| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 14950  [Dalších 14760 >>]
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
22.1.2015 8:41:57
Ahoj, Boskovice jsou moje srdeční záležitost, byly jsme tam s holkama taky asi 4x, začínaly jsme tam. Za mě nejlepší cvičení, co jsme kde vyzkoušely. Je to malá léčebna (jen asi 8 pokojů pro rodiče s dětma), pro nás blízko Brna, hlavní rehabka (paní Janásková) byla i jednou na srazu Achillea... dodnes se několikrát ročně potkávám s maminkama z první návštěvy, jezdí tam pořád a konstatují zlepšení ve vybavení, systému návštěv apod. Takže za mě určitě dobrý.
My už tam nejezdíme, protože tam nemůže Vanda jako respirační pacient a není tam škola (i když něco by tam prý udělaly s Lálou i sestry...), ale jinak pro menší děti doporučuju.
http://www.detskelecebny.cz/boskovice/hlavni.php?stranka=o-nas
DejnaO 105966
21.1.2015 22:25:31
díky moc za odpověď. Ze Stáňou jsem si psala přes Facebook. Vašíkovi bude teď 5 a Poul sám napsal lázně, tak toho chceme využít. Radil nám Boskovice, ale o nich nic nevím. Prý tam dříve často peckaře posílal, ale ať se raději podíváme na recenze. Ty náhodou nevíš jak je to tam?
Martina123 85889
21.1.2015 21:28:49
Ahoj holky, strašně moc dlouho jsem tady nebyla, takže teď jsem dočetla pár příspěvků zpátky a celkem mě zaráží, kdo všechno byl už na zákroku a nebo kdo bude - alespoň z našich "vrstevníků".

Za nás můžu napsat,že je všechno naštěstí v pořádku. Byla jsem s Terezkou (nar.2009) u docenta v říjnu a všechno bylo v pořádku. Nedalo mi to a vydala jsem se ještě do Jesenice k paní doktorce. Chůze bych řekla,že je relativně v pořádku. Ale u sedu Terezka strašně vtáčí nohy dovnitř. Nicméně paní doktorka potvrdila,že je všechno v pořádku a ten sed je spíš otázka kyčlí.

Tak jsem si alespoň nechala napsat rehabilitace, kde ani tam neshledala nic závažného a začali jsme cvičit spíš celkově na posílení nohou, protože je pořád dost hypotonická a není zpevněná.

Já bych teda ráda do lázní i jela,ale nám je nikdo napsat nechce.. ani podle docenta ani podle paní doktorky Fr. není potřeba a naše pediatrička ani nepoznala,že má Terezka PEC, když jsme se k ní přihlásily :-)

Tak držím všem moc palce, aby bylo vše co nejlepší a nejméně bolestivé pro prcky a zkusím něco občas přečíst.

Vůbec nic poslední dobou nestíhám.

Držte se~x~
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
21.1.2015 21:17:43
Gratuluju k dobré zprávě! Název operace mi nic neříká. Třeba někdo bude vědět.

