| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 14950  [Dalších 14780 >>]
DejnaO 105966
26.1.2015 21:05:59
Saro, já paní doktorce taky věřím, a vzhlížím. To jen na upřesnění :-). Jen bohužel můj muž má strach pro něj z neznámého a já ho chápu. Protože když zvolíme variantu Frydrychová, budeme muset i změnit lékaře :-( a my vlastně proti Poulovi nic nemáme, jsme s ním spokojeni a Vašíka léčí od narození. Jen teď ty rozdílné názory nás trošku matou. A operace by byla na kostech - jak paty u Poula nebo přednoží u Frydrychové.
Jinak my jsme si už zamluvili místo v léčebně v Boskovicích, zatím předběžně. Ve čtvrtek mám schůzku s děckou, tak snad nám to vypíše, když už to máme doporučeno.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
26.1.2015 20:08:37
Na obhajobu Frydrychovy....myslim, ze prosadit se jako zena v ryze muzskem oboru mezi individualitami jako je Chomiak, Ostadal atd. je dost velka zkouska. Ja bych ji verila... :-) navic u Ponsetiho metody byla od zacatku.

Co se tyce te paty? Co znamena ta operace? Zasah na kostech? Rovnani kosti? NEBO Neni to neco jako dorzalni uvolneni? To je stale jeste na mekkych tkanich....

K laznim viz nize: Jeste nevim kam pojedeme, ale asi Kosumberk. Zname to tam. Elsa uz pojede sama a ja tam za ni budu jezdit a zustanu vzdycky par pracovnich dni. Byli jsme se uz posledne podviat jak to na E pavilonu (pro deti bez rodicu) vypada. Ja bych tam jako placeny doprovod strasne prodelala penize, musela bych platit i za Petu, ktereho bych musela mit sebou. Par dni se mi o nej doma nekdo postara, ale cely mesic ne :-(.

Někdo se ptal na sraz. Oficialní letos asi nebude. Prislo nam, ze o to byl maly zajem, kdyz se poradal kazdy rok. A v roce 2014 byl. Ale mozna bude neco lokalniho neoficialniho tady blizko Prahy...
DejnaO 105966
26.1.2015 18:03:04
Díky Maluko za vysvětlení. No nám Poul lázně sám nenavrhl, ale když jsem se ho zeptala a co lázně, tak je nám bez řečí napsal do zptávy že doporučuje. Jinak já bych byla taky pro jednu větší operaci než 1 menší a záhy zas. Problém je v tom, že Poul neřešil přednoží, ale jen patu. Přitom je tam viditelné stočení... Paní doktorka Frydrychováje mi velmi sympatická a vše nám hezky vysvětlila a já s ní v podstatě souhlasím, podle mě laika navrhuje lepší řešení. Řešila by první přednoží, patu až někdy v budoucnu. Ale Poul je taky odborník, jen jeho řešení nám nevysvětlil tak abych ho pochopila nebo přijala. Ošetřující lékař je ale on. Manžel má strach přejít k Frydrychové, je mladá a žena a Poul je zkušenější a přece ví co dělá (podle něj). Ach jo, jak toto rozlousknout...nezbude nám než dočkat do září a pak se ho na to nějak fikaně zeptat. Třeba jsme mu jen špatně rozuměli... :-)
maluko 137798
26.1.2015 13:01:29
Asi si vyberte podle toho odkud jste...Poul i Chomiak jsou dobri a na druhy nazor mate narok.
Lazne ...jeste jsem nezazila ortopeda, ktery by je na PEC doporucil sam od sebe ~a~ otazka je v jakem veku ma smysl jet...my treba byli hooodne brzy ( malymu bylo 15 mesicu) ale musim na rovinu rict, ze PEC se tam neresil...my mame jeste spatnou kycel, tak se resila kycel. Na druhou stranu k PEC se poji spousta dalsich problemu a lazne pomuzou prckovi hlavne tak nejak celkove, takze za mne urcite smysl maji, ale kazda maminka si je musi "zaridit" sama
maluko 137798
26.1.2015 12:54:48
Ahoj, z me zkusenosti je sice Frydrychova skola prazskeho docenta ~t~ ale prijde mi, ze ma rozhodne svuj nazor a zdaleka ne pokazdy se shodnou...mne prijde min radikalni co se operaci tyce, ma vetsi tendenci vyckat (pokud je sance) jestli se to nezlepsi. Na druhou stranu, kdyz to k operaci je, tak nevaha a rekne to...mne jeji pristup sedi vic, ale osetrujici lekar je Chomiak, takze nakonec jedem v podstate podle nej ~d~ takze podle mne konzultace u ni neni zbytecna. A Dejno neslo by pripadne udelat radsi jednu vetsi operaci a poresit patu i prednozi zaroven? Vzdyt i ty sadry na sest tydnu jsou samy o sobe dost velky zlo a rozcvicovani nozky je slozite asi i po male operaci...tak nez absolvovat dve mensi, dvakrat sadry, dvakrat rehabku... ~d~
maluko 137798
26.1.2015 12:45:21
V te zprave od ortopeda byste meli mit nejake "doporuceni lazni"... cokoliv, na co se bude moct pediatr odkazovat...staci "lazne vhodne" "doporucuji lazenskou terapii" a podobne. Na zaklade toho vypise pediatr poukaz a bud ho posle na pojistovnu nebo si ho tam muzete osobne odnest. Pak se ceka na schvaleni revizakem...dokud to nebude schvaleny pojistovnou, tak se s vami asi v laznich moc nebudou bavit. Jakmile to revizak schvali, tak posle papir vam a zaroven do lazni, ktere jste uvedli v zadosti. Lazne poslou vam papir, ze vas tedy eviduji a ze nastoupite lecbu nejpozdeji do pul roku. A v tomhle momente se da volat nebo psat do lazni s dotazy pripadne pozadavky na konkretni terminy. Hodne stesti ~;((
Martina123 85889
26.1.2015 10:03:51
Ahoj holky,
tak jsem volala naší dětské a lázně nám napíše. Jen se chci prosím zeptat na postup, jak dál. Teď musím pro zprávu k docentovi, pak jí donesu a ona vypíše žádost a pak?? Mám si rovnou rezervovat termín nebo čekat po schválení revizního? Jak dlouho to trvá?

