| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Enuréza – pomočování u starších dětí

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1516  [Dalších 1496 >>]
Kateřina Aragornská 155489
17.1.2018 9:48:35
Takže ano, nejlepší je opravdu přemýšlet sama za sebe a za dítě, protože ve finále je to tvoje tělo. Udělala jsi to dobře.
Kateřina Aragornská 155489
17.1.2018 9:47:30
Tak je samozřejmé, že když má takový problém, tak to řešíš.
Když bylo dceři 3 a něco, tak jí dělali ultrazvukové vyšetření močového měchýře. Předpokládala jsem, že by tam podobný problém viděli. A když jsme to diskutovali s doktorem, tak říkal, že děti můžou mít třeba zúženou močovou trubici - jenže to by zas prý měla neustálé problémy se záněty.

Ono je to právě hrozně blbý. Někdy člověku něco skutečně je a doktoři nevěří, i kdybys přišla s hlavou v podpaží - a jindy naopak se blbina neskutečně řeší.
Kateřina Aragornská 155489
17.1.2018 9:23:25
Ahoj Girili,
dcera měla cca 5 roků 10 měsíců. Proběhlo to někdy v létě a na konci září má narozeniny.

Že se nedaří chlapečka probudit si dovedu představit. Však taky proto má problémy:-) Ale chápu, co prožíváš, prožili jsme to taky, držím Ti palce.

Když jsem se o tom pokoušela vykládat našemu pediatrovi, tak mě sice neposlal do háje, ale mám pocit, že mi moc nevěřil, asi si myslel, že přeháním. U nás v Čechách se ten alarm zkrátka nepoužívá, alespoň ne moc oficiálně. Nevím přesně proč. Vůči tomu dítěti mi to připadá naopak šetrnější než dávat mu hormonální léky, po kterých se nesmí ani napít. Taky mu tím alarmem dáváš možnost, že se toho aktivně zúčastní. A hlavně se podle mě (rychleji) řeší ten problém - ty vazby v hlavě. Je ale samozřejmě problém, že ten alarm stojí dost peněz, ten náš skoro 4 tisíce, zas na druhou stranu by se asi dal prodat na mimibazaru.

Proč se alarm doporučuje až od 7 roků nevím. Možná právě pro tu schopnost dítěte spolupracovat nebo šanci, že v sedmi se to povede spíš než ve čtyřech. Když se to naší holčičce podařilo, tak mě napadlo, že možná jsme jí ho měli koupit dřív. Jenže to je něco, co nikdy neodhadneš, ani jak to zafunguje u vlastního, ani u ostatních dětí.

Girili 117849
16.1.2018 23:41:24
Zefyr, diky za zkusenost. U me to asi taky nejak preslo samo, ale nevim kdy. Navic ja jsem mela enurezu kombinovanou s dalsimi problemy, ktere ustaly po odstraneni apendixu. Tezko dnes zpetne urcovat, kde a co bylo provazane. Ja jsem ale v 6 letech nemela potrebu spat po kamaradech a jezdit na tabory. Spala jem maximalne o prazdninach u babicek. Syn touzi spat i jinde a prazdniny take budeme muset resit, neb nase babicky nejsou v te kondici, aby hlidaly cele leto... ~d~
zefýr 58223
16.1.2018 23:35:59
Já tedy musím říct, že jsem tímto problémem trpěla, jenže už nevím nic dalšího kolem a nemám se koho zeptat.
Pamatuji si jen tu hroznou žízeň, protože jsem neměla od jisté hodiny pít.
Plížila jsem se tajně pro vodu každý večer.
Měla jsem i nějaké léky.
Ustalo to kolem 6-7 roku.
Jinak jak to odešlo, tak od těch dob mám držák neuvěřitelný ~;)
Girili 117849
16.1.2018 23:32:48
Lido, jak se vlastne prislo na tu chlopen? To se asi pri sonu ledvin a mocovych cest nezjisti, ne?
U nas doufam, ze ted sono vylouci jakekoliv abnormality mocaku. Kdyz vidim nebo slysim ve dne, jak dlouho cura, tak ma kapacitu imho dostatecnou. :-)

Jak se zjistuje produkce vasopresinu a schopnost ledvin dostatecne zahustit moc, to take nevim. ~d~
Girili 117849
16.1.2018 23:25:49
KAteřino, moc diky za tuto zkusenost! Dava mi to nadeji. Predpokladam, ze u nas bude situace podobna - syn se nevzbudi, my ano. Trosku problem vidim v tom, ze ja ho, pokud spi fakt tvrde, vlastne taky moc nejsem schopna probudit. No, uvidime.

