| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Věkový rozdíl mezi sourozenci

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 2369  [Dalších 2339 >>]
Tante Ema 107184
4.7.2013 21:31:06
Jo, a co se týče věkového rozdílu, nejmíň se osvědčil jedenáctiletý mezi druhou a třetí. Druhá to těžce snáší. První syn je o čtyři a půl roku starší než sestra,to bylo velmi příjemné a pohodlné a jsou si od začátku hodně blízcí.
Dvouletý rozdíl je malý, plánovaně a mimo časovu tíseň bych ho nevolila, ale jde to a snad se to zúročí, až poporostou.
Tante Ema 107184
4.7.2013 21:26:49
Mám dvě "mladé" a dvě pozdní děti.
Nevýhoda pozdních pro mě byla obtížná těhotenství a těžké porody, poslední extrémně těžký.
Jinak samé výhody.
Velmi citové holčičce jsme pořídili v necelých dvou letech bráchu, měla jsem z toho strach, ale je to vlastně docela snadné a jí to evidentně prospívá.
Vstávání, plínky atd. mi vadí teď mnohem míň než při prvních dětech i jsem míň unavená. Mám víc klidu, trpělivosti i radosti z dětí.
Chození do zaměstnání mi nechybí.
Kdyby to šlo, klidně bych měla ještě další děti. Na poli seberealizece je to pro mě top.
ChemicalJane + 4 86738
4.7.2013 21:22:08
14 a 16 let mám od bráchů já.. 4. dítě naši neměli, takže jsme vyloženě benjamínek, navíc jediná holka.. teta i anši jinak měli samí kluky... vždycky jsem byla moc ráda za ně, byli a jsou mi veikánskou oporou, nicméně jako sourozenci se chováme až teď v dospělosti, de facto po svatbě... to jim došlo, že už nejsem jejich malá ségra, že už jsme taky velká ženská a že si vlastně rozumíme jako dospělí lidé ~:-D
bráchové se starali o mě, já o jejich potomky, jejich potomci o moje děti - výborná věc musím říct ~t~~t~
ChemicalJane + 4 86738
4.7.2013 21:12:58
máme děti od sebe 18m, třetí bude po 3,5 letech od mladšího.. starší mají krásný vzta (občas se pohádají, ale je vidět, že jsou na sebe dost fixovaní).. co a jak s maldším zatím nevím, zatím se všichni těší :-)

no a starší rodička - máma mě měla ve 44, po 16 letech.. skok obrovský.. bráchové dost pomáhali (nikdo je k tomu nenutil, spíš naopak!) u nás nebyl nebo není problém u amtky, ale otec je fakt dost mimo co se týče starosti apod... tak přecitlivělého chlapa na bezpečnost, apod jsem dosud nezažila, ale je dost možné, žeje to dáno výchovou, osobností, než tím, že je to starší rodič
Epepe 89236
4.7.2013 21:09:59
To byla nadsázka.
ronniev 8556
4.7.2013 20:33:33
Neděs, probůh, my do toho právě směřujem...~n~
ronniev 8556
4.7.2013 20:31:49
Já mám mezi prvním a druhým synem rok a sedm měsíců - chtěli jsme 2 - 2,5 roku odstup, ale s prvním se dlouho nevedlo, tak jsme při druhém začali včas :-) Nejmladší je dcera, ta je od mladšího 3,5 roku (mezitím jsme se stěhovali a rekonstruovali, takže dítě muselo počkat.) Nejstarší na mladšího asi tři čtvrtě roku žárlil, dceru už oba brali jako to mimino, o které se "my velcí" (rozuměj všichni čtyři velcí, rodiče a oni bráchové~t~) budeme starat, tudíž v ní nikdy neviděli konkurenci. Časem se dynamika nějak ustálila a tak od tří let dcery jsou vysloveně smečka (dnes 16, 14, 11).
Ikula 27147
4.7.2013 19:32:48
Ahoj,
já jsem prostřední ze 3 dětí. Rozdíl mezi nejstarším a prostředním 1,5 roku, mezi prostředním a nejmladším téměř 3,5 roku. Myslím, že mladší sestra tím docela trpěla, ale povahu jí to nepoznamenalo určitě. Spíše se cítila stále odstrčená. Když chodila do školky, my se starším bráchou už jsme chodili do školy, uměli číst. Když začala chodit do školy (měla navíc odklad), my s bráchou už chodili na 2. stupeň a měli jsme úplně jiné zájmy, nečeli jsme Zlatovlásku ale Asimova. A tak to bylo pořád.
Já mám dvě děti, taky 1,5 roku po sobě. A říkala jsem si, že pokud si pořídím třetí, tak se stejně malým věkovým odstupem, abych nekopírovala "chybu" rodičů, ale na třetí nakonec nedošlo.
Každý věkový odstup má svoje, určitě taky záleží na povaze dětí. Vsadila bych se, že řadě benjamínků jejich pozice v rodině vyhovovala.
Simča, dcery *1988 a 1997 3201
4.7.2013 19:07:45
Myslím, že třetí kolo pokakaných plínek je nic proti třetímu kolu puberty. To je teprve jinej level....
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 2369  [Dalších 2339 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.