K Jánkám - nesla jsem 12.12. papíry přímo na pojišťovnu (máme 207, OZP), schválení nám přišlo někdy minulý týden. Kvůli termínu školního lyžařského výcviku, jarním prázdninám, škole v přírodě a dalším termínů bychom chtěli nastupovat někdy začátkem března. S lázněmi jsem mluvila a v podstatě by to šlo nejspíš ještě dřív, takže podle mě v Jánkách dlouhé čekací doby v současnosti nejsou. Myslím, že jsou to opravdu nejlepší a největší lázně, mají dlouhou tradici, i když poslední dobou se to tam "mele" - ruší, neruší... ale jedeme tam letos počtvrté, uvidíme, co se od loňska změnilo.
Jinak je možné, že intenzivní cvičení, plus všechny ostatní procedury mohou odvrátit případnou operaci, al těžko soudit jen tak podle krátkého popisu. Určitě vám to ale prospěje, získáte nové zkušenosti, motivaci, nápady.
Pobyt v lázních hradí dítěti pojišťovna, plus doprovod dítěte do 6 let má taky pobyt hrazený, občas se někde doplácí za některé "nadstandardní" služby - lednička na pokoji, internet, parkování, pračka... je to různé. Dítě nad 6 let věku musí mít posudek od psychologa, že pobyt nezvládne samo nebo může jet rodič jako samoplátce - platí si pobyt i stravu. Nepochopila jsem (a nechce se mi dohledávat), jestli Vašíkovi bude v březnu 5 nebo bylo. Pokud bylo, tak máte nejvyšší čas to zkusit stihnout, rodič platit začne přesně v den dosažení 6 let věku.
Za nás - holky měly teď v prosinci 9 let (dvojčata, Laura PEC rigidní a recidivující na levé noze, 2x operace McKay, cvičí, sportuje, tejpujeme), jezdíme min. 1x ročně do lázní, takže máme docela srovnání. Jezdíme poslední roky do Jánek, protože Laura jede na pohybovky a Vanda na respirační. Poprvé jsem tam s nima ještě byla celý měsíc (platila jsem asi poslední týden, byly jsme tam přes narozeniny holek), další rok zvládly týden samy, minulý rok jsme byla 2 týdny jako samoplátce a 2 týdny byly už holky samy, letos to asi uděláme stejně.
V Košumberku jsme byly taky, ale nějak mi tam nesedla rehabka, takže jsme se tam už nevrátily. Ale myslím, že Stáňa je tam spokojená, určitě se taky ozve.
Jinak Laura má v současnosti 2 cm rozdíl mezi chodidly a 2 cm mezi končetinami. Řešíme skoliózu, kostní věk, případné zastavení růstu zdravé končetiny... takže trochu jiné "starosti".
Držte se, pokud máte dotazy, pokud budu vědět, ráda se podělím o zkušenosti.
DejnaO 105966
21.1.2015 18:09:22
Zdravím všechny tady.
Dnes jsme byli s Vašíkem(5let v březnu, oboustranný PEC, tenotomie, dlahy do 2 a půl let)na kontrole u prof. Poula. Měli jsme s manželem strach, co nám řekne, protože nám přišlo, že se Vašíkovi nožičky zhoršily.
naštěstí podle Poula prává noha téměř v normě, vlevo lehce varozita paty, přetěžuje zevní okraj nohy. Doporučuje operaci dle Dwyera, ale s tím že ještě počkáme. Nevíte o jakou operaci by se jednalo?
dále nám doporučil rehabilitace a lázně:-). A teď k dotazu, vím, že Jánky budou asi nejlepší, ale dlouhá čekací doba, a co Košumberk? Tam by nás naučili taky pořádně cvičit? Myslíte si,, že lázně můžou Vašíka před operací uchránit? A jak je to s doprovodem v lázních? A jak je to s placením? Vážně o tom uvažujeme, jen teď tápeme a nevíme kam se obrátit. Budu ráda za každou informaci. Děkuji.
mattanay 91979
20.1.2015 17:20:02
Právě děda odvezl Toncka domů, uf, to zas byl den. Kluk je nachlazený, tak ho rodiče šetří, že nemusí do školky. Mě ovšem nešetří ~o~
Peníze jsou za to, že prof. Poul dojede Tondu operovat do Přerova. Za jednu operaci necelé dva tisíce a protože mu dlužíme za loňskou operaci, tak to budou necelé čtyři tisíce. Dlužíme mu proto, že Tondu prof. Poul operovat neměl. Měl ho operovat nějaký přerovský pan doktor. Najednou se na zápise z operace objevil podpis pana prof. Poula. A tak jsme dlužníky. V Brně nám to pan prof. při kontrole připomněl, že není sponzor a má pravdu ~x~
DejnaO 105966
20.1.2015 15:05:20
dobrý den,
váš příběh Toníčka jsem sledovala, když se nám narodíl Vašík s oboustranným PEC (bude to už 5let)a vím, že mi i hodně pomohly vaše sdílené zkušenosti, díky za ně~;((.Je mi líto, že Toníček musí teď na operaci. Přeju mu hodně zdaru a brzy zdravé nebolavé nožičky.
Jinak my jdeme k prof.Poulovi zítra na kontrolu do Přerova a mám obavy taky z operace. No uvidíme co nám zítra řekne. Jinak se chci zeptat, za co budou rodiče platit? Operaci nehradí pojišťovna? nebo je to za nějaký nadstandart?
mattanay 91979
18.1.2015 17:59:42
Zdravím maminky. Slíbila jsem, že sem napíšu, cože to čeká za operaci mého šestiletého vnuka Toníka. Byli jsme v pátek večer v Brně u prof. Poula. Na papírech je napsáno: Q662, metatarsus varus, rigidní deformita přední nohy asi 20 stupňů, GARTLANDOVA operace.
Holky nevíte, co toto je? Neabsolvovalo to některé vaše dítko? Operaci provede snad prof. Poul v přerovské nemocnici, termín už máme, zapomněla jsem den, ale je to začátkem března. Kontrola po šesti týdnech s úhradou necelých čtyř tisíc ~z~
Přeju šťastné dny ~x~
maluko 137798
18.1.2015 9:59:27
Na Bulovce ti ted standartne daji Denis-Brovnovu dlahu (botky napevno pridelane k tycce tzv snowboard). Pokud byste chteli "nadstandart" tj John Mitchellovu dlahu (botky oddelitelne od tycky, taky se ji rika snowboard, funkce uplne stejna, jen je snazsi manipulace pri nasazovani boticek...muzes normalne obout kazdou botku zvlast a pak nacvaknout tycku), tak budete muset dat "sponzorsky dar" ve vysi 4000 Bulovce. Myslet si o tom muze kazdej co chce, ale v tuhle chvili je to proste tak ~d~
jinak my mame kafo dlahy (plastovy korytka pripinany suchym zipem, kazda nozka zvlast, ale zase jsoh vysoky jako sadry, mne prijdou mnohem lepsi nez snowboard, ale to je jen muj osobni nazor...kazda dlaha ma svoje nevyhody...snowboard nici kolinka a kycle, kafo zase znemoznuji ohybani v koleni), predepsali nam je na Bulovce, ale jen protoze mame jeste problemy prave s kyclemi, standartne je nedavaji
drzim palce at se vam nozky krasne rovnaji ~x~ a s kazdejma dlahama je to ze zacatku trochu boj, ale s troskou praxe je to za chvili pohoda ~;((
mili28 67670
16.1.2015 15:39:12
Ahoj všichni.
Jsem tady nová, ale jsem ráda za tuto diskuzi, protože nás potkal taky pes equinovarus. Tak pro začátek něco o nás. Nám ji našli asi ve 21 týdnu na utz. Potvrdili nám to tři doktoři. Tak jsem si začala něco zjišťovat abych byla připravena. Rodila jsem na Bulovce, takže hned 3. den jsme měli sádru. Jsme v péči mudr Ošťádala. Jsem zatím se vším u něj spokojená. Máme Ponsetiho metodu, nyní 5 sádru a 27. operaci. Jsem zvědavá jak to bude probíhat. Poté ty dlahy. Jakou máte zkušenost s dlahama? Jsou i nějaké jiné než co jen předepisují a případně jak co stojí?
Děkuji za rady a tipy.
Všem moc přeji co nejlepší průběh a pevné nervy. :-)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 14950  [Dalších 14760 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.