| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Anovulace

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 6119  [Dalších 5759 >>]
Kridelka 102884
23.8.2010 8:57:04
Makkusko, ja mela taky anovulacni cykly, lecila se clostybegytem, duphastonem atd. Nakonec mne dr. poslal do CARu. Tam jsem byla jednou, dali mi nejaky atb. (neco jsem mela ve steru) s tim, ze za mesic zacneme stimulovat. A ja v te chvili zrejme vypla mozek s tim, ze prirozene stejne neotehotnim a ze to teda necham na IVF. No a v tu chvili jsem otehotnela. Muselo to byt snad 30. den cykliu a jeste po provokacce, pro kterou jsem si sla abych to dostala, a mohla zacit stimulovat. To bylo poprve. Podruhe, jsem otehotnela z jednoho ojedineleho styku po dlouhe dobe, opet po provokacce, opet v domeni, ze jen tak to nepujde. A bylo to. A dnes mam doma skoro triletou a ted 5tydenni cacorky. Takze otehotnet rozhodne muzes, ja myslim ze je to proste osud, a ze je dano kdy, jak a s kym to bude. Taky mi rikala kamaradka, ktera se lecila s neplodnosti 8 let, ze snad kazda holka v CAR nakonec to dite mela. Takze optimismus. Jo a ta kamaradka otehotnela pote, co ji doktori po osmi letech rekli, at uz se na to vykasle. Tak to udelala a behem dvou let se ji narodily dve deti.
Rasala 107719
23.8.2010 8:48:42
Ahoj, já jsem měla cyklus krátký (cca 24-26 dní), ale manželovi vycházel spermogram špatně. 9 let jsme nemohli otěhotnět, adoptovali si dítě a teď čekáme miminko. Možná pszchika, možná zázrak, stává se to. Ale chtěla jsem ti napsat něco jiného.
Kamarádka od puberty brala hormonální antikoncepci. Pak když chtěla otěhotnět, vysadila ji a menstruace nepřišla. Chodila na gynekologii po 28 dnech na vyvolání menstruace. Lékař jí řekl, že má slabé vaječníky a že se jim hormonálně musí poomoct, aby cyklus běžel normálně. Když pořád miminko nepřicházelo, šla na umělé oplodnění. V 8. týdnu potratila. Za půl roku to zkusila znovu - opět potratila. Psychika na dně. Manžel jí koupil pejska, pila nějaké čaje a zažádali o adopci. Po rocea půl chtěli zkusit třetí pokus umělého oplodnění ale na jiné klinice. L0kař kamarádce doporučil, aby vysadila veškeré léky a injekce, že chce zjistit, jak dlouhý má cyklus. A zjistilo se, že její cykly jsou dlouhé skoro 50 dní, tudíž ovulace nastává až někdy Po 30. dni cyklu. Jenže tou dobou už jí na gyndě píchali tu injekci. Happy end - má dvě svoje děti přirozenou cestou bez léků.
Když jsem tohle vyprávěla jiné kamarádce jako neuvěřitelný příběh, řekla mi, že ona má cykly 44 denní a u nich v rodině je to u všech žen. Tahle kamarádka má tři děti, počaté v podstatě na přání, protože si sleduje BT a ví, kdy přesně ovulace přichází.
Takže jsem ti chtěla doporučit, ať to zkusíš.
juřélek 89557
23.8.2010 8:46:15
ještě mě i napadla homeopatika, prý taky v tomto mohou hodně pomoci, nejsem moc pro alternativy, ale mě osobně pomohly,jsem takový pacient, který moc nerad bere léky jakékoliv, ale bylinky jsou šetrnější, to jednoznačně a kontryhel je skutečně bezvadný
juřélek 89557
23.8.2010 8:42:56
Makkussko a co zkusit podpůrně bylinky? sice nemám problém jako Ty- ale opačný, jen vím že bylinky mi při hormonálních výkyvech hodně pomáhaly, taky mám cyklus nepravidelný, takový kontryhel, oyčejný řebříček- ale čerstvý, je to nejlepší co může být, léky jsou léky a bylinky jsou boží dar:-)
Lída+2 28136
23.8.2010 8:42:07
Mímu tělu se taky moc nechtělo.......takže přeměřit a zase za 2dny...přeměřování probíhalo i o víkendu~t~
Se čekalo až to bude akorát a pak se pokračovalo.:-)
Lída+2 28136
23.8.2010 8:40:35
Prvního syna se nám nedařillo asi 4roky...po roce...přišla laparoskopie..zjištění průchodnosti a podobný radosti..to bylo OK....pak x spermiogramů.-.taky OK.
Přesto nic...následovalo odebrání spermatu a mě napíchali injekcema a pak tomu trochu pomohli. Kupodivu...tohle zabralo hned napoprvé.

Před druhým stačilo udržovat pravudelný cyklus každý měsíc vyvolávačka MS....a do roka se druhý povedl...

Ty problémy s otěhotněním přikládám HA...už nic neberu a nechci nic brát....jen problémy z toho..něco jsem měla i po porodecha měla jsem snad všechyn vedlejší učinky.....vysadila jsem všechno a mám klid.

Vydrž to bude dobrý~6~
BERBER+A+L+V 7963
23.8.2010 8:07:38
Ještě ke mně..

Brala jsem Clostilbegyt, bez reakce,
pak v Caru Menogon (nebo tak nějak, už je to 7let! - a dneska se myslím dává jinej lék).. na vyvolání ovulace s následným IUI (inseminace)...

Jenže všechny tyhle léky ani v obřím dávkování nezabíraly!

Návrh IVF mne vylekal, ale nakonec jsem vděčná tehdejšímu Dr v Pronatalu, že mi ho navrhl, s tím, že ty obří dávky mi huntují tělo.

A taky že jo! Ale naštěstí došlo jen k jedné "velké stimulaci", k jednomu IVF, podpoře hormonu v těhu do 14týdne...
(Druhá dcerka už je z KET = eskymačka))...

Je to záhul na tělo, takže pokud na ty léky nereaguješ, tak je neber.

Ještě něco, mám kamarádku, tu Dr cpala léky na anovulaci rok, aniž by ji kontrolovala UZV jestli reaguje~q~

Moje dr postupovala takto:
Jeden pokus s menší dávkou, druhý pokus s větší dávkou Clos., myslí, že ještě třetí měsíc.... a pak už CAR...
Tak jeden, dva, maximálně tři pokusy stimulace injekcema, a dál už jsem to psala..
Mája+M(7/11) 98997
23.8.2010 7:59:03
Taky nechci HA už ani vidět a pokud se nám zadaří, tak druhé a třetí dítě necháme na přírodě.
Mája+M(7/11) 98997
23.8.2010 7:58:14
No ale nízká reakce. Doktor mi říkal, že když mám folikuly 10mm, tak nemá cenu píchat pregnyl, protože to je málo.
*Hanka* & Lucinka 16914
23.8.2010 7:54:27
moje domovská diskuze jsou zamlklinky a chytré rady "nemyslet na to" jsme tam myslím alergické všechny
to prostě nejde tím se netrap, to je naprosto normální, že na to myslíš....trochu mpomáhá stanovit si nějaké datum do kdy se budeš snažit být v pohodě...
zkus jestli by bylo pro tebe reálné to "neřešit" tolik třeba do konce roku s tím, že pokud nic, tak se v lednu objednáš někam do CARu
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 6119  [Dalších 5759 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.