| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Snaha o zhubnutí

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 43254  [Dalších 43234 >>]
margotka78 alias shit-roller 108560
15.2.2018 10:33:39
No tak to by byla moje holka chudák. Tchyně má 130 kg.
Ovšem ona byla tlustá už na základce, hádám v tom věku naší holky už mohla mít o 20 kg víc...Prý jedla 2 obědy za sebou.
To naší holce nehrozí. Ale tatínek to zdědil, to jo.
Len 108740
15.2.2018 10:26:57
Evelyn, u nas taky, ja jsem rozhodne postavou po tatinkovi, dlouhe ruce, nohy, vysoka. V obliceji naopak ne, to jsem opravdu hodne namichana. Dcera je v obliceji cela manzel, nebo spis tchyne, nastesti telo ma po mne.
Len 108740
15.2.2018 10:22:50
No, ja cetla, ze holky jsou geneticky nejvice podobne sve babicce ze strany otce. Sama podobnost pozoruju, vzhledovou jen mirne, ale jinak docela dost.
Pheob 34975
15.2.2018 10:14:01
S hubnutim u zij-zdrave a pani Danielou mam take zkusenost. Ubytek 10 kg a v hubnuti pokracuji. Poprve v zivote hubnu a nemam pocit,ze trpim. Spravne nastaveny rezim,nemusim nic vazit,jim potraviny dle sve chuti (s dodrzenim,kdy je spravne je jist). Bavi me to. Zaroven s tim jsem se zacala zajimat o kvalitu potravin.
15.2.2018 10:12:47
tak já vařím denně, někdy i dvakrát. Nadváhu nemám. ( ale jím normální nebo spíš menší porce a co jsem si všimla, tak jím ze všech nejpomaleji).
Ale já zas věřím, že je dobré jíst kvalitní jídlo. Co mám vypozorováno, tak v mém okolí spíše hodně ztloustly ženské z úřadů a podobných institucí. Denně chodí na meníčka místních restaurací nebo si objednávají ze závodky. Včera jsem viděla fotky z místního plesu a zhrozila jsem se.
Jo a pak taky zásadně nepiju pivo. Četla jsem, že denní popíjení piva u žen nad 50 je hrozně nebezpečné. A všechny ženské, které mají rády pivo, jsou obézní v břiše ( to je ta nebezpečná obezita).
Mně teda nechutná a přemýšlím, no možná naposled na mateřské před 7 lety jsem pár piv za léto vypila. Od té doby žádné.
Valkýra 10956
15.2.2018 10:02:56
Margotko,
tak ono si toho hodně neseš z rodiny ani tak ne v genech, jako ve zvyklostech. A někomu můžou být ty rodinné zvyklosti zas tak protivné, že dělá pravý opak. V MM rodině jsou např. tlustí hlavně chlapi, ženské vaří, ale nejí, být tlusté považujou za ostudu, že moc ujídají a že tlusté ženské jsou líné. Jídlo radši hodí zvířatům, než by ho snědly, ale třeba jeho babička byla ke stáru tlustá, protože ty zbytky dojídala. Nabrala snad 40 kg celkem rychle a pak se nemohla hýbat. Jeho sestra nejí snad vůbec, ta spíš hraničí s anorexií, k jídlu má odpor.
Moje máma třeba strašně nerada vaří, považuje to hlavně za ztrátu času a i za jídlo nerada vyhazuje peníze. V závodce ale vždycky snědla plné porce klidně s 5 knedlíky, když to uvařil někdo jiný a bylo to za dotované ceny. Doma se pak jídlem skoro odmítala už zabývat.

Já mám odpozorováno, že to trávení času denním vařením často k nadváze u žen vede, ono se to totiž tak snadno může stát hlavní aktivitou, kterou ta žena ve volném čase vykonává, na jiné věci už má omezený čas a začne to zajídat. Takových žen znám dost.
Grainne 67561
15.2.2018 9:45:43
Asi moc nepriberu....uz se mi to skoro podarilo, tak akorat. Dle oficialnich meritek to bylo "navic", ale mne se to libilo.
Ony taky ty ultrastihle vyzile padesatnice nic moc, to by k te stihlosti jeste chtelo dost zasahu v obliceji.

Pak jsem zase po letech "cuchla" ke konim a jak v tom uz zase litam na plny pecky, samozrejme hubnu a jiste svaly rostou~t~
Thea + 2 93496
15.2.2018 9:18:51
Jsem geneticky nevydařený kus, tak uvidím, naši vysocí, pravda silní (i když - zhubli 20 kg už se 2 roky drží na celkem normální váze), já jsem menší, drobná ... po nikom v rodině ~:-D
Neuždibuji, ale nejím, protože nemám tu potřebu a nebaví mě to.
Za to jím prázdné kalorie - čokoládu s vědomím, že je mi po ní dobře :-)
Vážím se nahodile cca 1x měsíčně, zatím pořád stejné.
Přibírám jen, když se rozhodnu jíst zdravě, naplánuji si vyvážený jídelníček a spousty zeleniny. Pak tloustnu a mám zácpu. Abych mohla na WC potřebuji zkrátka čokoládu ~t~
15.2.2018 9:02:50
No já jsem docela ráda, že dcerka je po mně a ne po mužovi a tchyni ( ta má 125 kg). ~:-D
Ale jinak já mám tedy vypozorováno a někde jsem to i četla, že je to medicínsky potvrzeno, že se dědí apetit. A ten má bohužel můj muž po mámě- věčně by něco žrali.
Já jsem naopak jídlu moc nedala a ani jsem se moc nedožírala sladkostmi. A naše holka je to samé. Ona vcelku dobře jí hlavní jídla a jak je zasycená, tak si dlouho na jídlo nevzpomene.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
15.2.2018 9:00:34
už snad ne ~t~
v naší rodině se přibírá mezi 18. a 20. rokem, nikdy jsem teda nebyla vyloženě štíhlá, ale po osmnáctinách to šlo nahoru, ani jsem nevěděla jak (a stejně tak to bylo i u mé mladší sestry, ačkoliv jsme každá žila hodně odlišným stylem, ona vždycky hodně sportovala, hlídala si stravu, zajímala se o zdravé životní styly, já jsem kavárenský povaleč - v jedné ruce hrnek kávy, v druhé knížku)
genetika je u nás jasná, nemáme v rodinách žádné štíhlé ženy ani na jedné straně rodových linií... takže já se svou postavou bohyně plodnosti nejspíš dokráčím až do hrobu ~;)
(my teda netrpíme na břicha, tuk se nám ukládá na zadku, bocích a prsou)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 43254  [Dalších 43234 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.