Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Kat | 121378 |
|
20.3.2018 5:58:15
Eudo, ja tomu fakt rozumim. Jenze furt se bavime o tomtez - dite - podnety - zazemi doma, ktere ho vede ke komunikaci, uci ho soc. interakci, rozviji mu slovni aktivni zasobu a milion dalsich veci. Obohacuje mu slovnik atd. Mam ve tride dite, specificke prostredi doma. Chybi mu hlavne akt.zasoba a navic je zvykle na urcity stereotyp - kdyz budu pasivne sedet a koukat, veci se nejak udejou, zaridi samy. Proste se "vypne". Taky vim, proc.
|
| Kat | 121378 |
|
20.3.2018 5:48:22
Vazny, znam i konstelaci, ze dite nemluvilo - ono melo silnou ocni vadu, spotrebovalo drtivou vetsinu kapacity na orientaci. Jakmile se poresil zrak, nastal obrat. Ale jak rikam, je u toho neco - adhd, nebo je dite enorme krehke, labilbejsi, nebo je neobratne. Tech variant je mnoho.
|
| Vážný | 27744 |
|
|
20.3.2018 2:21:20
Manželka je asistentka a soc. pedagožka ve školce. Měli tam dítě, které nemluvilo a bylo šíleně hyperaktivní, neudržel pozornost ani desítky vteřin, pokud nešlo o jeho činnost, kterou měl rád. A měl další problémy. ADHD se při dianostickém potvrdilo, dostal nějaké léky, ale problémy v mluvení nakonec byly potíže se sluchem.
|
| Eudo | 146355 |
|
|
19.3.2018 23:20:22
Ted jsem nasla fantastisky zajimavy webb, ale svedsky.
http://www.sprakenshus.se/content/litteraturtips jsou tam dole odkazy na literaturu anglicky, (ale to neni to, co mam na mysli) |
| ivaxx | 44192 |
|
|
19.3.2018 22:57:45
Doporučuji si stáhnout e-knihu:
http://martinakolmanova.cz/ebook/jak-poznam-jestli-me-dite-ve-trech-letech-spravne-mluvi/ |
| zefýr | 58223 |
|
19.3.2018 22:49:52
Kat, má dvě starší sestry, řekla bych že na procházkách odpočívá
![]() |
| Eudo | 146355 |
|
|
19.3.2018 22:46:57
Diva Baro, podivam se po tom. Ted si nemuzu vzpomenout, kde jsem to cetla, ale mam pocit, ze to bylo na vic mistech,
|
| Eudo | 146355 |
|
|
19.3.2018 22:44:43
" Ale at je duvodem cokoliv (kultura, nezajem, cokoli), nema to dite v rodine podnety takove, aby bylo saturovano...."
jak kdy. Ne v kazde rodine. To mas treba i ceske deti - z rodin nestudijnich maji daleko mensi slovni zasobu, nez deti akademiku, a nekdy se to proste jen bere jako "nejsou tak chytry, ze jo" - ze na to ma vliv plno dalsich veci a nektere to "spravnym ovlivnovanim" a ruznymi moznostmi dohoni, jine zas ne. Ja Tech prikladu z praxe mam vic - treba rodina Pakistancu s 16 detmi. Stejna rodina, holky si se mnou ve skole rady povidaly o vsem moznem, kluci se spis drzeli stranou (=mohla jsem udelat zaver, ze kluci mluvi hur/pozdeji. A nebylo to tak: cirou nahodou jsem jednomu z bratru dala cist "Tisic zarivych slunci", ackoli jsem predpokladala, ze to na nej bude az moc. 13 letej Kluk to precet za tyden a nadsene vypravel obsah a diskutoval zivot atd atd. Ctli to pak vsichni nejen dcery, ale kluci v te rodine a hledali jsme dalsi romany. A diky te diskuzi jsem se dozvedela plno veci zrovna o te rodine - z Tech 16 deti smel mluvit s otcem jen nejstarsi bratr, ktery chodil do skoly na kontakty s uciteli a vsichni byli presvedceni, ze to je otec. Otec a matka svedsky neumeli, ten nejstarsi vsecko vyrizovl a zarizoval. A problem ale byl, ze otec a matka s ostatnimi detmi ani nijak nemluvili svou reci - nemluvili s nimi prakticky vubec. Takze krome nejstarsiho, ktery rec umel, a par bratru, ktri rozumeli a nejak se domluvili, zbytek tch deti mluvilo jen svedsky. A to prakticky jen ve skole, protoze se se spoluzaky stykat nesmeli. Vsichni kolegove byli presvedceni, ze v ruznych predmetech majim problemy, protoze furt mluvej tu jejich rec a nesnazi se mluvit svedsky/nejsou stejne chytry jako spoluzaci. Diky tomu romanu jsem prisla na plno zajimavych aspektu a mohla jim s jazykem pomoct - vsichni sourozenci byli nadani a dneska studujou na vysoky. Cili tohle taky ma vliv na vyvoj jazyka. |
| Kat | 121378 |
|
19.3.2018 22:42:59
Zef, covece ten nezajem o okoli by me asi desil vic
![]() |
| Diva.Bara | 37553 |
|
19.3.2018 22:34:30
eudo, když něco najdeš, budu ráda za odkaz (akorát ve švédštině to nedám), až bude čas, zkusím si k tomu něco vyhledat.
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.