Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jitřenka | (IP adresa: 78.45.76.207) |
• |
6.11.2011 12:46:19
Karvelko - to je přesně to, co říkám. U někoho to dopadne skvěle a já mu gratuluju. Je tu ale riziko, že to dopadne špatně jako u mě. Proto každému radím, aby si zákrok pořádně rozmyslel.
Ostatně si myslím, že 2,5 dpt není zase tak moc, aby to vyrovnalo tahle rizika. Ale to si zakladatelka musí rozmyslet sama. Jde o její oči. |
kambala nakopávačka štěňátek | 118391 |
6.11.2011 12:44:35
ze Zlína i z Prahy. v Praze jsem byla někde jinde, než v Lexumu, ale teď si za Boha nevzpomenu kde....v podstatě jim šlo jenom o peníze, nemohla jsem se na nic zeptat, hlavně, abych si vzala termínek na operaci. Ve Zlíně lepší přístup, ale v obou klinikách mi zatajili, že pro mou oční vadu je mnohem vhodnější operace PRK, protože ani jedna z těchto klinik jí nedělá, a hlavně, je dvakrát dražší. bylo by mi to jedno, zaplatila bych mnohem víc....sice dnes ve dne vidím dobře, ale v noci téměř nic (což je vinou špatného typu operace), byla jsem 3 měsíce na neschopence a bolestí jsem málem pošla....tady někde bude založeno několik mých témat, když jsem byla před rokem na operaci.
od té doby chodím tady v Praze ke specialitovi, který mi to všechno (bohužel ex post) vysvětlil, rozdíly v operacích, léčbu, atp. a sám říkal, že nikam jinam, než do Lexumu by nešel, že oni dělají největší rozsah operací, vyšetření, atp. znovu bych na tuto operaci nešla |
Karavela | 53687 |
6.11.2011 12:40:38
Kamarádka má operaci prováděnou hned po revoluci, tzn. už víc než 20 let, v Praze a je naprosto v pohodě, zatím k žádným změnám nedochází. Měla 2 - 3 diotrie, nevím teď přesně, ale výsledek výborný a postupem let neměla jediný problém
|
• |
6.11.2011 12:39:47
Se omlouvám za ty hrubky. Sorry.
A ještě dodatek - ani pracoviště s dobrou pověstí není garantem dobrého výsledku. První operaci mi dělali v Praze, na pracovišti, které už neexistuje. Ovšem v té době to bylo jedno z nejlepších pracovišť, primář vystupoval často v televizi, nechávali se tam operovat celebrity. Druhou operaci mi provedli v Plzni - má dobrá očařka (kamarádka) mě tam doporučila s tím, že na moje problémy jsou nejlepší. Dojížděla jsem tam a stejně to bylo špatně. Zkrátka: riziko je všude. Nikdo neví, jak zareagují tvoje oči na léčbu, jak se to zrovna lékaři povede... |
• |
6.11.2011 12:36:22
Máš dioptrií málo, tak si operaci opravdu dobře rozmysli. Doživotní garanci ti nedají nikde. Naopak podepisuješ, že jsi byla seznámena se všemi riziky.
Mě poprvé operovali cca před 16 lety. Vypadalo to, že všechno dopadlo fantasticky. Ale apk se to začalo rychle kazit. Ukázalo se, že na jednom oku zůstala po zákroku jizva, na které odemřely tyčinky. Druhé oko mělo zakalený sklivec. Šel čas, já otěhotněla a porodila. Oči se zhoršili. Velmi pečlivě jsem vybírala, kam na novou operaci. Šla jsem na druhý zákrok. Říkali, že dokáží odstranit do jisté míry vady z prvního zákroku Hm, nepovedlo se. Od druhého zákroku se mi odlupuje rohovka. Vidím velmi špatně. Ovšem na rohovku mi žádné brýle nepomohou. Během cca 16ti let jsem byla 2x operovaná. Zaplatila jsem celkem cca 80 tisíc a výsledkem je, že jsem skoro slepá. Suma sumárum: po mých zkušenostech všem radím, aby si zákrok hodně rozmysleli. Může to dopadnout skvělě, ale je tu riziko, že dopadnete jako já. Podle mé současné očařky případů, které se nepovedly, není zase až tak málo. |
T | (IP adresa: 213.151.87.2) |
• |
6.11.2011 12:31:17
Muzu se zeptat po jakych negativnich zkusenostech a odkud?
