Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Jordana | 64316 |
24.10.2014 22:31:54
Kdepak jsme z dáli-do Prahy jsme ale jezdili-původně odtamtud pocházím-teď už Český ráj ;-)
Jinak ten Váš problém tu měla-má jedna holčina-dcera kamarádky,co jsme se tu dali dohromady.Je jí už 11- taky se tehdy víc řešila kyčel než nožky.Ale jsou taky z daleka....Třeba se tu ukáže a dá ti vědět,co a jak.... Nějaká omezení má-ale chodí a funguje normálně ;-) |
maluko | 137798 |
24.10.2014 20:26:39
Diky za odpoved jinak jo, chodime do Vojtova centra na Ortenove namesti, ale cvicime primo u mgr. Cechove a ta je moc fajn...akorat neni uplne nejlepsi pedagozka...misto aby mi rekla "takhle ho chytnete a tady macknete" tak mi vysvetluje vsechny souvislosti...jako je to fajn, ale ja si tim pripadam ted ze zacatku takova zahlcena
my mame k equinovarum jeste spatnou kycel (operace, srouby atd), takze Vojtime hlavne kvuli zadum (malej v podstate do 11 mesicu porad jen lezel na zadech v nejakejch sadrach) a taky aby zapojil tu operovanou nozku - vazne mu nakroceni. U nas je prave problem, ze vsichni resi spis tu kycel a equinovary jsou "az ten druhej" problem. Jestli to dobre chapu, tak jste nekde "z okoli", nedala bys mi prosim kontakt na tu vasi osvedcenou rehabku? Spis do budoucna...ted je pro nas dulezita ta vojtovka, ale az malej zacne chodit a bude schopnej spolupracovat na ty urovni aby zvladnul ty cviky co popisujes, coz nebude driv jak za rok, tak bysme nekoho takovyho potrebovali |
Jordana | 64316 |
23.10.2014 23:08:46
Ještě koukám,že chodíte na rhb do Holešovic-nechodíš přímo do Vojtovy společnosti?
Bylo to kousek od metra Holešovická-co vím.Teď jsme našla adresu píšou Ortenovo nám.-už nevím-jestli jsme jezdili kdysi se starším synem přímo tam...Ale to bylo pro nás peklo-rhb Čermáková byla příšerná ženská-tvrdá....Už nikdy více.... |
Jordana | 64316 |
23.10.2014 23:01:41
Maluko-cvičí cca 45-60minut-a samozřejmě intenzivně sám-ty svaly,šlachy,vazy musí vlastním tělem-cviky protáhnout....je to docela makačka.
Začne třeba chodit po takových podložkách s různými povrchy,pak jde na balanční úseč, žebřiny,cvičí různé polohy-jako slalom,sjezd,.....poloha rytíře-to je hodně na záda.Dělá některá cvičení na podlaze-jako cviky proti stáčení-těžko se ty názvy vysvětlují-třeba píďalka-prsty se posunují pomalinku po podložce,zvedání pat v dorziflexi do véčka atd. Přebírá třeba i různé kamínky,oříšky prsty u nohou-nakonec je na velkém rhb stole-kde musí cvičit jak na břiše-tlačí např. chodidlo proti síle rehabilitační do urč. směru,úhlu-cviky na zádech...Kompletně s ním procvičí jak protažení achilovek,proti plochým nohám,na záda, aby všechny prsty reagovaly tak jak mají...Je toho opravdu hodně-už ani nevím,co...protože sním už od 7 let nechodím-chodí sám po škole-má to 5minut od školy a 5minut od baráku-při cestě právě... Vojtovka je velmi těžká-cvičila jsem jí nějaký čas s oběma syny-a dělalo mi velký problém ty cviky vůbec pochopit...ale ne na eq.-spíš na motoriku.Zda-li je vhodná na eq. nevím...Já osobně bych spíš trvala na cvikách vyloženě zaměřených na protažení,procvičení problémů u eq. nožek. Co vím sama,tak lepší zkušenosti mívají rehábky,které pracují s postiženými dětmi-nějaké stacionáře,speciální školky atd.-kde jsou na vady pohyb. aparátu zvyklé-tím nemyslím jen ploché nohy či skolioza atd.-myslím vyloženě vrozené ortop. vady. |
maluko | 137798 |
23.10.2014 20:40:26
Gratuluju
jen bych se chtela zeptat co se synem na ty rehabilitaci cvici? My jsme jeste malicky a mame i jiny problemy, takze chodime na rehabku cvicit vojtovku, ale pocitam, ze pri te udrzovaci terapii a u velkejch deti se cvici neco jineho? A taky tam s nim dela neco jineho nez "jen" protahovani achilovky |
Jordana | 64316 |
22.10.2014 13:41:30
Ahoj maminy,pro ty co nás znají-poslední ko.dopadla výborně-Honza,9let,oboustr. eq.
