Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Kukurice29+3. | 116346 |
19.9.2017 22:47:10
Třeba byla neplodna
|
Monika | 123907 |
19.9.2017 22:43:50
Vši samozřejmě hlásím do školy/školky plus případně rodičům dětí, kteří byli s našimi v kontaktu v době, když už teor. mohly vši mít. A po zjištění ihned odvšivuje a pečlivě vybírám, tj. dětí vypouštím z bytu až poté, co jsem přesvědčena, že nikoho dalšího nemohou nakazit. Naštěstí se nám zatím "zadařilo" u dvou dětí jen celkem 3x (vždy jen jedno dítě), z toho jednou jsem našla pouze 1 veš (která podle poškrábané hlavy už u dcery nějakou dobu žila) a žádné hnidy - nevíte někdo, jestli samečci od vší taky sajou krev nebo jak se stane, že ta "naše" jedna veš evidentně za několik dní nic nenakladla, jenom "vysávala"? (dcera se tehdy drbala několik dní, ale mně to fakt netrklo, myslela jsem, že to je důsledek máchání vlasů v různých "koupalištích" bez omytí šamponem)
|
Termix | 105545 |
19.9.2017 22:16:56
Vždy informuju školu a nejbližší kamarády. Ve škole jsou teda vši snad pořád.
Nicméně ostříhané vlasy nemusí nic znamenat. |
HelenaPa | 48800 |
19.9.2017 21:20:59
Nás to potkalo naštěstí jen jednou. Zrovna jsme byli na víkend ve větší skupině dětí (objevila jsem je až v průběhu toho víkendu), takže jsem raději hned informovala, aby mohli začít provádět preventivní opatření, než se mrchy namnožej.
|
xxxxxx2 | 134466 |
19.9.2017 21:08:30
V létě jsme si na dovolené také zavšivili hlavy. Bylo to takové roztomilé zpestření, druh suvenýru. Ale likvidace proběhla během jednoho dne úspěšně. Preventivně jsme ještě 2x odvšivovač aplikovali, ale již byly hlavy čisté.
Jinak jsem všechny potenciální další oběti (manželovo příbuzenstvo) o našem stavu informovala, aby si tu radost když tak užili s námi hned. |
Diva.Bara | 37553 |
19.9.2017 21:03:13
my když našli vši poprvé, tak jsem taky měla šok, vyplatilo se mi opravdu pečlivě několik dní vybírat hnidy a vyčesávat, aby tam nebyla ani jedna. a pravidelně prohlížím hlavy. nedávno mi přinesly děti vši ze školy, muselo to být čerstvé, protože jsem vyčesala pár živých a skoro žádnou hnidu, informovala jsem učitelku, aby dala vědět rodičům.
|
Mili+2 | 70470 |
19.9.2017 20:59:27
Deti maji poprve vsi a ja jsem na pokraji hysterie. Cele leto si hrali s dvema holcickami co jezdily na sobotu a nedeli k babicce, no a posledni nedeli pred prazdninama holcicky prisly ostrihane na kratko, ale nic me jako netrklo. No a predevcirem vypuklo rodeo, odvsivuju a piju na zlost i na trpelivost. Hlavne jsem hned informovala skolu. Taky jsem volala tatinkovi dalsich dvou holcicek se kterymi si ty dve jeste casteji hrali. Samozrejmne jsou zavsivene. Rekla jsem to nasim kamaradum co k nam chodi.
A hlavne jsem nasrana na rodice tech sestricek. Kdyby nam to rekli pred dvema tydny, mohli jsme zahajit boj hned. Poteste me ze nezemreme zavsiveni. Jde na me depka. |
Konzerva | 153011 |
8.9.2017 11:42:52
No já nemyslím to, co my lidé nazýváme "smrad". Prostě něco...
A puberťáci mají taky hlavy furt u sebe, jak čučí do mobilů. |
Wicca + wička | 81024 |
8.9.2017 1:58:46
Jenom ve školce, když nastoupila. Pak jí poporostly velmi kudrnaté vlasy a musela jsem je začít skoro denně stříkat rozčesávacím přípravkem (pro děti, z DM), a ačkoliv neustále nosí ze školy "výslís" (lístečky o výskytu vší), ani ťuk. Ťukťuk.
|
Vítr z hor | 100046 |
7.9.2017 17:28:40
Smrad vším nevadí, ony se ty mladší děti k sobě víc tulej. Leda že by se k tvýmu dítěti nikdo nechtěl tulit (a předat mu vši), že smrdí.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.