| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Laserová operace očí

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 946  [Dalších 736 >>]
Sisi Karamelka 109001
6.11.2011 14:36:52
V Lexumu jsem byla někdy v roce 1993. Jenže to jsem měla -12 dioptrií. Mezitím jsem porodila 3 děti, prodělala boreliozu a teď zase nosím brýle, mám -1,75 a -2,75. Ale i bez brýlí celkem vidím, sice ne moc ostře, ale vidím. S -12 jsem viděla akorát fleky.

Takže za sebe říkám, že do těch -3 bych na to nešla, přeci jen je to riziko. Když má člověk nad -7, je to už něco jiného.
Trista 120082
6.11.2011 14:32:44
Já se k tomu postavila tak trochu rozpolceně. Na jednom oku 6 dioptrií, na druhém oku 3. Nechala jsem si operovat oko s 6ti dioptriemi, protože už jsem byla opravdu jako ten slepý krtek. Od operace to jsou 3 roky, počet dioptrií stále nula. Velmi občas mě oko bolí, pokud si je promnu trošku víc, nikdy před operací jsem ten problém neměla. Druhé oko si operovat nenechám, vystačím si s čočkou. Skvělé je, že i pokud si čočku nedám do oka okamžitě, díky operovanému oku vidím dobře a nešátrám kolem sebe :). S dioptriemi 2,5 bych do operace nešla.
štěpánkaa 100291
6.11.2011 13:12:05
jakmile v doktořině někdo dává doživotní garanci, je to nedůvěryhodný a krajně podezřelý!!! lidské tělo není stroj a nereaguje vždy stejně. Můj názor na oční operace se tříbil lety, zprvu jsem se k nim upínala kvůli dětem (nosí brýle od 1 roku, tak jsem si myslela, že jim našetříme na operaci v dospělosti. ale už jsem pochopila, že to není to nejlepší řešení~d~~d~~d~ probudilo mě zjišťování na netu, diplomka jedné mojí bývalé studentky o operacích, čočkách, brýlích a také seznámení s holkou, která ve 22 letech přišla o oko (má skleněné) - právě po operaci očí~d~~d~~d~
Káťa,2 kluci 2562
6.11.2011 13:04:05
Mám to jako Karavelka - znám lidi nadmíru spokojené i lidi, kterým to "zmrskli". Takže za mě - nikdy.
Nosím čočky a jsem spokojená. Případně brýle, nemám s tím problém.
Zrak bych kvůli tomu neriskovala, i když chápu lidi, kteří na takové zákroky chodí, většina je nejspíš spokojená.
Nemám tolik dioptrií - cca tři na jednom oku a jednu na druhém, kvůli takovému nálezu by se mi zákrok podstupovat nechtělo.
culík +1 117857
6.11.2011 13:02:09
Moje "macecha" je oční lékařka (soukr.ordinace + Bulovka) a operaci mi nedoporučila. Já mám něco kolem 2,5 dioptrií. Jak už tu někdo psal, ve stáří bych neměla mít problémy s koukáním na blízko. A operace je s rizikem, ale hlavně se zrak po operaci může po cca. 10ti letech začít zase kazit. Prý to není u všech trvalé. A také je každé oko jiné a k tomu jiná rodinná anamnéza, nejen co se očí týče. Vše souvisí se vším.
poutnice (IP adresa: 94.112.85.248)
  • 
6.11.2011 12:56:22
Měla jsem stejně dioptrií jako ty a vloni jsem byla na zákroku NEOLASIK HD na klinice Neovize v Brně. Tato klinika má pobočku i v Praze pod názvem Duovize. Součástí podmínek je i garance toho, že v případě, že se Ti dioptrie vrátí, tak Ti bude vždy další operace provedena zdarma. Ale to bych nepovažovala za důležité...za 10 let nemusí klinika fungovat, že:) Taky ne vždy se může operace opakovat. Záleží vždy na tloušťce rohovky. Průměrná tloušťka rohovky je cca 550 mikrometrů, když Ti "vypálí" 3 dioptrice, tak se rohovka ztenčí o cca 50 mm... Nikdy by rohovka neměla být tenší než 350 až 400 mm...Já byla na zákroku v rámci skupiny - šlo nás 8 a namísto ceny 50 tis. Kč/osobu byla cena 33 tis. Kč. Jedna holka z naší skupiny vypadla právě proto, že měla tenkou rohovku a asi 8 dioprií, tak jí zákrok nedoporučili. Takže nás šlo na operaci sedm, z toho 6 lidí v pohodě, jedna holka měla komplikace a museli jí to opakovat...Znám dost lidí, co na laseru byli a osobě neznám nikoho, komu by to způsobilo trvalý a neřešitelný problém...Ale z doslechu jsem slyšela pár nepěkných případů... A říká se, že nejlepší klinika na laserové operace je ve Zlíně. Osobně jsem ráda, že jsem na to šla.
Karavela 53687
6.11.2011 12:54:15
Jitřenko, jojo, z toho důvodu já brýle neodložila nikdy. Jednu dobu jsem váhala opravdu hodně moc - i trochu pod vlivem zmíněné kamarádky - ale strach převážil.
misoplyska, 2 deti, 06 a 09 100731
6.11.2011 12:50:34
o doživotní garanci právě čtu na stránkách počernické kliniky....ale zrovna na tu se tady hodně nadává......
Berda-Berda 12477
6.11.2011 12:46:54
tak ja mam na kazdem oku asi 3,5, take bych si moc prala byt bez bryli, ALE muj ocni rekl, zy by do toho nikdy nesel, ze se nevi, jak se to oko bude chovat ve stari a kdyby byla pripadne potreba operace. Ptala jsem se i dalsi ocni, ta rikala, ze by to take nedelala, ze ve chvili, kdy lide prestavaji videt na blizko, tak maji kratkozraci vyhodu, ze na blizko vidi! Takze, hrozi, ze bych si nechala odoperovat oci, videla dopre na dalku, ale naopak za par let vyfasovala bryle na blizko ~d~
Asi jsem do toho mela jit uz pred 10 lety, abych si to uzila ~t~
kambala nakopávačka štěňátek 118391
6.11.2011 12:46:21
tady ta témata máš: tak to byla v Praze báječná klinika Gemini:
http://www.rodina.cz/nazor13613572.htm

, pak už to jsou témata 12 dioptrií, a co dál? A pak Kuk, aneb proč po operaci nevidím?
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 946  [Dalších 736 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.