Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Girili | 117849 |
1.12.2017 12:34:35
Moji dva bratranci byli v detstvi oplacani, jeste urcite na konci 1. stupne. Ted v dospelosti to jsou dvoumetrovi ramenati chlapaci, oba stihli.
|
Girili | 117849 |
1.12.2017 12:32:42
Cimbur, ale kdy v detstvi? V kojeneckem veku, kdy plne kojene dite se v sesti mesicich vypapa do podoby maleho michelinka? Moje zcela nevedecka zkusenost rika, ze toto dite fakt tluste nebude.
|
Filip T. | 134358 |
1.12.2017 12:30:36
Znám jenom dvě osoby, co byly jako děcka hodně štíhlý, poslaný do ozdravovny na výkrm atd., co popisuješ, a zůstaly takový i jako dospělý.
Pak kluk, co by jako děcko hubenej a vytáhlej a takovej zůstal furt. Většina lidí, co jsem znal jako děcka, nadváhu v dětství neměla, dneska maj skoro všichni menší či větší pupek, často čím starší, tím větší. Lidi, co jako děcka mívali nadváhu ji maj doteď. |
Girili | 117849 |
1.12.2017 12:30:10
Podle me se ale mluvi o nadvaze deti uz ve skolnim veku, kdy si fixuji spatne stravovaci navyky. Myslim, ze se to netyka kojenych kojencu a batolat. U tech to fakt byva zpravidla obracene.
|
Girili | 117849 |
1.12.2017 12:28:15
V mem statistickem vzorku je to spise jako u tebe. Mama byla jako dite hubenour, co ji strasili souchotinami a cely dospely zivot s vahou bojuje. Dcera je taky hubenour nejspis po ni, tak se trochu obavam, jak se to v puberte zvrtne. Ale byla kojena, nikdo ji neprecpava na silu, snazim se omezit v okoli poznamky hodnotici hubenost/tloustku, drzet primerene zdravou stravu a pohyb, tak uvidime. Syn byl jako kojenec oplacany, ale ma robustni kostru, je svalnaty, pohyblivy, velmi dobre staveny. O nej strach nemam. I kdyby mel jednou par kilo nadvahu, pri jeho siri ramen to nebude vypadat tak zle a pri jeho muskulature s tim snadno neco udela.
|
bromelie | 68805 |
1.12.2017 12:18:26
Len, nazvala jsi to dobře. Jíst minimálně a hýbat se maximálně. Po roce se začne něco dít ). Ale stejně mám pocit, že se člověk může stavět na hlavu a nic.
|
xxxxxx2 | 134466 |
1.12.2017 11:41:58
Jedna známá jako dítě byla v ozdravovnách kvůli vychrtlosti a teď je obézní. Já a sourozenci jsme bývali jako děti štíhlí až hubení a štíhlí jsme stále. Ale po čtyřicítce už také nemůžeme snít vše, na co nám padne zrak.
|
Len | 108740 |
1.12.2017 11:36:48
Magrato, tak. Osobne bych asi byla schopna malych ustupku, ale prat se s tim s aktivitou neodpovidajici vysledku (a ze nekteri opravdu musi jist minimalne a hybat se maximalne), tak to bych neprovadela. Osobne verim, ze pokud je takova snaha a vysledek minimalni, a zaroven za tim neni nejaka hormonalni odchylka a podobne, tak je na to proste telo stavene a snazit se to za kazdou cenu menit je spis spatne.
|
kopretinka3 | 89620 |
1.12.2017 11:29:11
Narodila jsem se docela tlustá, měla jsem 4 a půl kila. Jako batole jsem byla pevnější, jako dítě v pohodě, byla jsem hubená, až vychrtlá. Přibrala jsem stresem před maturitou, potom jsem už nikdy nebyla vychrtlá, ale ani tlustá (co je ta hranice tlustosti?)
Manžel byl jako dítě oplácaný, je oplácaný pořád, fyzičku má ale dobrou. Nejstarší dítko do 6 let vychrtlé, teď bojuje s oplácaností (obézní asi není). Další dvě dítak normální, rozhodně ne hubené. Já mám velikost 44, rozhodně se nepřežírám (mám diabetes, ani se přežírat nemůžu), jíme docela zdravě, smetanové omáčky atd skoro vůbec. Při našich rodinných výletech je běžná jízda na kole klidně i 80 km denně, odpolední procházky 6 km opět celá rodina, v létě jsme vylezli na Sněžku a ji i slezli (to už trochu s problémy následující den). Přesto jsme v očích spousty lidí tlustí. Moje matka je tlustá a babička taky. Každé kojení mě stálo navíc 10 kg na váze, shazovala jsem je vééélmi těžce. |
magrata1 | 95172 |
1.12.2017 11:05:13
Danulu, když jsem léta řešila pohyb váhy +- 3 kg, měla jsem tolik rozumu, jako ty. Přesně jsem věděla, co ti tlusťoši mají dělat. Asi jsem zdementněla, stejně jako ostatní tlusťoši. Prostě jsme všichni blbečci, kteří mají jedinou zálibu- žrát a válet se.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.