Prosim te, zacinali jste s tim alarmem tedy v necelych sesti letech? Neni tedy nutnou podminkou, ze diteti musi byt sedm let? Syn by tedy spolupracoval, v tom problem neni, ale nevim, zda ta hranice neni urcena treba s ohledem na prumernou vyzralost centralniho nervoveho systemu. Zaroven mam pocit, alespon podle informaci na netu a letaku, ktere mi byly poskytnuty v ordinaci, ze u nas se vice tlaci na uzivani hormonu nez na alarm. Tak abych byla pripravena, co mi budou v ordinaci vice tlacit a s jakym zduvodnenim. ~d~
Lída+2 28136
16.1.2018 19:52:55
Super, ze to šlo tak hladce.


já bych zase nenechala synovi tu chlopeň,což by alarm nezjistil....jako jeho 1/3mocak-s tím bych ho nenechala běhat navždy.
Léky přišly po operaci, že začátku se mocak musel šetřit.

Já mám raději to, že jsme udělali co jsme mohli....

Nějak jsem měla v hlavě skutečnost, že mě 5 dospělých přesvědčilo( od mých 10 let), že mi nic není a já mám alergii na jídlo a skoro jsem se udusila dětem před očima...manžel v práci.....

Takhle vím, že mi syn nic nevycte, prostě je 100% ok.
Kateřina Aragornská 155489
16.1.2018 15:12:04
Mám dceru, které je nyní 9 roků. Trpěla na primární enurézu, kterou se podařilo vyřešit v jejích cca 6ti letech. Byla na ultrazvukovém vyšetření, takže vím, že močový měchýř měla a má v pořádku. V porovnání s jinými dětmi myslím chodí víc na záchod, takže ho má možná menší, to nevím, ale jinak je zdravá. Problém v noci byl v tom, že se jednoduše neprobudila a tvrdě spala - a bylo to. Na chvilku jsme doufali v úlevu po odstranění krčních mandlí (zlepší se spánek), ale nic. Tak jsem ji vodila v polospánku na záchod, tam ji posadila a nechala ji vyčurat, ale nikdy jsem neměla jistotu, co bude ráno v posteli.

Jinak podotýkám, že jsem jí nikdy nenechala předepsat žádné léky a nechtěla jsem ji (kromě úvodního kolečka v cca 3 letech) honit po specialistech. Hledáním po internetu jsem zjistila, že tohle asi řešení nebude a že zkrátka bude muset dozrát.

Když jí mělo být skoro 6 a narodil se nám druhý, koupili jsme enuretický alarm. Všechno jsme dceři vysvětlili, souhlasila s tím, těšila se na to. Vybrali jsme bezdrátový. Je to bestie, která hrozně strašně moc pronikavě pípá. To se nedá přeslechnout a vzbudí vás to. Nicméně holčička u toho vesele spinkala a tím je asi řečeno všechno o jejím spánku a o naději, že se sama probudí na záchod:-)

Tak jsem si ji vzala do postele k sobě. V kolíbce malýho, ji vedle sebe. Jakmile začal alarm pípat, tak jsem se vzbudila - a vzbudila jsem i ji. Jednoduše jsem jí zacloumala a mluvila jsem na ni. A to už ji probudilo. Další noc jsem to udělala stejně a další znovu - a ty loužičky se začaly noc od noci zmenšovat, až během 2-3 týdnů zmizely úplně. Pak ještě měla období, že měla nehodu cca 1x za měsíc, to se přiznám, že už jsem neměla morál jí alarm strkat, ale do cca půl roku bylo vyřešeno i to samo od sebe.

Jsem si naprosto jistá, že jí pomohl právě ten alarm. Je to něco, co bohužel nedokážu říct u žádného jiného dítěte, protože každé je jiné a každé může mít problém jinde. Ale nezavrhovala bych ho a začala bych právě alarmem, nikoli léky.
Termix 105545
16.1.2018 12:30:04
My se vždy snažili, aby 2/3 pití vypil do 15 hodin. Což bylo fakt výborné v létě po tréninku. Taky bylo hůř, když byl přetažený. A ano, nám taky jogurty nedoporučili večer.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1516  [Dalších 1496 >>]


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.