Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
mil007 | 116385 |
4.10.2014 21:30:18
Předně gratuluji k tomu, že jsi to zvládla (y). Dětem to klidně řekni úplně normálně, tak jak to je, že jsi měla problém, udělala chybu a dalo Ti hodně práce tu chybu napravit. Řekni jim jak jsi šťastná, že jsi to zvládla a že kvůli sobě i kvůli nim už nikdy nic podobného nechceš zažít. Až budou děti starší, asi se budou ptát na více podrobností a ty jim klidně povídej i o tom, že to bylo nejdříve fajn a pak už.... Nemyslím, že by tě za to děti odsoudily.
|
Pelíšek | 108598 |
4.10.2014 21:29:27
Jsi úžasná.
Řekla bych dětem pravdu a velmi zdůraznila, jak zlá věc drogy jsou, co ti to vzalo a jak moc lituješ, žes to kdy zkusila. |
Katka a 2 výrostci | 141251 |
4.10.2014 21:27:58
Já taky smekám. A netajila bych to, klukovi bych to řekla asi takovým způsobem : když byla mamka hodně mladá, dávno před tím, než jste se narodili, byla smutná a neštastná, tak začala užívat léky a injekce (říká se jim drogy), po kterých byla sice veselá, ale hrozně jí to škodilo. Tak se rozhodla , že s tím přestane,protože chtěla, aby se jí narodily zdravé děti A to se stalo, ted už je maminka štastná, že vás má a spoustu let žádné drogy nebere, nepotřebuje to.
A hotovo. Lidi jsou pitomci, dětem se budou určitě poslouchat jejich řeči líp, když dostanou základní info doma. Holka je ještě samozřejmě maličká. |
zabickaaa | 89677 |
4.10.2014 21:22:42
To máš každopádně pravdu
|
zabickaaa | 89677 |
4.10.2014 21:15:25
Právě že někdo ty bláboly vypustí jak už se u nás stalo. Kdyby se každý staral o to co má a ne o druhé já v době závislosti žila v Praze,ale pul rodin jsem měla na vesnici kde ted žiju a tak se tu o tom ví a i když už je to tolik let co abstinuji jsem vděčné téma pro alkoholiky v hospodě a já prostě nechci aby někdo takovej dětem říkal co jsem kdy špatného udělala.
|
zabickaaa | 89677 |
4.10.2014 21:09:15
Naprosto souhlasím Já se vzpamatovala, až když jsem ležela na gynekologicko onkologickém oddělení v Motole kde jsem si řekla, že pokud to zvládnu tak kvuli dětem po kterých jsem toužila s tím přestanu. To bylo jediné co mě probralo a jsem za to vděčná
|
zabickaaa | 89677 |
4.10.2014 20:57:39
Ted 23.9.2014 to bylo 10 let co jsem se ničeho nedotkla otěhotnělA jsem po 4leté abstinenci klukovi je 5 a holce 2,5 ,ale o prázdninách právě kluk přišel s tím co jsou to drogy, že jeden pán mu o nich říkal a o mamince. Hrozně mě to vyděsilo já rozhodnĚ dětem nechci lhát chci at vědí pravdu,ale PROBOHA MUSÍM JIM TO ŘÍCT JÁ A NE NĚJAKEJ CHLAP U VODY KTERÉMU DO TOHO NIC NENÍ Jen mi na to prostě přijde, že je ještě moc brzo. Vysvělila jsem mu jen, že je to prostě hrozně ošklivá a nebezpečná věc a zatím mu to stačilo. A at se s pánem už nebaví kdyby mu něco říkal at jde pryč, byl to prostě jeden místní alkoholik. Bojím se jak to vezmou a nerada bych jim to podala nějak špatně
|
Monika | 123907 |
4.10.2014 20:57:04
No, spíš jsem myslela, že je méně obvyklé na to téma "jen tak" narazit, samozřejmě s menšíma dětma. My jsme se k "osvětě ve věci alkoholu" dostali např. už cca kolem 3 let věku dětí při sledování Mata a Pata - díl Vinaři - kdy jsem musela dětem nějak vysvětlit o co jde, když se tam hlavní hrdinové na konci po požití pálenky potácejí a vidí rozmazaně Taky s dětmi řešíme třeba "pivo s alkoholem x pivo pro řidiče při obědě v restaurci atd. Na drogy jsme takto "v běžném životě" dosud nenarazili (dětem je teda 7 a 4). Ale asi kdybych jim něco k tématu potřebovala sdělit, tak by se nějaký oslí můstek nejspíš našel...
|
.libik | 142094 |
4.10.2014 20:55:47
Závislost je nevyléčitelná, takže dítě časem uvidí samo.
Pokud někdo ale projde obdobím ostřejšího pití či fetování a pak dostane rozum a zvolní rp. žije normálně, moc bych to dítěti na nos nevěšela, rozhodně ne podrobně. |
Alraune | 129596 |
4.10.2014 20:47:41
Proč by to bylo náročnější? Ve věku, kdy se o to děti zajímají, jsou schopny i pochopit fakt,že někdo drogy užívá. Myslím, že to, že se něco v minulosti dálo, není pro děti takový šok, šok je opilý nebo zdrogovaný rodič v přímém přenosu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.