| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 14950  [Dalších 14710 >>]
DejnaO 105966
15.12.2014 22:53:27
Méc moc gratuluju k pozitivním zprávičkám a zároveň moc moc děkuju za sdílení, je to pro nás jistá naděje a velké povzbuzení ke cvičení, které taky trochu lajdáme, je vidět, že to jde... Mám z vás velkou radost a to vás ani neznám :-)... Hezké svátky~x~
IrcaM 94805
15.12.2014 22:34:15
Ahoj holky,

dnes jsem byla s Ráďou (5 let + 5 měs., oboustr.PEC, Ponseti 5x sádra, tenotomie, bez dalších zákroků) na "předoperační" kontrole u docenta Ch. Od září, kdy jsem sem zdrcená psala, že nám na levé noze hrozí operace přehození šlach, při čemž docent již zadal na Bulovku termín na půlku ledna, jsme začali denně cvičit (upřímně cíleně tak max. 15 minut denně, jinak aktivní pohyb, sport apod.). Domluvila jsem RHB, kam chodíme jednou za cca 2-3 týdny (Praha 2, Sokolská). Pořídili jsme domů žebřiny, manžel se synem a sousedem lektorem začali chodit lézt na stěnu a "blbnout" na boulderu.

Výsledkem toho všeho je, že máme ve zprávě z dnešní kontroly: " Kontrola - chlapec se výrazně zlepšil, everze a dorziflexe jsou volné, rodiče si proto přeji plánovanou operaci 15.1.2015 zrušit, s čímž souhlasím, kontrola v květnu."

Mám samozřejmě obří radost a i Ráďa se pyšnil, že se to vše podařilo a byl chválený. Je to takový první dárek k Vánocům!!! Kéž by to vydrželo i nadále~s~...

Osobně si myslím, že to celé u nás bylo způsobeno tím, že bere růstový hormon a tedy hodně rostl (minulý rok 10 cm/rok). Cvičení jsme podcenili, protože je kluk hodně aktivní sám za sebe, sportuje, neposedí. Ale jak se ukázalo, chce to denně aspoň pár minut cíleného protahování a také upozornění na chůzi, co je špatně, co dobře. Musím říct, že když si nedává pozor, stáčí přednoží při chůzi i teď, ale nohy má ohebné a dokáže v pohodě chodit i naprosto bezchybně. Možná má trochu vliv i to, že má trošku x-ka, což má podle mě už od těch bot s tyčí, co do 2 a3/4 roku nosil.

V každém případě, máme obrovskou radost, dodalo nám to síly a budeme samozřejmě v cvičení pokračovat. Snad Vám zase příště budu moct napsat něco takhle pozitivního~;((.

Přeji Vám všem příjemné prožití Vánoc a šťastný rok 2015 plný zdraví a krásných nožiček~;((~s~

Irča
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
12.12.2014 12:12:50
Dam ti tu otazku na FB, je tam spousta lidi.
maluko 137798
11.12.2014 21:54:01
Ahoj holky mam otazecku...rhb dneska zminila, ze pry prof. Poul v Brne dela dorzalni uvolneni laparoskopicky, nevite o tom nekdo neco?
Jordana 64316
9.12.2014 10:08:58
To je blbý,jestli to nepomohlo-ta operace....Nejlíp by asi bylo,kdyby cvičil nějaké cviky už sám proti stáčení-jsou mu 4-to už by mohl dát-aktivní pohyb-kdy to protáhne on sám-nejen od vás...Nejlíp cviky od rhb.
Mějte se všichni....
Pa
Jordana 64316
9.12.2014 10:04:30
Tak to je jasný,pokud už jste byli ne reoperaci achilovek-to fakt nejde dělat věčně...tak snad to pomůže celému tomu pohyb. aparátu nožky...Bohužel naše děti budou mít vždy sklony k skolioze a tomu se vázajícím problémům...blbej stereotyp chůze,koleno,kyčle(i neoperovaná),zkrácení končetin-to všechno tu hrozí....To je takovej "bonus" k tomu-ale ono i spousta zdravě se narodíích dětí má problémy s pohyb. aparátem-počínaje plochonožím,bolestmi páteře...
maluko 137798
7.12.2014 20:51:43
Nam uz tenotomii delali 2x tak ji asi nechce delat porad dokola a navic nam teda i trochu ujizdi pata do varozity. Mela jsem hodne silne tendence tu operaci odmitnout (vyhrozoval nam s ni uz od zari), ale ted mi i rehabilitacni doktorka rekla, ze to k tomu je. Budou nam konkretne delat dorzalni proximo-medialni uvolneni. Problem je, ze malej ma na ty nozce i spatnou kycel, ktera uz je operovana pred rokem, a nema ani idealni postaveni kolinka (jde mu trosku do x) a docent i rhb (z Motola, takze vlastne nezavisla konkurence) tvrdi, ze by mu to melo zlepsit i postaveni v tom koleni. Nezbyva nez jim verit a doufat, ze to dobre dopadne ~;((
maluko 137798
7.12.2014 20:44:10
Stano, ja ti posnu mailik ;-)
marketa80 103039
5.12.2014 15:39:18
Ahoj, taky jsem zvědavá proč vám doporučuje dorzální uvolnění u malýho prcka. Já ted řeším co dál, v lednu máme kontrolu u docenta, Tomášek (2010, oboustr. PEC) podstoupil v dubnu 2014 transpozici šlach + achilovky, protože při chůzi stáčel trošku nožky, vidět to bylo jen naboso, a vůbec nemám pocit, že by nám operace pomohla, nohy jsou na tom víceméně stejně, strašně dlouho trvalo než se po sundání sáder rozchodil, měl operaci na obou nohách najednou, a výsledek nula :-( achilovky jsou dle mě dobré, protahujem každý den, noha lze vrátit do správné polohy nebo jak to napsat, postavení paty nejsem schopná asi posoudit, no a jsem zvědavá co nám řekne, zda to zatím nechá nebo s tím bude chtít něco dělat... každý den protahujem, a 1x týdně má rehabilitaci ve školce asi 1/2 hodiny. Nevím co víc pro něj už udělat...
Jordana 64316
5.12.2014 14:41:23
Ahoj-ano u dorzál. uvolnění je sádra až nahoru.Myslím,že by neměl být problém,proč by malý nemohl lézt...V tomhle věku nebude ještě těžké ho venčit v kočáře, odpadnou vám berle a jak dítě přemísťovat po bytě....Jen mě trošku překvapuje dorzální uvolnění u dítěte,kt. ještě nejsou 3 roky-nešlo by jen reoperovat achilovky-předpokládám,že máte problém s délkou achilovek.
Jinak,jak už jsem tu vícekrát psala,u našeho syna(v té době 6let) byl největší problém rozhýbat po sundání sádry koleno.Lázně jsme nikdy neměli.Mmch-taky jsem byla v té době cca měsíc do porodu-docela mazec rehabilitovat...
Jo-a v nemocnici pobyt do týdne.

Můžeš do diskuze napsat-proč máte doporučeno to dorzální uvolnění?
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 14950  [Dalších 14710 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.