Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Eva215 | (IP adresa: 84.246.166.15) |
• |
3.8.2014 21:25:46
Ahoj, já mám tři plánované děti po třech letech. 2-6-8. Brala bych je naopak blíž k sobě, mezi dcerami je 6 let rozdíl. V dospělosti se to asi ztratí. Teď je náročné vymýšlet program, kde se bude líbit všem. Většinou si i hrají dva a jeden sám. Samozřejmě mají pár oblíbených společných her, ale není to úplně snadné. Deskové hry apod. musí čekat, až nejmenší spí.
Přechod z jednoho na dvě děti je mazec, na tři už to popravdě není tak děsivé. Ale je to vyčerpávající. Mě ale dva připadali tak nějak sami, takhle se pořád něco děje. Rozhodnutí se dle mého vždy dotkne hlavně ženy, chlap bude pořád pracovat na jeden úvazek. Teď se ale nedovedu představit mít dvě děti a pak za 10 let další. Ty starší budou chtít na kolo, lyže apod, mimino chce režim. Být o 10 let starší znamená méně sil rodiče na noční vstávání i vše ostatní. A kvůli práci mi to přijde taky naprd. Ale někomu se benjamínci líbí. Eva |
MiaE | 140956 |
25.1.2014 16:55:29
Děkuji, už jsem přišla na to, jak se zakládá :)
|
Lassiesevrací | 134328 |
25.1.2014 16:33:34
Musíš si to zadat jako téma, ne jako příspěvek. Tady to zapadne.
|
MiaE | 140956 |
25.1.2014 16:29:53
Hezký den, chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Píšu bakalářskou práci na téma „Jak předškolní dítě reaguje na narození mladšího sourozence“. Součástí práce je kvalitativní výzkum – rozhovory s rodiči (nebo pouze s matkami). Chtěla bych se tedy zeptat, zda by byl někdo z Vás ochotný a poskytl mi rozhovor. Týkal by se toho, jak jste dítě na narození sourozence připravovali, jeho reakce před/po narozením…apod. Jedinou podmínkou je, že mladší sourozenec se narodil v době předškolního období prvorozeného – tj. od 3 do 6ti let.
Rozhovor můžeme udělat po skypu nebo při osobním setkání – nejlépe České Budějovice a okolí. Pokud by měl někdo zájem se podělit o svoje zážitky a zkušenosti k tomuto tématu, prosím ozvěte se mi na email: bakalarkavyzkum@seznam.cz Mockrát děkuji a přeji Vám hezký víkend! ;) |
Hugo z hor | 22723 |
6.7.2013 8:50:22
My máme rozdíl 4 a 3 roky. Ta nejstarší těžce nesla narození bráchy - brala ho jako vetřelce, co jí vzal maminku. Teď na něj nedá dopustit, spolčují se proti té nejmenší. Tu nejmladší vzali tak nějak v poho, byli dva a zabavili se spolu.
Brácha čeká také třetí dítko, ale mají mezi dětmi rozdít 2roky a 3měsíce. Nejstarší holčina je nemocná, švagrová třetí těhotenství obrečela. Osobně jsem ráda za větší rozdíly mezi dětma. |
Diva.Bara | 37553 |
5.7.2013 0:29:49
Jejdo, z vlastní zkušenosti - musíš být opravdu rozhodnutá, že to tak chceš, a připravená na možné komplikace, mít záložní plán ... prostě klasika, když je dětí víc, než jedno. U mě každé další těhotenství znamenalo větší zdr.problémy - astma a silná alergie.
Jinak u nás je momentálně nejstarší 7,5letá, a je slušnou pomocnicí, jsou vycepovaní tak, že opravdu počkají, pomohou ... nejmladší jsou 3r. Ale taky jsou momenty, kdy máme dost (klasika situace - 3letá se potřebuje chvilku ponosit - kočár nevedeme od 2let, a jedno z dvojčat se potřebuje vést za ruku. jednou rukou malou už neunesu. jsou to ale momenty, není to často, takže vycením zuby a zahraju si na soumara, a za chvíli se jde dál). |
Šešule | 94264 |
4.7.2013 21:51:37
Proč exoty? My nechávali věcem volnej průběh od konce druhýho šestinedělí. Podařilo se dva týdny po odstavení prostřední a pár týdnů po přestěhování do novýho a nezařízenýho bytu
|
Šešule | 94264 |
4.7.2013 21:48:51
Jo, výhoda třetího dítěte takhle brzy je krátkej porod. U mě se ten samotnej akt stal tak nějak mimochodem mezi ostatníma úkolama, co jsem měla
.. a člověk tak nějak nevyjde ze cviku, ždáný zlenivění následkem již starších dětí |
Šešule | 94264 |
4.7.2013 21:45:33
Máme rozestup 22 měsíců mezi prostření a nejmladším. Je to málo, někdy mám pocit, že chcípnu. Ale počítám, že časem přibudou hlavně výhody. Jen ten první rok je dost náročnej. Štěstí, že je prostřední taková, jaká je. Slabší povahu by to asi mohlo docela zatížit. Nevýhoda prostředního s takovým rozestupem je, že musí hodně brzy vyrůst, i když by potřeboval donosit a domazlit. Nejmladší dělá mazánka, to je jasný, ale zas okolo něj člověk nemůže tancovat právě kvůli starším sourozencům.
|
Michaelas | 88634 |
4.7.2013 21:36:14
Máme rozdíl 3 roky - 7, 4 a 1 rok - a docela to jde.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.