající poruchou - kdyby byl test dělán o 2 týdny později, byly by hodnoty již vyšší. Cukrovka se u většiny žen s přibývajícími týdny těhotenství zhoršuje. Proto i ženy s hodnotami OGTT jen lehce nad normu musí být léčeny a sledovány diabetologem. Zkopírováno ze stránek http://www.tehotenskacukrovka.cz/book/export/html/29 |
Slída | 125055 |
8.2.2015 10:37:09
hodnota glykemie na lačno je do 5,6 normální 5,6-7 lehce zvýšená a více než 7 již bych označila za diabetes. Takže pokud se měříš a glykemie hodinu po jídle máš do 5,6 řekla bych, že sledování na diabetololgii je zbytečné. Rozumím ti, měla jsem také v 1. těhotenství diagnostikovanou těhotenskou cukrovku, léčba spočívala pouze dietou. Byl to neskutečný opruz, chodila jsem 1x za 14 dní do poradny na 7 ráno, trávila tam cca 3 hodiny, odběr krve nalačno, odběr po jídle, pak do ambulance, kde jsem zase hodinu seděla, sestra řekla držte dietu a přijďte za 14 dní, no děs, ale bylo to 1. těhotenství, tak jsem si netroufala nějak se bouřit, ale přísahala jsem, že v ostatních už toto absolvovat nebudu, naštěstí jsem ani nemusela, protože mi ogtt vyšel ok.
|
Albar | 93722 |
8.2.2015 10:28:32
Jsi ještě v nízkém stupni těhotenství, za dva měsíce může být všechno úplně jinak, bohužel. Určitě bych léčbu jen tak sama neukončovala, jestli ti doktorka nevyhovuje, zkus jinou. I za cenu, že bys měla dojíždět.
Jak dlouho tu diteu držíš? Mě to ze začátku přišlo taky hrozně otravné, pořád hlídat co jíš, kdy a kolik, ale časem jsem si zvykla, na cesty a ven jsem si chystala svačiny. Výčitky svědomí bych kvůli občasnému ujetí neměla, mě přímo doktorka řekla, že občas si kousek třeba hořké čokolády dát můžu. Takže to bude asi dost i o přístupu té které doktorky. Bílé pečivo taky nedoporučovala, protože má vysoký glykemický index. |
Julie | (IP adresa: 85.71.183.78) |
• |
8.2.2015 10:22:29
Uvažovala bych asi hodně podobně, totiž jestli ten stres s neustálým měřením, mevyspání a nepohoda nejsou pro dítě horší než mírně zvedlý cukr.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.