Vím,že se řešilo stokrát,ale prosím, kdyby měl někdo čas to sem napsat.. díky M.
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
26.1.2015 9:03:06
Emo - záleží na stáří dítěte, na léčbě, kterou má za sebou. Laura má 9 let, narodila se s PEC na levé noze, ale nebyla léčena Ponsetiho metodou. Její noha dost léčbě vzdorovala, má hodně atrofovaný lýtkový sval... V roce a ve 2 a půl má za sebou 2 docela velké operace, nikdy jí nedělali tenotomii, dlahu nosila jen na levé noze, plastové korýtko pod koleno, skoro do 8 let... Mezi chodidly má délkový rozdíl 2 cm a mezi končetinami taky 2 cm, takže už má celkem slušnou skoliozu... cvičíme celkem poctivě, sportuje, na rehabku chodíme cca 1x týdně. Ale takovou intenzitu jako v lázních doma nemůžeme vytvořit - tam nacvičí všechny svaly mnohem víc, zrelaxuje... věnuje se jen cvičení a pak z toho "žije" několik měsíců. Proto my jezdíme do lázní už několik let, daří se nám to v průměru jednou ročně.
Ema (IP adresa: 88.103.252.33)
  • 
25.1.2015 23:23:08
Dobrý den, je tu celkem živá diskuze a tak prosím také o radu. Máme 11měsíční dceru s PEC na levé noze a chystá se na nás opakovaná tenotomie. Našemu ortopedovi neprošlo rukama příliš mnoho dětí s touto "vadou", i když se velmi snaží a nožička se nám líbí. Přece jen bychom rádi navštívili jiného zkušenějšího lékaře pro konzultaci a klid na duši. Slyšela jsem již o výborných lékařích jako je Poul, Chromiak a Oštádal. PROSÍM VÁS O NÁZOR, případné TF na lékaře.
Také ještě bojujeme s neustálýma otlakama. Malá má na spaní botičky JM (řemínkové zapínání). Silikon v nich ji dělá neustálé otlaky na patách. Uvažujeme zda nepřejdeme na DB botky, které jsou na šněrování a podle mě by jí nožičku více zafixovaly. Jaké máte zkušenosti?
Ještě mě zaráží jak se tu moc hovoří o lázních. Když jsem se ptala našeho ortopeda na lázně, tak mě odbyl NA CO LÁZNĚ :-(
DĚKUJEME MOC ZA RADY I ZKUŠENOSTI ;-)
DejnaO 105966
25.1.2015 21:28:37
Marky,
asi jsem to blbě napsala, myslím, že začátek je všude stejný, tenotomie, sádry... Ale teď v těch 5letech se to začíná lišit. Nám Poul vůbec přehození šlachy nenabízí a orientuje se na tu patu, a tu by chtěl udělat než půjdeme do školy tj. v 6ti letech. Frydrychová a jak chápu i Chomiakk patu zatím neřeší a řeší spíš přednoží... No a já si mám vybrat:-(... Odkldám to k ledu, protože stejně nic nevymyslím a řeším lázně.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 14950  [Dalších 14780 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.