Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Monika | 123907 |
4.10.2014 20:44:34
Záleží jak jsou děti staré, ale v každém případě bych využila nějaké situace, kdy se o "problematiku" děti nějak zajímají sami nebo se třeba něco "děje" v okolí - např. setkání s potácejícími se opilci, diskuse o tom, proč děti nemůžou pít alkohol, chodit do heren ... Náročnější je to asi u drog, ale koneckonců to se dá vždycky připodobnit k alkoholu ...
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
4.10.2014 20:33:46
jako všechno ostatní - co nejdřív a pravdivě, přitom přiměřeně věku
většina dětí se zajímá o to, co bylo než se narodili, toho se dá využít, třeba i namířit tam řeč, a hned jak se zeptá "a cos dělala než jsem se narodil" nebo podobně, tak říct "spoustu blbostí" a můžeš se rozvyprávět, pochopitelně říct, jak to bylo špatně, kdo pomhl, a že to bylo špatně, ale je to pryč a už to udělat nikdy nechceš. nebo kdokoliv jiný, ve které osobě mluvíš, to je jedno a příště, když se zeptá, tak zase pravdivě odpovídat mám zkušensot jen s dítětem v PP, ale od malinka odpovídám pravdivě, žádný vymýšlení, kdo si ty lži má pak pamatovat :) ale začal jsme o tom mluvit v době, kdy tomu ještě nempohl rozumět, a já jsem si srovnala, jak to chci říct, pak jsem se jednou divila, že už reaguje a ptá se, a tak to přišlo nějak postupně, že teď má jasno. jasně, čekám protivnější otázky, ale až s věkem, a hlavně - nemůže se stát, že by se něco dozvěděl od někoho, prootže on už ví, a ví to popravdě, s tou pravdou vyrostl a tak neuvěří jiným blábolům od někoho cizího zlýho druhá věc je, že si bláboly bude určitě pak vymýšlet i sám, ael to už musím včas odchytit a vysvětlit znovu |
zabickaaa | 89677 |
4.10.2014 20:15:45
Ahoj, zajímalo by mě (teda pokud tu někdo takový je,kdo má zkušenost) jak říct dětem o závislosti v minulosti. Jde o to, že třeba tatínek, nebo maminka někdy v životě prošla nějakou závislostí ať alkohol nebo drogy. Někteří lidé jsou dnes "dobráci" a tak myslím, že by se to dítě mělo dozvědět od rodiče a ne od někoho cizího. Takže otázka zní KDY A JAK TO DĚCKU ŘÍCT???
|
osoba | 142157 |
10.5.2014 1:07:38
To je jen pozemská dočasná atrapa toho popřeného místa, kam se mnozí pošetile řítí. proti tomu skutečnému peklu je každé pozemské "peklo" procházka rájem. A může za to celá společnost, že zneužívá přechválený obsah svého mozku k jeho popření tím, že ignoruje existenci duchovního světa a jeho zákonů, jakoby stačilo něco popřít a ono to přestalo existovat. Drogové závislosti a jiné problémy jsou toho důsledkem a cestou do skutečného pekla.
|
Eva | 139232 |
15.4.2014 13:14:08
Víte co je peklo? Když se rodičům před očima pod drogama ztrácí/ umírá jejich dítě, oni pro něho nemohou už vůbec nic udělat a ještě do nich okolí buší "může za to výchova"...
|
Brita | (IP adresa: 195.146.104.146) |
• |
15.4.2014 13:03:01
Tak je pošli, osobo, až to přečtu, vrátím.
|
osoba | 142157 |
15.4.2014 11:54:03
Drogy vypadají jako atraktivní únik z fádní reality života, zpočátku je to úúúžasný zážitek se stále tvrdším návratem do reality, pak už je to ale neovladatelná "nutnost", pro kterou je člověk schopen udělat cokoli, aby ji naplnil. Sebelepší výchova tomu prakticky nezabrání, je to příliš lákavá návnada na něco nepoznaného "krásného" a slibuje to "neškodný požitek". Za zmínku tu stojí knihy S. Hil Srdce studené jako kámen" a J. Kročák "Feťák", které vycházejí z osobních zkušeností autorů. Mohu je poslat.
|
osoba | 142157 |
15.4.2014 11:47:57
Nejlepší je vyhledat svědectví lidí, kteří byli z drogové závislosti dokonale vysvobozeni bez nějaké léčby a náhražek. Léčebny nebývají efektivní, protože nejednají se skutečnou podstatou problému. Za zmínku v této souvislosti stojí knihy: S Hil "Srdce studené jako kámen" a J. Kročák "Feťák". Napiš.
|
osoba | 142157 |
15.4.2014 11:41:19
Lze hledat inspiraci i pomoc u lidí, kteří byli dokonale vysvobozeni ze závislosti i bez takové léčby. Snahy léčeben se míjí účinkem, protože nejednají se skutečným kořenem problému. Za zmínku v této souvislosti stojí knihy S. Hill "Srdce studené jako kámen" a J. Kročák "Feťák".
|
osoba | 142157 |
15.4.2014 11:38:28
Jsou prakticky 2 možnosti. Jednak existuje organizace,, která se věnuje drogově závislým, a má svou pobočku i v Brně. A jednak je dobré vyhledat svědectví lidí, kteří byli z drogové závislosti dokonale vysvobozeni i bez nějaké léčby. Za zmínku v této souvislosti stojí knihy: S. Hill "Srdce studené jako kámen" a J. Kročák "Feťák". Napište zprávu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.