Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
25.1.2015 20:57:03
Dejno - stridani doprovodu neni problem.
Marketo - do lazni muzete jen 2x za rok, jak pise Stana. Mluvila jsem s reviznim lekarem a ten rikal, ze je to podle diagnozy a momentalniho stavu ditete. A pediatr vzdy potrebuje doporuceni nejakeho odborneho lekare - ortopeda, rhb lekare, neorologa - k vypsani zadosti. Jsem rada, ze se mi zatim dari jezdit s holkama na cast pobytu. Se samostatnosti nemaji problem, jsou zvykle ze skautu, ale rada se dozvim, co s Laurou cvici, nazory dalsich lekaru... Boskovice se mi zdaji lepsi pro mensi deti v doprovodu rodicu, Kosumberk nemame na samostatny pobyt deti vyzkouseny, treba se ozve vic Stana, ale Janky doporucuju. |
marketa80 | 103039 |
25.1.2015 17:42:17
Dejno, chodíme k Chomiakovi, ale myslím, že léčba byla stejná jako u vás, 6 sáder, tenotomie, botky na noc do 2,8 let. Ve 4 letech ač to dle mě měl dobré, tak jsme šli na tu transpozici obou nožek, dle mě se velká změna neudála, protože je to opravdu MALÁ operace, že je pak 6 týdnů sádra, je věc druhá..
Nedávno jsem sem psala zprávu teď z lednové kontroly, tak koukni, jak jsme na tom. Nebo nevím, co myslíš tím porovnáním? Předpokládám, že Frydrychová je "škola pražského docenta", ale taky uvažuju, že ji navštívím, ač bude mít asi stejný názor jako on. Stáni dík, napíšu ted naší praktické, co si o lázních myslí, zda potřebuje doporučení ortopeda atd. a vrhneme se na to. Vy zase pojedete do Košumberku nebo zkusíte Jánky? |
DejnaO | 105966 |
24.1.2015 22:51:32
Zdravím,
jo volala jsem si do Boskovic a tam to zamluvila Budu tam ještě volat, manžel mě bude chtít vystřídat po 14dnech, tak jestli to bude možné. Včera jsme byli s Vašíkem na konzultaci u paní doktorky Frydrychové. Bohužel nás vůbec nepotěšila. Říkala, že operaci se do budouctna nevyhneme :-(... Teda ona by operovala obě nožky a úplně jinak než Poul (mluvila o transpozici šlach a ještě čemsi v nártu,Poul řešil jen tu patu). Tak jsme si moc nepomohli:-(... S manželem jsme se rozhodli to teď nechat být a vyřešit lázně (o těch se taky vyjádřila, ať moc nečekáme, ale že na achilovku dobré). Přiznám se, že jsem z toho smutná, ale co se dá dělat. Na podzim jdeme na kontrolu k Poulovi a uvidíme co bude. Marky, a vy chodíte na kontroly k Chomiakovi nebo Poulovi?... Příjde mi, že se Moravská léčba liší od té Pražské. Nemáte náhodou nějaké porovnání? Nebude náhodou letos nějaký sraz? No nic, přeju všem jen dobré zprávy z kontrol a zdravé nožičky;-) |
IrcaM | 94805 |
24.1.2015 19:45:10
Ahoj Stáňo,
dostala jsem se na stránky díky pracovní i domácí vytíženosti s dětma až teď a hned musím reagovat: Moc gratuluju k pozitivní zprávě od docenta!!! Pochvalu nožiček malé si strašně moc zasloužíš! A za ty nové cviky bys zasloužila medaili! Ráda se přijedu třeba zase někdy zjara přiučit (Na RHB mi nepřijde, že by nám to něco přinášelo. Ale z druhé strany, Ráďa tam dost blbne a nedělá to, co má.) Mám z Vás velkou radost! Jen tak dál! I. |
Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
23.1.2015 9:54:10
Market, s tím si nelam hlavu, je to 2x ročne a po operaci vas vezmou urcite. My byli za sebou3x: unor 2012, prosinec 2012, srpen 2013. Vzdy jsem zadal ihned po 6m od návratu z lazni. V loni jsme nebyli, protoze Else priklepla pojistovna ozdravny pobyt u more, tak jsem nechtela zdimat system. Ted se chystam za pediatrem pro vypsani dalsich lazni. Elsa pojede uz sama /ostatne byla i sama 2 tydny u more/, ale pocitam, ze az ni budu jezdit na prodlouzene vikendy.
|
marketa80 | 103039 |
22.1.2015 22:19:05
Dejno, to máte s tou patou jako my, jedná se o osteotomii patní kosti ke korekci varozity, nám to napsal do zprávy, že výhledově je ji možné udělat, ale dělá se to až kolem 8. roku, řekl, že zatím to nemám řešit, že si to napsal spíš pro sebe. Já bych do lázní taky jela, ale mám obavu, co když se to třeba zhorší a na podzim rozhodne o operaci a je nárok jet do lázní jen jednou za rok... Asi až mi řekne na příští návštěvě, že dále ok, tak budu něco podnikat a pojedeme na podzim.