|
kambala nakopávačka štěňátek | 118391 |
6.11.2011 12:13:49
po špatných zkušenostech bych šla v Praze jedině do Lexumu. Je to dražší, ale nikam jinam už bych nevlezla
|
štěpánkaa | 100291 |
6.11.2011 12:12:32
mám na obou očích -3,5 dioptrie a na operaci očí bych nešla ani omylem. Riziko je podle mě příliš velké a to, že mi zůstane nějaká dioptrie mi tedy spíš zavdává důvod na ni nechodit... doživotní garanci ti nikdo nedá. Navíc, operace se dělají pár let a nikdo neví, jak bude operované oko vypadat za xxx let. Jsem hodně skeptická.
operaci chápu, když má někdo hodně dioptrií třeba, apod, ale tvoje vada se mi zdá malá an tak razantní zákrok |
misoplyska, 2 deti, 06 a 09 | 100731 |
6.11.2011 12:07:41
Mám krátkozrakost, -2,25 a -2,5, neměnné minimálně 8let, po dvou porodech se mi to nehlo ani trošku. Doteď jsem neměla problém s čočkama,ale poslední rok mi to problém dělá, řeže mě to v očích atd. Takže při všech těch výdajích za čočky, roztoky i brýle se mi to vyplatí.Právě si tu pročítám všechny diskuze na toto téma a stále nevím....někdo píše spokojenost, některé názory mě naopak děsí. Určitě bych chtěla doživotní garanci, dělá se to? Nechce se mi vypláznout cca 30tis a po pár letech mít třeba jen 1 dioptrii (už bych musela mít brýle aspon na řízení). Dělá se to někde v Praze tak, že když se dioptrie časem zvětší, že udělají opravu zadarmo? Zaručí mi, že po zákroku budu mít nulovou dioptrii? Taky jsem tu četla, že nikdo tu nemá operaci déle než 2Olet....jsou nějaké studie, co by to mohlo udělat po cca 40ti letech? Jaké jsou vlastně nežádoucí účinky a jejich pravděpodobnost a jak se k tomu pak případně klinika postaví? Ještě dotaz k ceně. Četla jsem, že jsou různé metody, které se pak liší cenou (a asi teda kvalitou?). Co je tak rozumné, co si naopak myslíte, že je riziko a co už je zbytečný nadstandard? Pak mi někdo říkal, že ženské jdou kolem 4Otky oči do plusu...tak aby se mi to pak neměnilo. Ideálně, kdyby tu byl nějaký očař....Díky moc za reakce.
|
Slepýš | (IP adresa: 78.110.220.112) |
• |
11.10.2011 13:37:52
Ahoj,náhodou jsem narazila na tuto diskuzi,namáte prosím někdo čerstvé zkušenosti?Včera jsem byla na konzultaci v jedné klinice a bohužel nejsem vhodný kandidát na laserovou operaci očí,mám necelých devět dioptrií a velký astigmatismus,doporučili mi implantaci fokální umělé čočky do očí(ICL),zkoušela jsem si o tom něco najít,ale moc toho není,ale z toho,co jsem vyčetla mi to příjde geniální,bohužel až na ty finance,co je pozitivní,že z oka nic nevyřezávají,jen přidávají a lze to kdykoliv odebrat,pokud to chápu dobře,předem děkuji za případné odpovědi,A.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.