Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Vejce | 88037 |
8.2.2015 10:17:56
Jsem 21.tt, od 15.tt docházím na diabetologii, protože jsem 2x po sobě měla na lačno hodnotu 5,5. Na testu OGTT jsem nebyla. Vyfasovala jsem glukometr, měřím se 4x denně a hodnoty mi v 90 % vycházejí v normě, přestože jím stále stejně, dietu nedržím. Myslela jsem si, že ta dieta bude ve stylu neslaďte, ale není. Pečivo jen tmavé, nesnídejte mléčné výrobky, nejezte moc ovoce, když banán, tak jen půlku Hrůza. Vše mi přijde přehnané. Ráda bych sledování diabetologií ukončila a glukometr jim tam nechala. Jednak nesnáším to píchání, krev, atd., vadí mi neustálé sledování času, musím podle toho i spát, protože dělám na směny... a navíc mi přijde divné, že mi hodnoty vyjdou v normálu třeba i když si dám po věčeři zmrzlinový pohár se šlehačkou. Když jsem se zmínila doktorce, že jsem snídala tatranku s mlékem a hodnoty cukru ok, málem to s ní kleplo, udělala mi scénu, co chci svému dítěti dát, když takhle jím Dieta prý ještě nikomu neuškodila, tak nechápe, v čem vidím takový problém. Já mám výčitky svědomí z každého bílého rohlíku, z každého grepu atd. Těhotenství si kvůli tomu vůbec neužívám. Zajímají mě Vaše názory- co na to říkáte? Je možné přerušit léčbu na diabetologii? Nebo myslíte, že je to opravdu tak důležité držet nějakou dietu v těhotenství? Děkuji za názory
|
M a 1 | (IP adresa: 94.229.94.10) |
• |
23.11.2014 0:31:17
První vysoká kvůli nachlazení, zkušenost s dvěma těhu cukrovkama - při nemoci se to drželo tak o dvě jednotky výše než normálně celou dobu nemoci :(. Ale ta druhá hodnota je podle mě nemožná, hodinu po vypití glukozy... spíš mi připadá, že první a druhou prohodili :D.
Ale je fakt že nemoc pokaždé zkresluje totálně výsledky. Takže za 14 dní až budeš zdravá zopakovat. |
Eeka | 20824 |
21.11.2014 15:03:54
to ted neres...nech si ten test udelat jeste jednou a pak uvidis
|
Edimaxik 10+II | 142962 |
21.11.2014 14:33:19
Ta první hodnota mi přišla taky kvůli tomu-teda až po přečtení několika fór, ale spíš mě zaráží ta hodně nízká hodnota po první hodině...
|
Eeka | 20824 |
21.11.2014 14:24:08
Mas to vysoke kvuli nachlazeni, ne tomu, co jsi na to nachlazeni vycucala. Nech si ten test zopakovat, az ti bude dobre.
|
Edimaxik 10+II | 142962 |
21.11.2014 13:38:56
Ahojky, nedá mi to se nepodělit o nově nabytu zkušenost z OGTT. Včera jsem absolvovala a z výsledků jsem víc než mimo. Tak jsem ráno naklusala na OGTT, 10 hodin jsem nejedla, napila jsem se jen trochu vody z vodovodu, ale jsem hodně nachlazená, takže jsem si vycucala Septisan-neobsahuje vůbec cukr...Hodnota na glukometru byla 4,8 (byla jsem první, takže odchylka by měla být minimální), takže jsem vypila ten fujtajbl a odběry po hodině i dvou jsem absolvovala celkem v pohodě. Jaké bylo ale mé zděšení, když jsem si dnes volala na výsledky. Tak na lačno ze žíly mi naměřili 6,8 (že by chyba laboratoře nebo glukometru????), po hodině hodnoty 4,3 a po dvou hodnota 6,9....tak a teď mi to prosím někdo vysvětlete, protože asi jsem úplně mimo, ale ty výsledky mi přijdou víc než divné...Takže jsem odeslána na diabetologii Jinak jsem momentálně 26+5. Malá odpovídá velikostí i váhou naprosto přesně...
|
Eeka | 20824 |
22.8.2014 10:59:46
Loro, to souhlasim, prave proto by se mela Pavla dostat k nejakemu, ktery se specializuje, nebo alespon vzdelava v oblasti gestacniho diabetu.
Nekteri snad ani netusi, ze gestacni diabetes je naprosto rozdilny od diebetu I. a II. stupne a s tim I naroky na dietu, mereni (hodnoty), kontroly atd... Nehlede na to, ze nejvetsi problem Pavly je ten, ze ji by do diabetologicke poradny v porodnicich vzali, pokud by mela doporuceni od sve gynekolozky, ktera ho odmita vydat s tim, ze diabetes proste nema a tecka. Jak na truc. |
LoraX a klučičí banda | 24327 |
22.8.2014 10:48:34
Eeko ale je jasné, že v téhle situaci jiné metoda, než vzít telefon a zkoušet to, fungovat nejspíš nebude. Možná zkusit nějaké blízké z těch vypsaných center (myslím na tehotenskacukrovka.cz). Měla by to být nějaká osvícená praxe, ptž co se tu občas člověk dočetl...(např. často aplikování stejných hodnot pro těhotné jako pro netěhotné, což víceméně vedlo vedlo k extrémnému poddiagnostikování). Jaký je aktuální stav "po vlastech českých" netuším. Ale...diabetologové jsou různí (a teď to bohužel nemyslím úplně jako kompliment). Z poslední doby (cca roku dvou) vím o vícero provozech, kde se třeba zajímají o odběr krve jen 1* za rok (u diabetika s poměrně vysokými hodnotami) nebo kde paní s lačnou hodnotou 11 doporučili jen omezit sladké. Fakt - někdy se dějou věci .
|
Eeka | 20824 |
22.8.2014 10:22:54
Loro, nova kriteria jsou platna, byla schvalena pocatkem roku diabetologikou komorou. Ze se gynekologove a biochemici jeste dohaduji, kdy maji mit konferenci, aby se podle toho mohli zacit ridit, je vec jina.
|
LoraX a klučičí banda | 24327 |
22.8.2014 9:41:57
Navíc dodám okopírovaný kus stránky, kde je výslovně uvedeno, že nová kriteria nejsou zatím všeobecně platná...
-------------------------- Hodnocení výsledků OGTT Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle nových kritérií (která ale zatím nevstoupila ve všeobecnou platnost): nalačno 5,1 mmol/l a výše v 60. min OGTT 10,0 mmol/l a výše ve 120. min OGTT do 8,5 mmol/l a výše Zvýšené hodnoty glykémií při OGTT jsou podle starých kritérií (která jsou zatím stále platná): nalačno 5,6 mmol/l a výše v 60. min OGTT 8,9 mmol/l a výše ve 120. min OGTT do 7,7 mmol/l a výše |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.