Martino, bezva že se držíte bez zákroku a na Terezce nikdo nic nepozná, to je super |
Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
22.1.2015 21:58:24
Maluko, ozvu se ti na e-mail...
Dejno - kam jsi nakonec volala? Podle doby obsazení předpokládám, že do Boskovic A do všech lázní i léčeben hradí pojišťovna dětem pobyt na 4 týdny, který pak na místě může doktor podle aktuálního stavu prodloužit o týden. Jednou jsme to zkusily a Laura už byla ten poslední týden hodně unavená. Ale hodí se to, pokud ti v lázních dítě onemocní a nějakou dobu necvičí. Nebo můžete jet do odborného léčebného ústavu (v Jánkách je to stejná budova jako lázně/dětský pavilon, jen některá lůžka mají tento status) a tam se jezdí na 6-8 týdnů. Martino - nějak nechápu tvoji otázku. Jo, 12.12.2014 jsme dávala žádost na OZP, schválení nám přišlo kolem půlky ledna a nastupovat budeme doufám v březnu. Co jestli ještě hradí? Pobyt dětem? Ano, pokud na to mají nárok podle revizního lékaře a diagnózy. A ten limit 6 let platí u všech pojišťoven, co já vím. Pokud je dítě starší, potřebuješ posudek od psychologa (kterému uvěří revizní lékař) nebo můžeš jet jako doprovod-samoplátce. Nebo jsi to myslela jinak? |
Martina Jenůvková, dva kluci | (IP adresa: 194.228.32.196) |
• |
22.1.2015 18:43:12
Ahoj, píšeš 12.12. asi loňského roku?! Chtěla bych se zeptat, jak je to u OZP letos, jestli to ještě taky hradí a jestli jen do 6ti let? Díky M
|
DejnaO | 105966 |
22.1.2015 16:58:29
díky moc za doporučení. Dneska jsem si tam volala a předrezervovala si nejblížší volný termín tj. na červenec (do té doby jsou úplně plní). No tak uvidíme. Manžel chce dát na doporučení Poula a tak jsem ráda, že máte s nimi tam dobrou zkušenost. Ještě dotaz, na jak dlouho se tam jezdí? Zapomněla jsem se zeptat. Děkuji.
|
maluko | 137798 |
22.1.2015 13:12:18
Ahoj, uplne to sem asi nepatri, ale kdyz uz jsi to zminila...zajimalo by mne prave reseni te rozdilne delky koncetin. Malej ma oboustrany PEC a jeste mame trable s levou kycli a diky tomu ma uz ted (20 mesicu) tu levou nozicku o 1,5cm kratsi. Ted v unoru pujde na dorzalni uvolneni na leve nozce, takze ta horsi nozicka dostane jeste vic na frak a ja se bojim, ze se bude rozdil zvetsovat, protoze jak mi bylo receno "rustove chrupavky se formuji pod zatizenim"...no a pak uz to samozrejme frci...skolioza atd
dr Frydrychova mi rikala, ze rozdil se resi chirurgicjy az nad 3 cm a prave zminovala ty dve moznosti ...bud prodlouzeni nemocne nozky nebo zastaveni rustu zdrave. Ale nase rehabka mi rikala, ze oboji nese takova rizika, ze by do toho nesla. Sice se nas to netyka ted aktualne...spis v horizontu nekolika let, ale byla bych rada za jakekoliv info...napr prave kdy to zacit resit, podle ceho se to urcuje (biologicky vek vs kostni vek...kdo a jak ho pripadne stanovuje?) A jestli mate nejake ohlasy na to zastaveni rustu...Frydrychova znela celkem nadsene, v jejim podani to vypadalo jako zazracna metoda, ale ja jsem od prirody ke vsem "zazracnejm, zarucenejm vecem bez rizika" trosku skepticka pisni mi prosim bud sem nebo na macawiATseznam.cz budu fakt vdecna |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.