14m-tenotomie,6let -pravá noha dorzální uvolnění-achilovka. Nožky se p. docentu velmi líbily-tak doufáme,že už to vydrží....prý do 13let se uvidí definitovně.Honza denně cvičí sám-cca 10minut-hlavně achilovky-levá neoperovaná je tužší-než ta pravá-to je znát. Jinak znovu začne chodit k naší výborné rehabilitační.Omezení žádné,bolestivost žádná,sportuje aktivně. Určitě všem doporučuju stále kvalitní zdrav.boty-ne ortopedické, pokud možno udržovací rehabilitaci-aspoň jednou týdně a cvičení doma denně. Mám radost-ale...víme všechny,že to je běh na dlouhou trať-a člověk nikdy neví... Přeju krásný podzim-a zdravé nohy! |
maluko | 137798 |
17.10.2014 19:30:26
Tak doufam, ze se v lednu na ty Bulovce nesejdeme
jinak ja jsem s rehabkou v Holesovicich spokojena, uvidime jaky budou vysledky |
maluko | 137798 |
17.10.2014 19:26:02
Dva roky je jeste v pohode presne jak pise Jordana...pokud leze a stavi se, tak driv ci pozdeji chodit zacne, spis je potreba aby se...svym tempem, ale prece...posouval pomalu kupredu. Pokud uz rok leze a nikam se neposunul, tak to je horsi nez pokud se par mesicu po lezeni zacne stavet. Kazdopadne bych to konzultovala s rehabkou a ta na nej koukne a hned ti rekne v cem je problem a navrhne nejaky cviceni, kterym ho muzes postrkovat spravnym smerem
|
Jordana | 64316 |
12.10.2014 21:53:30
Samozřejmě,nevím,jak probíhal do teď jeho motorický vývoj-a ani,co všechno eventuelně máte za zdrav.komplikace-ale předpokládám,že pokud lezl a staví se-chodit začne-jen potřebuje čas....Záleží,kdy měl nožky operované,jak dlouho strávil v sádrách,jeho temperament,omezení a ost.
Mám dva syny-starší s eq.-,mladší zdravý-oba začli chodit-myslím tím první krok cca kolem 17m. Co vím,jedno dítě tuchodilo až kolem 2 let-možná později... Teda chápu to tak,že nechodí ani kolem nábytku,neuděl jediný krůček sám v prostoru. Určitě ti dětská,ortoped a hlavně rhb řeknou,co a jak. |
beruška | (IP adresa: 85.207.213.138) |
• |
12.10.2014 20:50:45
Ahoj holky, můj syn měl operaci mckay na obou nohách a ještě nechodí.Jsou mu 2 roky.Posím Vás o radu, jestli jste na tom byli stejně jak ho domutit chodit jen se stavi.Taky Vám někomu dítě ve 2 rokách ještě nechodilo?Už bych chtěla, aby chodil. Bojím se,aby se to naučil.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.