Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
vrrtak | 111742 |
13.2.2018 15:41:20
Bouřko souhlasím,u nás ve škole je ADHD bráno jako diagnóza kterou dají každému nevychovanému spratkovi,že by stačila lepší výchova a dítě by se chovalo "normálně" .Ale na druhou stranu i o dítěti s AS jsem slyšela že kdyby na něj rodiče přitlačili aby si nevymýšlel tak by fungoval normálně,paradoxně to řekla pedagožka co má sama dítě se zdravotním problémem,ale fyzickým a ne psychickým a co pro něj žádala od mala ohledy
|
Bouřka | 7675 |
13.2.2018 15:12:02
Tut, v podstatě ano. Akorát mám dojem, že na některé diagnosy je lépe slyšeno. ADHD je zprofanované, VD není zas tak známá a je tendence jí podceňovat, na PSP se vytřeští oči, ale s PAS pěkně politují
|
Jana+3 princezny | 100218 |
13.2.2018 14:39:22
Mame dítě s AS v rodině. Byl trochu jiný vždy. Když byl malý tak neplakal normálně, ale kvílel. Přišli na to kolem 4 let(teď je mu 7). Psycholožka vysvětlila matce jak s ním komunikovat pomocí pyktogramu a to jim moc pomohlo. Vše musí mít svůj řád a pokud je změna, vždy ho na to musí připravit. Dokonce hraje fotbal ikdyz je pro ně těžké pochopit na kterou bránu má střílet. Ve škole to zvládá dobré, je hodně pečlivý.
Mívá záchvaty vzteku a říká někdy hnusné věci. To dělá rodičům největší problémy. Pro matku bylo stanovení diagnózy moc důležité. Chodí s nim na logopedii a k psychologovi 2x týdne a kluk dělá pokroky. |
Valoria | 98559 |
13.2.2018 14:34:44
U nas se nezmenilo nic, mame Aspergra na hranici takze ho vlastne nemame. ale jedem v tom co nam vyhovuje. Neresime to.
|
Bouřka | 7675 |
13.2.2018 14:16:24
Já bych se na diagnosu až tak neupínala, ono se taky může stát, že vyjde ještě pod tou kritickou hranicí, ale to nijak neumenší jeho problémy. To je víceméně naše situace, vyšel dost na hraně, psycholožka se nakonec prozatím přiklonila k ADHD, ale těch AS rysů je tam dost. Ale syn je ještě malej - předškolák, takže uvidíme, kam se to bude posouvat časem. Školku jsem informovala, že i přes jinou diagnosu, tak ty PAS rysy tam jsou. Jestli to nějak ovlivnilo jejich přístup neposoudím, oni se dost snažili i bez toho, takže papír jsem na to nepotřebovala (ve zprávě to není). Ale čeká nás škola, tam jsem teda zvědavá.
Na našem přístupu by to neměnilo nic, že je něco jinak víme dlouho, a hledám a zkoušíme, co nám bude fungovat. |
Myšutka* | 94689 |
13.2.2018 14:05:56
Pomohlo to synovi - zjistil si soustu věcí okolo a začal chápat, proč se občas nemůže dohodnout. Navíc se začal doma ptát a chtěl vysvětlení situací, které nezvládl, nebo v nich došlo k něčemu, čemu nerozuměl (v komunikaci). Svým způsobem mu to umožnilo pochopit, že není "blbej", jenom že má jiný způsob vnímání světa.
My jsme si také zjistili hodně věcí kolem a zkusili jiný způsob komunikace, něco už jsme měli vychytané, něco jsem zkusila nově a pomohlo to. Ve škole - jeho současní učitelé jsou super vstřícní, navíc s PAS měli zkušenost, takže ve škole nedošlo k jedinému problému, k pár se schylovalo, ale podařilo se je odvrátit hned v zárodku. Děti to neví a dneska už jsem tak daleko, že cizí ho považují za tichého nesměláka, že má "papíry na hlavu" by je ani nenapadlo. |
vrrtak | 111742 |
13.2.2018 13:31:27
Jsem v situaci kdy váhám co dál a nevím jak se rozhodnout a proto se chci zeptat těch co mají diagnostiku za sebou co se pro vás a i pro vaše dítě změnilo po tom co jste dostali diagnózu-byl jiný přístup k dítěti ve škole,změnil se doma váš přístup ?
Naše dítě je dost jiné od narození,dětská doktorka tohle nikdy nechtěla řešit,odmítala vidět co je jinak,i ADHD tvrdila že mít nemůže-celé roky vidíme že je dítě jiné,ale vše jsme doma zvládali,ve školce i zpočátku ve škole všichni tvrdili že je trochu jiný a náročný,ale že je zvládnutelný,před 3 lety máme od neurologa diagnózu ADHD,loni jsme se objednali a letos jsme zkusili i návštěvu dětské psychiatričky která je nebližší,ale ne moc dobrá a ta sice potvrdila ADHD,ale při vyslovení podezření na AS mě setřela že to mít nemůže protože s ní mluví.Zkoušela jsem popsat v poradně u Aply co a jak a odpověď byla že projevy dítěte můžou spadat do PAS,ale je nutné osobní podrobné vyšetření,což je mi jasné.Vzhledem k tomu že dítě už začíná jít do puberty,tak některé projevy chování se mění k lepšímu,některé jsou pořád stejné-loni měl ve škole hodně problémy,letos díky změnám je to o hodně lepší,ale hrozí že příští rok opět budou změny-zvažuje se rozdělení tříd,takže jiný kolektiv a jiná třídní a asi ne k lepšímu,každopádně o další rok později změny už určitě budou.Takže aktuálně nepotřebuji řešit jeho situaci,ale při představě že budou zase problémy jako byly loni a při délce objednacích lhůt zvažuji jestli má cenu ho "tahat" po doktorech aby rozhodli jestli má PAS nebo je to prostě jen jeho osobnost, a pokud něco má tak jestli se tím pro nás něco změní,nebo to mám nechat být.Chlap je proti že nemám z dítěte dělat psychouše,ale sám přiznává že vnímá že je dítě jiné. |
Dagmar11 | 154703 |
10.9.2017 17:21:19
Mohla bych se vás zeptat, jak to trepani rukou vypadá? Všude jen čtu, ale nedopatrala jsem se...
|
meggi | 30814 |
8.7.2017 0:31:44
Ahoj Májo, je až neuvěřitelné, jak totožně popisuješ NÁŠ život se synem AS, jeho reakce a dokonce stejné věty a slova... Nemluvě o jejich podobném věku, o Brně, klinické psycholožce a mnohým jiným shodám. Moc ráda bych si s Tebou vyměnila zkušenosti. Budu vděčná, když se mi ozveš na emeail, děkuji.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
25.5.2017 23:58:35
withep, jak je to ve Středočeským kraji nevím, ale tady u nás je neziskovka www.zasklem.com, a tam paní Vidlářová, která je odborník na aspergera v kombinaci s čímkoliv, speciálně s nadáním ( třeba i s dvojí výjimečností), znám ji z doby, kdy odhalovala moje kluky, úžasná, zkušená, perfektní...ale možná už tam není, nevím, kdy aktualizovali stránky, možná že už je v důchodu, netuším. každopádně by poradili, kdo to dělá po ní
ono se za dobrým diagnostikem vyplatí zajet, my z Moravy taky jedeme občas do Prahy, když to u nás nestačí, a za paní Vidlářovou bych neváhala jinak - mám to doma, mám zkušeností víc než dost, ale nemám správný odborný nástroje |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.