| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Drogy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 2237  [Dalších 1947 >>]
Alena (IP adresa: 83.208.178.251)
  • 
30.3.2014 10:33:57
Me take. To bude hodnota stanovena interpretaci jejich vlastnich nazoru a jeji praxe.
Ananta 97295
29.3.2014 21:38:19
Pam, to je fakt běžná praxe, my, když nám volá rodič a "dítě" má víc jak 18 let, tak mu řekneme at nám zavolá samo. Když chce doporučení do léčby at jde do k-centra, sepíše tam žádost, v našem k-centru mají povinné 3 návštěvy před vydáním doporučení do léčby, je to kvůli zjištění motivace klienta. Já s tím nejsem úplně v souhlasu, ale to by bylo na delší debatu, prostě se to tak dělá (možná ne všude). Chce to obvolat co nejvíc léčeben a terapeutických komunit, zkoušet kde by ho vzali hned a bez doporučení a mezi tím zkusit jít do toho k-cenra a usilovat o to doporučení a pomoc s vyřízením léčby.
Ananta 97295
29.3.2014 21:31:47
Mně došlo, že Saša asi vychází z praxe OSPODu, protože tam se nejspíš dostanou většinou děti z problémových rodin. U nás je to zase tak, že se nedá vůbec generálně říct, že jeden z faktorů vzniku závislosti je vždy disfunkční rodina, ve většině těch rodin něco je, ale to je i v těch kde děti nefetují, třeba rozvedení rodiče, dominantní otec, hyperprotektivní matka, příliš volná nebo příliš přísná výchova nebo něco podobně běžného co některé děti zvládnou a jiné ne a spojí se to u nich s nějakou další dispozicí pro závislost. Dobře to jde sledovat na sourozencích, obvykle jeden fetuje a ostatní ne, kde jich fetuje víc, tak to už bývá většinou něco zásadnějšího v rodině, ale vždy nemusí a nebo je to skryté.
Eva 139232
29.3.2014 21:23:33
Přesně tak, neříkám že se děti nemají vůbec vychovávat, ale moc toho člověk nezmůže :-( Znám dost sourozenců kde je jeden v pohodě a druhý narkoman (například můj vlastní bratr) a je nehorázné jak okolí dovede už tak zdeptané rodiče ještě trápit kecama o špatné výchově :-(
Pam-pela 97353
29.3.2014 21:18:35
Oni i právě nevím, jak postupovat, když v léčebně tvrdí, že se musí objednat sám...a když už se odhodlal zavolat, objednali ho za měsíc...
Díky moc.
Ananta 97295
29.3.2014 21:11:08
TK - terapeutická komunita. Kdyby něco kamarádka potřebovala, tak sem ještě kouknu ~;(( jo a fakt nemá smysl hledat viníka, většinou to není k ničemu dobrý a ani s klientama se nedělá terapie tímto směrem, i když třeba selhávali rodiče, tak se to vyjasní, ale nepracuje se s tím v tom smyslu, že viník je nalezen a klient může směle pokračovat ve fetu a celoživotním skuhrání, každý jsme za svůj život zodpovědný a hrajeme s rozdanými kartami, pokud ta rodina není nějak patologická, tak at se neobvinují.
Pam-pela 97353
29.3.2014 20:35:56
Bernadetto, oni asi tak nějak nevědí, kam se obrátit...a zatím jim řekli (podrobnosti nevím), že musí sám.
Ono to bylo všechno fakt takové plíživé, pomalé, skryté, až teď se to jakoby zlomově o hodně zhoršilo.
Všechno jí sepíšu a pošlu, a pak už to bude na nich.
Pam-pela 97353
29.3.2014 20:32:58
Ananto, díky, já večer všechno sepíšu a pošlu jí to...určitě bude ráda za každou radu.
Poslala bych jí odkaz na diskuzi, ale určitě by ji vydeptala ještě víc, protože samozřejmě probírali všechny příčiny horem dolem, kluk má i svou psycholožku, možná selhala i ta, že neodhadla, nakolik jí ten kluk něco nelhává a kam se to celé sune.

Vo je prosím tě TK?
Alraune 129596
29.3.2014 20:12:28
Jak mohl být půl roku závislý na alkoholu? Spíš půl víc pil.
Ráchel, 3 děti 76748
29.3.2014 18:15:04
to by mě také zajímalo. Sašo, jaké máš prosím tě vzdělání? to nemyslím pejorativně ani ve zlém, jen by mě zajímalo, kde se takové věci učí
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 2237  [Dalších 1947 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.